Broekster Boys vecht zich langs Hoogezand.

Damwâld- Voor het eerst In de clubgeschiedenis speelden de beide ploegen tegen elkaar. Hoogezand, vorig jaar nog uitkomend In de zondag competitie was dus een grote onbekende voor de thuisclub. De ploeg werd vorig jaar kampioen In de eerste klasse en maakte de horizontale oversteek naar de zaterdag. Wel degelijk een club om rekening mee te houden dus. De Boys kennen een moeilijke seizoenstart. Wedstrijden tegen hoger ingeschatte teams zoals ONS en Blauw wit werden gewonnen de overige 4 wedstrijden werden teleurstellend verloren. De belangen waren groot vandaag en verlies zou Broekster Boys in een lastige positie brengen.

Hoogezand is een fysieke ploeg die als een van de grotere doelen heeft om Heine Uuldriks in stelling te brengen. Daarnaast gaan ze strijd in fysieke duels niet uit de weg en dat leverde Tobias vd Berg al na 4 minuten een gele kaart op. Uuldriks was dicht bij de opening treffer maar schoot na goed wegdraaien net voorlangs. Vd Berg moest al snel de wedstrijd staken en werd al vroeg in de eerste helft al gewisseld. Kansen  voor Uuldriks en een vrije trap van Piet Wessel Dijkstra leverde ook geen doelpunten op. Navid Poyan kwam ook in het boekje van scheidsrechter Ottens maar de vieze overtreding van Hamming liet hij voor wat het was. Slachtoffer Bauke Jan Douma moest na de klap in zijn gezicht gewisseld worden waardoor de licht geblesseerde Tijtsma voeger het veld in moest dan gepland. Vlak voor rust kwamen de gasten op voorsprong. De voorzet werd na een stuit op een polletje door Abe Koopmans gemist waarna Uulldriks weer een treffer bij mocht schrijven.

Na rust kwam er een ander Broekster Boys uit de kleedkamer. De mouwen waren opgestroopt en de thuisclub drong Hoogezand achteruit. Hamming trok aan de noodrem door de opkomende Niels Westerlaan te stoppen maar het mocht allemaal door van Ottens die een lastige middag kende.  Broekster Boys deed er nog een schepje bovenop en de aansluittreffer viel dan ook al snel in de tweede helft. De corner van Piet Wessel Dijkstra werd door Jos Regnerus binnen gekopt en het publiek ging er eens goed voor zitten. Slecht twee minuten later stond Broekster boys al op voorsprong door een wereld goal van Dijkstra. Van een meter of 18 verdween de bal strak en onhoudbaar in de “winkelhaak”. Er word door beide ploegen hard gestreden en dat leverde de thuisploeg nog 3 gele kaarten op. Abe koopmans mocht van geluk spreken dat hij de wedstrijd ( na een eerdere gele kaart) uit mocht spelen toen hij in een poging de bal naar voren te schieten  Justin Slor raakte. De speler verliet groggy het veld en Hoogezand moest met 10 man verder omdat de drie wissel mogelijkheden al gebruikt waren.

 In een poging nog een gelijkspel uit het vuur te slepen kwamen er diverse mogelijkheden voor Broekster Boys. Sander van de Ploeg leek de wedstrijd te beslissen toen hij met een boogbal vanaf de middenlijn keeper Jungman wist te verrassen maar de bal raakte vlak voor het doel de grond en stuiterde helaas net over de lat over de achterlijn. De invaller was vlak voor het einde van de wedstrijd opnieuw belangrijk want zijn voorzet uit een razendsnelle counter werd op maat afgegeven op Vincent Hoekstra die met een intikker de eindstand op 3-1 bepaalde.

Door de overwinning zit Broekster Boys weer lekker in de middenmoot maar de verschillen blijven uiterst klein. Zaterdag wacht de Friese ontmoeting met t Fean 58. De promovendus mag dan wel onderaan staan, het enige puntje werd wel gehaald tegen koploper Pelikaan S.  De ploeg uit Surhuisterveen is in thuiswedstrijden moeilijk te bespelen en Broekster Boys zal dan ook minimaal dezelfde  strijd moeten leveren zoals deze afgelopen zaterdag in de tweede helft getoond is. Het zal hoe dan ook weer een spannende wedstrijd worden. Klik hier voor het fotoverslag van Jacqueline Jongsma: https://photos.app.goo.gl/UQGodKLeV2fhexS59

Vergelijkbare berichten