Broekster Boys speelt verdienstelijk gelijk tegen koploper ON.

Groningen- Opnieuw wist Broekster Boys een titel kandidaat puntjes af te snoepen en dat is een beloning voor het harde werken van het vriendenteam. De verwachtingen vooraf waren gespannen want ON was in de thuiswedstrijd de bovenliggende partij en won destijds verdiend. Broekster Boys was de eerste helft nu de bovenliggende partij en speelde heerlijk voetbal. Hoog druk en verzorgde passen leverde direct een aantal goede mogelijkheden op. Een vrije trap op rand 11 meter was in de eerste minuut al een mogelijkheid, maar een minuut later lag de bal op de stip. Jan Tijtsma werd gevloerd en scheidsrechter Schulte wees al vroeg in de wedstrijd, maar resoluut naar de stip. Tijtsma scoorde zelf de 0-1. Enkele minuten later werd een fout van keeper Heidekamp genadeloos afgestraft door Vincent Hoekstra en was het na 7 minuten al 0-2. Oranje Nassau stond er bij en keek er na want het duurde tot de 10e minuut voordat de thuisploeg pas voor het eerst opdook voor Sander de Boer. Toch viel de aansluittreffer voor Broekster Boys te snel toen Rick Wiersma  Hedzer Prins te snel af was. Na de ingreep van Abe Koopmans wees Schulte nu net zo resoluut naar de stip. Careman schoot onhoudbaar in: 1-2 na 13 minuten. Het bleef in die eerste helft een open wedstrijd met kansen over en weer en het was voor de toeschouwers, ondanks de regenbuien een aardigheid om naar te kijken. Ook op het einde van de eerste helft was er spektakel. Vincent Hoekstra raakte na een snelle uitbraak in de 39e minuut de paal maar drie minuten later was Rick Wiersma die van afstand schoot net zo gevaarlijk. De bal die van richting werd veranderd belande ook hier op de paal. Vlak voor rust had Broekster Boys opnieuw een strafschop mogen krijgen maar er werd doorgespeeld. De overtreding in de tegenstoot van Careman mocht ook doorgaan  toen hij Hedzer Prins wegduwde en daardoor geheel vrij kwam te staan voor keeper de Boer. Het werd op slag van rust dus geen 1-3, maar 2-2.

De tweede helft kwam ON goed uit de kleedkamer. Het wilde zo snel als mogelijk op voorsprong komen en Broekster Boys had het even lastig. De druk werd groot en de verdediging werd af en toe uitgespeeld. Careman had in de 50e minuut ook een “pingel” mogen krijgen maar Schulte maakte zijn fout van de eerste helft goed door ook deze overtreding met de mantel der liefde te bedekken. ON creëerde een hand vol kansen maar stuitte steeds maar weer op de in bloedvorm verkerende keeper. de Boer. Met uitstekende reddingen was hij de man van de 2e helft en pakte daardoor een punt voor BB. Aan de andere kant werd Jan Tijtsma opnieuw gevloerd in het strafschopgebied. De  100% penalty werd weggewoven en daardoor bleef de wedstrijd op 2-2 steken. De net ingevallen Remon Schutte mocht kort daarna al weer vertrekken toen hij in  de slotfase  rood kreeg voor natrappen. De man meer situatie werd door Shulte al snel weer geëlimineerd toen Riemer Doornbos voor een licht vergrijp zomaar zijn tweede gele kaart kreeg en ook het veld mocht verlaten. Onterecht (de meningen waar daarover overigens door vriend en vijand gelijk) maar zoals in een eerder verslag ook al eens genoemd,  we hebben het te doen met de beslissingen van de man in het zwart. Het is dan maar net hoe het kwartje valt en welke kleur bril men op heeft. Het bleef uiteindelijk bij de 2-2 en dat is op zich een prima prestatie van Broekster Boys. ON ervaarde het als duur puntverlies in de strijd om het kampioenschap die met de wedstrijd steeds maar spannender wordt. De thuisclub bleef wel koploper maar  heeft op nummer 2 en 3 nog maar 1 puntje voorsprong. Pelikaan S staat met een wedstrijd minder op de 4e plaats op 2 puntjes achterstand. Broekster Boys blijft “the beste of de rest“ op de 5e positie.  

Zo zie je maar weer dat deze 1e klasse een razend mooie competitie is. Iedereen kan van iedereen winnen. Geen enkele  ploeg gaat de wedstrijd kansloos in en zijn er vaak veel doelpunten te zien. Afgelopen week vielen er in 6 wedstrijden maar liefst 36 doelpunten!!

Volgende week speelt Broekster Boys de uitwedstrijd tegen Hoogezand. De ploegen speelde in de geschiedenis nog maar 1 keer eerder tegen elkaar. Het werd toen 3-1 voor Broekster Boys. Het is een niet te onderschatten ploeg want kijk maar eens naar hun resultaten: twee keer 0-1 of 1-2 verlies tegen top drie ploegen Oranje Nassau en Blauw wit en een puntendeling tegen ONS. Broekster Boys zal dus weer alles moeten geven om daar een resultaat te gaan behalen. De wedstrijd in Hoogezand begint om 14.30 uur.

Klik hier voor het fotoverslag van Jacqueline Jongsma: https://photos.app.goo.gl/Jp5vDxzuwdGwmX6p8

Vergelijkbare berichten