Broekster Boys pakt opnieuw de punten van Blauw Wit ‘34

Leeuwarden- Broekster boys heeft na de overwinning op Blauw wit de titelrace weer helemaal op zijn kop gezet. De Broek mag inmiddels een stabiele eerste klasser genoemd worden en heeft dat afgelopen weken wel weer bewezen. Maar met de overwinning op Blauw wit heeft het zelfs aansluiting gekregen bij de top 4 ploegen Blauw wit, ONS, ON en Pelikaan. Van het gezegde 2 honden vechten om een been…… werd na de wedstrijd al gesproken over vier honden vechten om een been, de 5e gaat er mee heen. Dat sprookje willen spelers en staf nog niet zo snel geloven maar dat de ploeg op dit moment gewoon een kans maakt op de titel…….. Ach , zolang het kan is hopen en dromen toch ook leuk! En wie weet……

Broekster Boys had in de wedstrijd tegen Blauw wit niets te verliezen en wist in de eerste minuut al paal en lat te raken. Het gaf de ploeg alleen maar meer vertrouwen dat er wat te halen viel in de uitwedstrijd. Blauw wit was in de heenwedstrijd ook al met de staart tussen de benen vertrokken. Na de 2-0 overwinning van Broekster Boys waren de “Leeuwarders ” inmiddels wel op koers voor het kampioenschap want voor aanvang van deze wedstrijd was het de trotse koploper in de competitie. Broekster Boys kwam in de 18e minuut op 0-1 door een prima afgeronde counter. De voorzet van Lucas Peterson was op maat voor Vincent Hoekstra die de keeper kansloos liet. Gezien het spelbeeld was de voorsprong op dat moment ook terecht.  Blauw wit kreeg in de eerste helft maar weinig mogelijkheden en Broekster Boys bleef goed tegenspel bieden. Toch werd het vlak na rust gelijk door een doelpunt van Floris Boonstra.  De teleurstelling werd goed van zich af gevoetbald want ruim 6 minuten later wist Bauke Jan Douma de gasten al weer op voorsprong te zetten. Toen diezelfde Bauke Jan een kwartier voor tijd de 1-3 op het scorebord zette was het over en uit voor Blauw wit. Of was Blauw wit misschien al wat in hun hoofd bij de kwartfinale van paasmaandag welke hen bij winst een mooi geldbedrag en een ticket voor het grote KNVB toernooi zou opleveren? Broekster Boys   nam verdiend de drie punten mee naar huis. De bonus voor BB was dat het aansluiting kreeg bij de toppers en op slechts 4 punten van de koploper ONS Sneek staat, Blauw wit speelde zich een paar dagen later naar hun eigen bonus door zich (met de 4-0 overwinning op SVBO) voor het eerst in de geschiedenis te plaatsen voor het landelijke toernooi. .

Broekster boys is overigens de grote verliezer van de terugtrekking van VVG uit deze competitie. De 2e periode titel was door deze overwinning anders voor BB geweest en was het verzekerd van een mooi toetje in de mooiste tijd van het jaar. Maar helaas, de winstpunten tegen VVG werden afgenomen en in plaats van 3  worden er nu slecht 2 periodes gespeeld en gaat de derde plek naar de hoogste in de eindrangschikking ( zonder periode) Het kan nog wel eens raar gaan lopen want de koplopers in de 2e periode bestaan niet uit de huidige top 5 ploegen in de tussenstand. En dat betekend dat elke ploeg nog wel iets heeft om voor te spelen oftewel: kampioen, nakompetitie, handhaving , indirecte handhaving of degradatie. Hoe spannend kunnen we het maken!!

En dan kijken we weer even vooruit. Dromen en hopen is toch steeds erg leuk maar dan moet ik ook even aan een andere spreuk denken: de huid maar niet verkopen voor de beer geschoten is want ondanks dat er alleen nog maar tegen de laagste 7 ploegen gevoetbald moet worden is het programma gewoon zwaar. Zoals eerde genoemd kan iedereen van iedereen winnen in deze spectaculaire competitie en de “onderste ploegen ; vechten voor hun (laatste ) leven voor behoud van spelen in de 1e klasse.

Komende zaterdag komt promovendus ’t Fean 58 op bezoek. De ploeg is na een slechte start met een goede reeks bezig en heeft vanuit een schier onmogelijke positie weer zicht op nakompetitieplekken.  Het zal zijn huid dus duur gaan verkopen en ook de emoties uit  de vorige ontmoeting zullen misschien nog invloed hebben. De wedstrijd in Damwoude begint om 14.30 uur. Een paar uur later zullen we weten of we nog even door mogen dromen.

Klik hier voor het fotoverslag van Jacqueline Jongsma: https://photos.app.goo.gl/KGC878kBtrx5BTzP8

Vergelijkbare berichten