Broekster Boys kan d’Olde Veste’54 niet voor tweede keer verrassen

Daniël Reitsema namens Broekster Boys tegen d'Olde Veste'54

Steenwijk – d’Olde Veste’54 heeft zich op een prima wijze weten te revancheren voor de 5-1 nederlaag in de openingsronde van deze competitie. Waar Broekster Boys destijds zeer effectief was kwam het er in de return niet aan te pas. Sinds de nederlaag in Damwâld wist d’Olde Veste’54 een ongeslagen reeks neer te zetten. Broekster Boys kon deze reeks in de belangrijke topper helaas niet onderbreken.

d’Olde Veste’54 had vanaf het begin van de wedstrijd het betere veldspel. De combinaties waren “onderhoudend” wat hen ook meer balbezit opleverde dan Broekster Boys. De corners van d’Olde Veste’54 bleken gevaarlijk voor het doel te komen maar steeds wist de defensie deze te verwerken. Toen d’Olde Veste’54 in de 30e minuut een variant uit de hogehoed toverde was het wel gelijk raak. De korte corner werd door Eikelboom vanaf de rand 16 meter hard en zuiver binnen geschoten. Een paar minuten daarna pas de eerste mogelijkheid voor Broekster Boys. De vrijetrap recht voor het doel werd door Piet Wessel Dijkstra knap genomen maar keeper Holleboom verwerkte de bal tot corner, welke overigens niets opleverde. Bauke Jan Douma kon vlak daarna niet verder. De blessure die hij in een duel in de 5e minuut al opliep werd er niet beter op. De jeugdige Jildert Elzinga werd zijn vervanger. Abe Koopmans liep vlak voor rust nog tegen een wel erg gemakkelijk gegeven gele kaart op en zo gingen beide ploegen naar de thee.

De tweede helft gaf in eerste instantie hetzelfde spelbeeld maar echte kansen werden er aan beide zijden niet gecreëerd. De 2-0 kwam dan ook letterlijk en figuurlijk uit de lucht vallen toen middenvelder Jetse Suiker de bal vanaf een meter of 35 hoog voor de pot wilde gooien. Keeper Sander de Boer verkeek zich op de bal die uiteindelijk net onder de lat terecht kwam. In een ongelukkige actie stompte de Boer de bal in eigen doel en daarmee leek de wedstrijd al op slot te zitten. Broekster Boys had namelijk nog niet echt gevaar kunnen stichten en d’Olde Veste’54 consolideerde de voorsprong. De eveneens tegen een gele kaart opgelopen verdediger Hedzer Prins en Abe Koopmans werden ruim een kwartier voor tijd gewisseld voor Lucas Peterson en Jacob Weidenaar. d’Olde Veste’54 geloofde het wel en liet zich wat inzakken waardoor Broekster Boys eindelijk wat meer balbezit kreeg en wat ballen richting doel kon werken. Echte kansen kregen ze echter niet. Scheidsrechter Souhuwat had vandaag weinig problemen en blies na ruim 5 minuten blessuretijd af. De overwinning ging terecht naar d’Olde Veste’54 die daarmee stevig aan kop staat in deze eerste klasse. Jubbega verraste deze dag KHC (0-1). KHC komt volgende week op bezoek in Damwâld. In de uitwedstrijd werd kansloos met 0-4 verloren. Broekster Boys zal dan beter voor de dag moeten komen wil het een rol blijven spelen in de top 4, wat aan het einde van het seizoen waarschijnlijk een nacompetitieplek op zal leveren. Zover is het echter nog lang niet. Zaterdag bent u in ieder geval weer van harte welkom bij Broekster Boys waar de wedstrijd weer gewoon om 14.30 uur begint.

Deze keer geen fotoverslag van de wedstrijd maar voor een juiste impressie verwijs ik eenieder graag naar het Youtube kanaal van Olde Veste waar de wedstrijd live te volgen was en een mooie samenvatting te zien is via de volgende link: https://www.youtube.com/watch?v=3gKtDSj-JlE of op https://www.dekopvan.nl/nieuws/sport/299489/met-video-olde-veste-neemt-revanche-op-broekster-boys

Foto van Jacob Westra. 

Vergelijkbare berichten