Broekster Boys sluit topseizoen af met winst op Winsum

Damwald-De laatste competitiewedstijd van het seizoen heeft Broekster Boys gedaan wat het moest doen:  winnen van Winsum en hopen op puntverlies voor Blauw-wit om de derde periode titel te kunnen pakken. En dus gingen de mannen van Zwart/Dantuma gedreven en gemotiveerd het veld op. Winsum is echter een ploeg waar BB nog maar weinig punten tegen wist te behalen. Uit werd mede door een strafschop in de slotminuten een nipte 2-1 nederlaag geleden. De worst die voorgehouden werd in de vorm van het toetje van de nacompetitie werd natuurlijk gebruikt om Winsum deze keer wel op de knieën te krijgen.

De wedstrijd moest even wat op gang komen en in het eerste half uur beperkte dit zich tot enkele kleine mogelijkheden voor beide teams. In de 15e minuut leek Hedgar Hoekstra op weg naar de bevrijdende voorsprong toen hij  gelanceerd werd en op kon stomen naar de uitlopende keeper. Hoekstra won het duel maar werd daarbij licht aangetikt en kon daardoor de bal niet meer tussen de palen krijgen. Even leek het erop dat dit zijn laatste actie voor BB was , maar hij wist zich toch weer te herstellen en kon de wedstrijd vervolgen. Na een half uur spelen had Winsum tot twee keer toe een overtreding nodig om BB te stoppen. Het leverde ze evenveel gele kaarten op en uiteindelijk ook de achterstand in de wedstrijd.  Jos Regnerus wist met een fraaie kopbal de te ver voor zijn doel staande keeper Bouwman te verrassen. De voorsprong gaf Broekster Boys vleugels want een paar minuten later stond Vincent Hoekstra oog in oog met Bouwman. Door een prachtige schijnbeweging ging Bouwman naar de grond en kon Vincent de keeper gemakkelijk omspelen en de 2-0 noteren. Vlak daarvoor had de afscheid nemende Schaaphok de stand gelijk kunnen maken maar de al weken in bloedvorm stekende keeper Sander Boer stak daar een stokje voor. De keeper liet daarmee maar weer eens zien dat hij terecht tot speler van het jaar uitgeroepen was.

Na rust controleerde Broekster Boys het spel. Winsum deelde wat speldenprikje uit maar kon niet overtuigen. Het was het sein voor Zwart om de vertrekkende spelers een publiekswissel te geven. Hedgar Hoekstra mocht na ruim een uur het applaus ontvangen. De rappe vleugelspits gaat het volgend seizoen bij derde divisionist Harkemase Boys proberen. Zijn vervanger Jildert Elzinga lijkt de volgende groeibriljant te gaan worden want deze 1e jaars A junior heeft met zijn invalbeurten al bewezen dat het in de toekomst een aanvulling gaat worden voor het 1e elftal. Niet veel later werd een prachtige aanval over diverse schijven afgerond door de ervaren Piet Wessel Dijkstra.  Na deze 3-0 waren de gedachten vooral op het andere veld bij de wedstrijd Blauw wit- Zeerobben.  Op dat moment gaf  een tussenstand van 1 doelpunt in het voordeel voor Blauw Wit  nog hoop op de derde periode, maar een kwartier voor tijd werd daar de wedstrijd ook op slot gegooid door een 3-0 voorsprong. Rick Schaaphok mocht met zijn laatste actie in het eerste elftal van Winsum nog een doelpunt maken en verliet daarna het veld. Ook Ruerd Kloosterman kreeg zijn verdiende publiekswissel. Kloosterman kiest ervoor om weer in zijn eigen dorp Birdaard te gaan spelen, maar hij was de laatste wedstijden voor Broekster Boys van groot belang. Met in zijn invalbeurt in de wedstrijd tegen Leeuwarder Zwaluwen kantelde hij destijds de wedstrijd, kwam vervolgens vanwege blessures centraal in de defensie  van Broekster Boys te staan en deed dat zo goed dat de trainer niet meer om hem heen kon. Het afscheid van Hoekstra en Kloosterman geeft dan ook wat gemengde gevoelens na een dergelijk topseizoen maar ik wens beide spelers veel succes bij hun nieuwe club, wetende dat ze altijd weer welkom zijn bij Broekster Boys.

Met de 3-1 overwinning eindigde het fantastisch seizoen voor Broekster Boys. Met maar liefst 46 punten en een dik verdiende 5e plek in de eindstand schreef dit team  historie want dit is de beste prestatie van de 21e eeuw. En dat is een topprestatie want de huidige eerste klasse is zoals Zwart zegt,  zeker geen “Peppie en Kokkie” competitie.

Opvallend is nog te noemen dat Broekster Boys op een ploeg na, van alle ploegen punten heeft weten te pakken. Alleen de wedstrijden tegen Blauw Wit leverde geen punten op en laat dat nou net de ploeg zijn die er met de derde periode vandoor ging….  Broekster Boys haalde in deze periode maar liefst 23 punten en dat zou normaal gesproken genoeg moeten zijn voor de periode titel. Het mocht echter niet zo zijn. Olde Veste uit Steenwijk werd kampioen, WHC en Blauw wit pakten een periode, Pelikaan S mag zonder periodewinst toch de nacompetitie in omdat het als hoogst genoteerde de plek van Olde Veste in mag nemen.

FC Burgum en vv Balk mogen in een uiterste inspanning met de 6 periode kampioen van de 2e klasse strijden voor 1 plek in de hoofdklasse, Zeerobben degradeerde.

En zo kwam er een einde aan een prachtig voetbalseizoen.  Met de gezellige nazit, de aangeboden BBQ door bestuur en supportersvereniging en natuurlijk de onvervalste buikschuifcompetitie werd het tot laat in de avond gevierd. Een seizoen om niet snel te vergeten.

Klik hier voor het fotoverslag van Jacqueline Jongsma. Mede door de prachtige foto’s, die ook beschikbaar zijn op de website van Broekster Boys kunt u nog eens nagenieten van deze wedstrijd en het seizoen.: https://photos.app.goo.gl/wnaZgeFQHMdTUqYf7

Vanaf deze kant wens ik jullie allen een goede vakantieperiode en  voor de ploegen die nog ergens om spelen veel succes gewenst!  Het publiek is in ieder geval 20 augustus weer van harte welkom bij het jaarlijkse Halecup toernooi in Damwoude. Deelnemende ploegen zijn dit jaar naast Broekster Boys , titelverdediger Kollum, (nog in de strijd voor promotie naar de 1e klasse ) , en de ploegen FC Burgum en vv Balk  die  beide nog strijden voor lijfsbehoud.

Vergelijkbare berichten