Broekster Boys komt tekort bij KHC

KHC - Broekster Boys 4-0

Broekster Boys komt tekort bij KHC.

Kampen – Een van de grote onbekenden voor Broekster Boys in de competitie is KHC uit Kampen. Nooit eerder speelden deze ploegen tegen elkaar ( voor zover bij de correspondent bekend). Beide ploegen hadden de eerste competitie wedstrijd gewonnen waarbij de aanvoerder van KHC zelfs tegen een rode kaart aan liep in het duel met Jubbega. Tot grote verrassing stond de middenvelder gewoon opgesteld omdat de kaart achteraf geseponeerd werd.

Broekster Boys kwam prima uit de startblokken en had net als vorige week al vroeg op voorsprong kunnen staan. Helaas wist Hedgar Hoekstra niet te profiteren en volgde er voor beide ploegen verder een aftastend begin . De eerste serieuze kans voor KHC was het schot van Burak Alp dat de lat teisterde , maar het was uitstel van executie  want in de 16e minuut was het wel raak. Illias el Morabit werd in het centrum vrij gespeeld en ronde alleen voor keeper Jorrit Drijfhout koelbloedig af. Daarna kreeg Broekster Boys wel wat mogelijkheden om te scoren maar keeper Steven Vonk liet zich niet verrassen. In de 32e minuut werd de voorsprong voor de thuisploeg verdubbeld toen Morabit een klutsbal oppakte en simpel de bal over de doellijn wist te drukken. Hedzer Prins wist in de 40e minuut een fantastische pass van KHC te onderscheppen ten koste van een corner en na nog een aantal corners aan beide zijden werd de rust bepaald op 2-0.

In de 2e helft zijn en weer een aantal mogelijkheden voor Broekster Boys maar helaas leidde dat niet tot de gewenste aansluittreffer. Hedzer Prins wist met een geweldige sliding een grote kans voor KHC te onderbreken. Ook KHC komt regelmatig voor het doel van Broekster Boys maar gescoord werd er niet. Na een dubbele panna van Riemer Doornbos volgt een prima pass op Vincent Hoekstra maar zijn schot gaat helaas over en valt de aansluittreffer weer niet. Daarna sloeg KHC hard toe. Een doelpunt na een vrije trap word eerst nog afgekeurd maar aanvoerder Leroy Knol maakt binnen een paar minuten twee doelpunten en daarna was de hoop op een puntje wel geheel verdwenen.

Al met al een verdiende overwinning voor de thuisploeg en een teleurstellende nederlaag voor Broekster Boys. Lang tijd om te treuren is er niet want zaterdag wacht alweer een pittige tegenstander met een pikante randje  Assistent trainer Jouke Dantuma gaat dan de strijd aan met zijn oudste zoon Frits die bij Flevo Boys speelt. De wedstrijd in Damwoude heeft een aanvangstijd van 14.30 uur

Vergelijkbare berichten