Broekster Boys en Leeuwarder Zwaluwen in evenwicht. (1-1)

Damwâld- Broekster Boys had deze week een “dubbel programma”. Afgelopen woensdag werd de nog ongeslagen koploper in de zondag derde klasse – Dronrijp- met 1-3 verslagen. Broekster Boys gaf daarin nagenoeg geen kansen weg en had al eerder afstand kunnen nemen. Na de openingstreffer van Jos Regnerus  wist Dronrijp dmv een strafschop nog langszij te komen al zat keeper Riemer Hoekstra er met zijn vingers nog wel aan. De bal ging via de paal binnen maar vanaf de aftrap kwam Broekster Boys gelijk weer op voorsprong. De twee doelpunten die Piet Wessel Dijkstra maakte betekende de volgende stap naar de volgende ronde. Daarvoor moet Broekster Boys eerst nog wel de tussenronde zien te overleven welke op 17 december in een thuiswedstrijd tegen LTC beslist gaat worden.

Belangrijker zijn echter de punten in de competitie en tegen Leeuwarder Zwaluwen liggen daarvoor altijd mogelijkheden. Broekster Boys heeft het toch vaak niet makkelijk tegen LZ. De ploeg uit Leeuwarden hanteert het 4-4-2 systeem maar daar is Broekster Boys inmiddels wat meer op ingespeeld. De eerste kans na een kleine 15 minuten spelen was er voor Rick v Loon  maar de ervaren spits wist het cadeautje in de vorm een te korte terugspeelbal niet te benutten want de bal verdween naast het doel. De beste kans voor Broekster Boys was halverwege de eerste helft toen een voorzet van Piet Wessel Dijkstra scherp vanaf de achterlijn voor werd getrokken. Het was een wonder maar de bal ging er, ondanks 3 pogingen van de voorhoede spelers, niet in. Beide ploegen kwamen dus goed weg in de eerste helft. Het spel oogde onrustig maar was qua veldbeeld aardig in evenwicht. Toch kwamen de gasten op voorsprong want in de laatste seconden wist Rick van Loon toch doel te treffen. Daarmee ging Leeuwarden Zwaluwen zomaar met een voorsprong de kleedkamer in.

Na rust een beter spelend Broekster Boys die na een uur spelen een strafschop had moet krijgen toen Bauke Jan Douma de oud Broekster Boys keeper Sybren Terlouw wilde omspelen. Terlouw raakte de benen van Douma maar Volders zag het anders en liet doorspelen. Piet Wessel Dijkstra wist vanuit een bijna onmogelijke hoek de bal alsnog richting doel te schieten maar trof de buitenkant paal. Broekster Boys had daarna nog een paar mogelijkheden maar de ballen verdwenen over of naast het doel. Aan de andere kant bleef LZ scherp spelen vanuit de counter en was het aan Sander de Boer te danken dat de gastploeg niet vaker wist te scoren. De hard werkende en moe gestreden Jan Tijtsma werd vervangen door Lucas Peterson. De vleugelspits die tot zijn teleurstelling op de bank begon, haalde zijn gram door kort na zijn invalbeurt de 1-1 binnen te schieten. Broekster Boys kreeg meer veldoverwicht en de voor deze wedstrijd uit Duitsland terugkerende militaire spits Vincent Hoekstra,  dacht de 2-1 te maken maar tot zijn verbijstering werd het doelpunt afgekeurd vanwege leunen tijdens de kopbal vlak daarvoor van Peterson. Het bleef uiteindelijk bij de 1-1 en dat was misschien ook wel de beste uitslag voor beide partijen. De afstand tussen de Boys en “de Sweltjes’ blijft daarom 7 punten in het voordeel van Broekster Boys.

Komende zaterdag speelt Broekster Boys opnieuw tegen een Leeuwarder ploeg. FVC is dan de tegenstander. Deze keer betreft het een uitwedstrijd die een niet gebruikelijke aanvangstijd van 17.00 uur heeft. Beide ploegen strijden voor handhaving en daar is deze keer een 9e plaats voor nodig in de eindrangschikking. De punten zijn schaars en het belooft dan ook weer een spannende strijd te gaan worden.

Klik hier voor het fotoverslag van Jacqueline Jongsma: https://photos.app.goo.gl/dcZzU45y7Sn4Wc2P7

Vergelijkbare berichten