Broekster Boys loopt in mes van counterend Gorecht.

Haren- vv Gorecht is een Angstgegner van Broeksterboys geworden. Het spel van de ploeg die vorig jaar promoveerde uit de 2e klasse ligt Broekster Boys ws niet goed. Van de eerdere onderlinge ontmoetingen werd slecht 1x gewonnen. De zege van Gorecht afgelopen zaterdag betekende voor  hun de 4e overwining. 

Broekster Boys was vooraf gewaarschuwd want  Gorecht zit op dit moment in een goede flow. Een overwinning op Oranje Nassau en een puntendeling tegen Blauw wit zorgde ervoor dat ze weer naar boven mogen kijken om bij de onderste 5 plekken ( degradatie/nacompetitie) proberen weg te blijven. Met een aantal licht geblesseerde spelers in de basis van Broekster Boys  was het in de eerste helft een aardige wedstrijd om naar te kijken. Broekster Boys domineerde het spel maar Gorecht was levensgevaarlijk uit snelle counters en spelhervattingen. Na een klein half uur spelen kwam Broekster Boys op voorsprong. De voorzet van Riemer Doornbos was op maat voor Jos Regnerus die bij de tweede paal schitterend  binnen kopte. Na de aftrap was Gorecht al dicht bij de gelijkmaker en uit de daaruit volgende aanval had Broekster Boys moeten scoren maar Piet Wessel Dijkstra kon de misschien wel mooiste aanval van dit seizoen net niet tot doelpunt promoveren.  Broekster Boys hielp Gorecht om terug in de wedstrijd te komen. Binnen een paar minuten  kwam de thuisploeg zelfs op voorsprong. Het begon met een uitgespeelde kans waarbij de keeper Sander de Boer uitgespeeld werd. De bal eindigde in een schimmige bij de 2e paal. De handsbal van Hedzer Prins werd bestraft met geel waarna Thijs Hekman de toegekende strafschop wist te benutten. Enkele minuten later verspeelde Abe Koopmans de bal waardoor Gorecht in een 2 op 1 situatie kwam. De voorzet werd met een uitstekend schot bekroond en zo stond Gorecht , binnen 3 minuten en tegen de verhouding in zomaar op voorsprong. Het had nog erger kunnen worden voor Broekster Boys als het schot van Sam Niewold er bijna in vloog. De bal werd nog net getoucheerd door Sander de Boer waarna de bal via buitenkant paal het veld uit rolde. De levensgevaarlijke corner van Gorecht leverde deze keer niets op.

Na rust probeerde Broekster Boys de wedstrijd te doen kantelen maar het liep steeds stuk. Gorecht trok zich de gehele wedstrijd al ver terug om via counters er gevaarlijk uit te komen. De ballen verdwenen steeds maar in de trechter en daar was Gorecht steeds wat slagvaardiger dan Broekster Boys. Gorecht dwong op een of ander manier het geluk af want tweede ballen  of klusballen eindigden steeds in hun voordeel. Keeper Thijmen Veennedaal kreeg geel na een handsbal net de buiten de 16 meter. De korte corner die daarop volgde werd door de defensie verwerkt tot lange corner. Ook deze keer was de hoofdmacht van Gorecht de gasten de baas waarna Mark Havenkamp direct uit de daarop volgende  counter de 3-1 wist te maken. De genadeklap kwam BB niet meer te boven en werd het een zware dobber. De drie jeugdige talenten van Broekster Boys mochten hun opwachting maken ten koste van de eerder genoemde licht geblesseerde spelers. Echte kansen werden er niet meer gecreëerd en dus moest BB een dure nederlaag incasseren. Bij winst had Broekster Boys Gorecht op een schier onmogelijke achterstand gezet maar door de overwinning heeft de ploeg uit Haren ineens weer zicht en aansluiting in de lange middenmoot. Broekster Boys blijft op de 5e plek staan en is daarmee voorlopig “best of the rest”. Na de komende vrije weekenden volgen de toppers tegen Blauw wit en ONS Sneek. Als dan nog steeds de 5e plek bemachtigd is, doet de ploeg het weer boven verwachting. Eerst word er tijd genomen om de blessures te laten behandelen of rusten. De eerstvolgende wedstrijd staat daarom pas gepland op zaterdag 4 maart wanneer ONS in Damwoude op bezoek komt.

Klik hier voor het fotoverslag van Jacqueline Jongsma: https://photos.app.goo.gl/DTtK93eWEmMc1wii7

Vergelijkbare berichten