Broekster Boys door in beker na zege op Zwaagwesteinde

De Westereen- Broekster Boys mocht voor de 1e knock out ronde van de KNVB beker op bezoek bij Zwaagwesteinde. De gemeentegenoot komt uit in de 3e klasse. Het gevaar voor onderschatting is dan zeker aanwezig maar Broekster Boys had achteraf gezien geen moeilijke middag. Toch speelde Broekster Boys wat flest en in een te laag tempo. Daardoor kreeg Zwaagwesteinde zowaar een paar kleine mogelijkheden. Keeper  Riemer Hoekstra was alert en hield  zijn doel schoon. Daar tegen over stonden een handvol kansen voor Broekster Boys maar de ploeg was duidelijk minder scherp dan vorige week. Het duurde zelfs tot 42e minuut voordat het net gevonden werd. Vincent Hoekstra opende de score en een minuut later volgde Bauke Jan Douma zijn voorbeeld . Daarmee kwam de 0-2 ruststand op het score bord en was dat eigenlijk ook direct de genadeklap want het geloof in een goed resultaat bij  Zwaagwesteinde was toen al over.

Het spelbeeld na rust bleef hetzelfde want Broekster Boys had wel een veldoverwicht boven de 60%. Gedurende de tweede helft werden aan beide kanten flink gewisseld maar het spelbeeld veranderde niet. Broekster Boys was zoals verwacht de bovenliggende partij en Zwaagwesteinde was niet bij machte het de  twee klassen hoger spelende gasten moeilijk te maken. Doelpunten van Sander van der Ploeg en Jos Regnerus bepaalden de eindstand op 0-4, al had deze  hoger uit kunnen vallen als de toegekende strafschop benut werd. Marvin Heidstra pakte de bal keurig en in de rebound werd de bal naast geschoten. Broekster Boys dus in de koker voor de volgende ronde waarvoor later deze maand weer geloot gaat worden. Buitenpost thuis zou een leuk affiche kunnen zijn, maar of dat ook zo uit de loting komt zullen we daar nog even geduld voor moeten hebben.

Zaterdag word de competitie hervat tegen PKC’83. De Groningers zijn op dit moment hekkensluiter en dat past eigenlijk niet bij het spelerspotentieel wat er op het veld kan lopen. Met een sterk middenveld en een zeer goede aanvalslinie hoort PKC hoger te staan dan nu. Vorig jaar speelde Broekster Boys daar gelijk maar dat was tegen de veldverhouding in want de ploeg uit Damwoude kreeg  voetballes. Broekster Boys gaf echter een lesje in effectiviteit en nam daardoor een punt mee naar huis waarbij de gelijkmaker van PKC pas in de 97e minuut viel.)

Het kan dus weer een waar spektakel worden. De wedstrijd in Groningen heeft een aanvangstijd van 14.30 uur.

Klik hier voor het fotoverslag van Jacqueline Jongsma: https://photos.app.goo.gl/JTBdCBSBHD3Wjtt18

Vergelijkbare berichten