Broekster Boys simpel langs ‘t Fean 58

Damwâld- De wedstrijd tegen ’t Fean 58 was vooraf als geen makkie bestempeld. De ploeg uit Surhuisterveen zat in een goede flow met mooie resultaten en heeft nog een aantal kansen om de nakompetitie te bereiken. Of dat nog behaald wordt is na afgelopen zaterdag nog maar de vraag want dan moet de ploeg wel uit een vaatje gaan tappen.

In het eerste half uur gebeurde er maar weinig. De ploegen waren aardig aan elkaar gewaagd maar tot echte kansen kwam het maar niet. Het was ook niet een echt aantrekkelijke wedstrijd maar toch vielen de doelpunten daarna ineens als rijpe appeltjes. Het uitstekende arbitrale trio had net daarvoor aan beide teams een terechte  gele kaart laten zien waarna Broekster Boys in een stief kwartiertje alle hoop van ’t Fean naar het land van dromen schoot. Het zure voor de gasten was dat BB de gegeven kadootjes prima wist te benutten. Het eerste doelpunt was overigens nog wel door de thuisploeg gecreëerd. Een prima doorgekopte voorzet van Piet Wessel Dijkstra op  Lucas Peterson was de inleiding voor de voorsprong want bij de 2e paal kreeg Peterson een niet te missen kans: 1-0. Een paar minuten later werd een lichte overtreding bestraft en kreeg ’t Fean een vrije bal op eigen helft. Mayk Numan speelde de bal onvoorzichtig richting eigen keeper waardoor Piet Wessel Dijkstra de bal wel erg gemakkelijk in de schoenen kreeg en de goalie simpel wist te omspelen: 2-0. Goed voorbeeld doet goed volgen want 5 minuten later werd een zelfde kadootje gegeven aan Lucas Peterson die het voorbeeld van Piet Wessel Dijkstra goed wist te kopiëren. Daarmee werd zonder overtuigen spel een makkelijke 3-0 ruststand bereikt.

De tweede helft leek daarmee een formaliteit, maar trainer Zwart zal in de rust ongetwijfeld even gerefereerd hebben aan de wedstrijd van t Fean tegen PKC, waarbij de “Feansters” een 5-2 achterstand om wisten te buigen naar een 5-6 overwinning. Zover kwam het in Damwoude niet. De thuisploeg speelde de wedstrijd beheerst uit en de enige mogelijkheid van ‘t Fean werd door Niels Westerlaan op de doellijn geëlimineerd. Broekster Boys kwam niet meer in gevaar en creëerde zelf nog een paar prima mogelijkheden om de score omhoog te tillen maar in de tweede helft kwam er maar 1 doelpuntje bij. Een vrije trap, gegeven na een overtreding op Jan Tijtsma, werd door Riemer Doornbos voor de goal geslingerd. De keeper dook onder de bal door waarna de terugkomende bal van invaller Jan Tijtsma makkelijk door Vincent Hoekstra binnen getikt kon worden.

Met de 4-0 overwinning deed Broekster Boys wat van hen verwacht mocht worden en blijft het de koplopers in de nek hijgen. ‘t Fean zal volgende week zijn misschien wel de laatste kans tegen Hoogezand moeten aangrijpen om rechtstreekse degradatie te voorkomen. Broekster Boys speelt dan tegen Leeuwarden Zwaluwen die ook nog strijd om de nacompetitie te ontlopen. Het zal daar naar verwachting zeker niet zo een makkelijke overwinning opleveren als deze. De wedstrijd in Leeuwarden heeft een (gewijzigde) aanvangstijd van 15.00 uur.

Klik hier voor het fotoverslag van Jacqueline Jongsma: https://photos.app.goo.gl/2i2VmgnT1ez6Nyh9A

Vergelijkbare berichten