Broekster Boys boekt moeizame maar belangrijke overwinning op Hoogezand.

Hoogezand- Op het koude en gure sportpark van vv Hoogezand heeft Broekster Boys drie belangrijke punten gepakt. In de primaire doelstelling voor  lijfsbehoud werd Hoogezand op een schier onmogelijke achterstand gezet, en met de uitslagen van afgelopen weekend mag zelfs voorzichtig naar de top 4 gekeken worden. Met nog 7 speelrondes blijft het bloedspannend zowel boven als onderin in deze 1e klasse.

Broekster Boys was er vooraf niet geheel gerust op dat de punten zomaar met de bus mee naar Damwoude zouden gaan. De harde wind die schuin over het veld blies maakte het er voor de 22 spelers ook niet makkelijker op. Toch kwam Broekster Boys goed uit de startblokken en creëerden ze een aantal prima mogelijkheden. Een strafschop in de eerste vijf minuten had  gegeven kunnen (of moeten)  worden maar het bleef eerst bij de 0-0. De plaagstoten van Hoogezand waren ook zeker mogelijkheden. De lob van Uuldriks  van een meter of 40 verraste keeper Sander de Boer maar de bal verdween langs de verkeerde kant van de paal. Vincent Hoekstra strandde even later aan de andere kant op zijn naamgenoot en na een kleine 20 minuten spelen kwam Hoogezand zomaar op voorsprong door een intikker van Uuldriks. De vreugde was van korte duur want vanaf de aftrap was het Bauke Jan Douma die met een bekeken schuiver de zaak direct weer in evenwicht trok. Daarna waren de betere kansen voor BB waarbij spits Jan Tijstma voor veel gevaar zorgde. Het leek dan ook een aderlating toen Tijtsma na 38 minuten gewisseld moest worden vanwege een enkel blessure. Zijn vervanger Jos Regnerus, zou nog een grote rol gaan spelen in de uiteindelijke overwinning van Broekster Boys. Vlak voor rust won Regnerus zijn duel met Hamming die met een pijnlijke  panna het bos werd ingestuurd en het nakijken had. Regnerus leek naar het doel te kunnen maar de rugdekking was goed verzorgd en het leverde BB een corner op. Deze corner werd in eerste instantie weggewerkt maar de inkomende Klaas vd Meulen ramde de bal achter de verbouwereerde defensie van Hoogezand. Niet veel later blies Tyler voor rust: 1-2.

De tweede helft was erg onrustig. De wind haalde aan en veel ballen verdwenen over de zijlijn. Ook werd het spel wat grimmiger en dat leverde Mart Bloeming een gele kaart op na een harde charge op Klaas vd Meulen. Met nog een half uur te spelen kwam Broekster Boys op 1-3. Een prachtige pass van Lucas Peterson werd door Vincent Hoekstra op een haar na gemist maar invaller Jos Regnerus had er op gerekend en schoot vanaf de zijlijn van de 16 meter hard binnen. De marge van twee zou meer  rust moeten maar de aansluittreffer viel te snel. Een overtreding leverde Hoogezand de vrije trap net buiten de 16 meter  op die door Kasper Oldenburger fraai langs  de muur en net onder de lat binnengeschoten werd. Broekster Boys was de grip op de wedstrijd wat kwijt en de gelijkmaker leek er aan te komen. Hoogezand was opnieuw met een vrije trap dicht bij een doelpunt maar keeper de Boer wist de bal nog net uit het doel te frommelen. Jos Regnerus kreeg geel voor een “actie op de bal van achteren” maar tot verbazing van iedereen werd Bloeming voor minsten dezelfde vergrijp gespaard en bleef het bij een vrije trap. Het had Bloeming zijn tweede kaart geweest en dus mocht hij van geluk spreken.  Na een rommelige  slotfase kwam de  overwinning van “de Broek” niet meer in gevaar en waren de mannen uit Damwoude blij en opgelucht dat alle punten mee naar huis konden.

Volgende week de derde uitwedstrijd op rij.  Broekster Boys gaat dan bij koploper  Blauw wit ’34 op bezoek. Bij een overwinning sluiten de Broeksters aan bij de top 4 die wekelijks hier en daar punten laten liggen. De wedstrijd in Leeuwarden begint op 14.00 uur.

Klik hier voor het fotoverslag van Jacqueline Jongsma: https://photos.app.goo.gl/BmbbPk3NyHzHLXzL7

Vergelijkbare berichten