Broekster Boys ook langs lastige horde Leeuwarder Zwaluwen.

Leeuwarden-  Afgelopen zaterdag mocht Broekster Boys aantreden tegen Leeuwarder Zwaluwen. De ploegen kennen elkaar al door en door en het zijn altijd wedstrijden waarbij het kwartje beide kanten op kan vallen. “de Broek” strijd voor een plekje in de top van de competitie, “de Swealtsje” strijden voor punten om de nakompetitie te ontlopen en dus zouden er ws geen kadootjes zoals tegen t Fean verwacht mogen worden. Broekster Boys opende al vroeg de score maar het doelpunt werd terecht voor buitenspel afgekeurd en daardoor kon LZ even later zelf op voorsprong komen. Bij een lange bal werd  Sander Jongsma uitgespeeld waarna  keeper  Sander de Boer  net te laat was om de bal met een ferme trap weg te werken. Het herstel d.m.v. een lichte overtreding werd door scherpschutter Rick van Loon genadeloos afgestraft. De Leeuwarder spits krulde de toegekende vrije trap onhoudbaar in de verre hoek en maakte daarmee alweer zijn 19e doelpunt van dit seizoen. Piet Wessel Dijkstra leek even daarna zijn vrije trap ook te bekronen maar Bert Wielenga tikte de bal net voor de doellijn over de achterlijn. Trainer Zwart moest halverwege de eerste helft zijn eerste wisselmoment al gebruiken. Riemer Doornbos raakte ongelukkig geblesseerd toen hij een bal weg wilde roeien maar met zijn voet de onderkant van de schoen van de tegenstander raakte. Hij moest hinke- pinkend het veld verlaten. Abbas Mampuya was dicht bij de verdubbeling van de score maar vond Sander de Boer op zijn weg. Leeuwarder Zwaluwen was gevaarlijk uit de counters en Broekster Boys kon maar lastig grip op de wedstrijd krijgen. Het vermelden waard waren zeker de duels die Hedzer Prins in de eerste helft uit mocht vechten met Ilias Bourakba. Beide spelers lieten zien hoe de duels aangegaan moesten worden en dat inzet en strijd een voorwaarde is om tot een goed resultaat te kunnen komen.  Bourakba werd in de rust gewisseld en Prins roepen we daarom maar uit als winnaar van dit onderlinge duel.  De gelijkmaker van Broekster Boys vlak voor rust kwam zeer gelegen. In een lastige en overzichtelijke situatie wist Piet Wessel Dijkstra het leer over de doellijn de krijgen en kon er tijdens de thee een nieuw strijdplan bedacht worden.

De hemelpoort stond inmiddels open en het water kwam met bakken uit de lucht vallen. De supporters trokken allen naar de overdekte tribune en het viel op dat bijna 75% daarvan uit Damwoude kwam. De dorpsclub heeft een trouwe aanhang en het maakt niet uit of er thuis of uit gespeeld wordt,  want de harde kern is bijna altijd aanwezig. Het was na rust even wennen aan de veranderde weersomstandigheden. Het veld werd glad en moeilijker bespeelbaar en misschien wel daardoor vielen er al snel twee gele kaarten voor Bauke Jan Douma en Rick van Loon. Broekster Boys had het beste aanpassingsvermogen en creëerde steeds meer mogelijkheden. In de 52e minuut kwam LZ goed weg toen de voorzet van Jos Regnerus over keeper Wielenga de bovenkant van de lat raakte. Ook Leeuwarder Zwaluwen moesten vanwege enkele blessures hun wissels inzetten maar die konden niet voorkomen dat Broekster Boys steeds sterker werd. Jan Tijtsma zette Broekster Boys op voorsprong na een goede individuele actie. Niet veel later kopte Jos Regnerus op de paal. De terugkerende bal werd door Bauke Jan Douma binnen geschoten maar de goedlachse arbiter Jan de Vries keurde ook deze bal af voor buitenspel. De scheidsrechter voelde het spel trouwens uitstekend aan want hij greep in als het moest en liet het gaan als het kon. Een compliment voor de man in het zwart is dan ook zeker op zijn plaats. Een kwartier voor tijd opnieuw een prachtige aanval van Broekster Boys die tot doelpunt bekroont werd. Door een prachtige pass van Jos Regnerus  kon de opkomende Sander Jongsma een goede voorzet geven op Jan Tijtsma die met een streep van een meter of 20 de bal in het doel joeg. Tot verbijstering van Wielenga die de bal naast dacht te kunnen kijken. Een juweeltje en daarmee was het verzet van Leeuwarder Zwaluwen wel gebroken. Dat was zeker het geval toen een prachtig schot van Sander Jongsma de lat raakte. Iedereen stond er bij en keek er na maar Vincent Hoekstra was de alertste van allemaal en tikte de bal binnen. Met de 1-4 op het niet werkende scorebord was de wedstrijd gespeeld al kregen de Leeuwarders nog wel even hoop toen Jeffrey Reitsma in een onoplettend moment de 2-4 noteerde.  Ineens leek er weer geloof in de ploeg te komen en in het alles of niets moment had Broekster Boys zeker nog een aantal keren toe moeten slaan.

Het bleef uiteindelijk bij 2-4 en daarmee steeg Broekster Boys naar de 4e plaats in de tussenstand. Leeuwarder Zwaluwen verkeerd in zwaar weer want de huidige 11e positie betekend nacompetitie voor lijfsbehoud. Met nog 4  rondes te gaan blijft het voorlopig nog spannend in deze 1e klasse. Volgende week speelt Broekster Boys zijn laatste thuis competitie wedstrijd al weer. Opnieuw  een Leeuwarder ploeg. Het uit de zondag competitie overgekomen FVC staat onderaan en mag zich geen puntverlies meer permitteren om rechtstreekse degradatie te voorkomen. Broekster Boys zal om de druk op de top te kunnen blijven uit oefenen weer voor de drie punten gaan en dus kan het best weer een aardig potje voetbal worden op het gemeentelijke sportpark van Broekster Boys.  Om er getuige van te zijn moet u daar dan wel om 14.30 uur aanwezig zijn. Klik hier voor het fotoverslag van Jacqueline Jongsma: https://photos.app.goo.gl/gJySt1FKYgjqUoG17

Vergelijkbare berichten