Broekster Boys wint beladen duel tegen ‘t Fean 58

Surhuisterveen- Broekster Boys heeft afgelopen zaterdag goede zaken gedaan door de uitwedstrijd tegen ‘t Fean winnend af te sluiten. Makkelijk ging het niet en er kan veel geschreven en verteld worden over deze wedstrijd. Het begin was het zoals in veel wedstrijden, zoeken naar het juiste evenwicht, een thuisploeg die gedreven was om zijn eerste overwinning te halen, en Broekster Boys die vanwege blessures opnieuw even moest wennen naar de juiste balans. A- junior Daniel Reitsema kreeg daarom al voor de derde keer dit seizoen een basisplaats en deed dit net als voorgaande keren weer fantastisch. De ploegen waren  de het eerste half uur aan elkaar gewaagd al oogde het spel aan beide kanten wat onrustig. Vaak werd al vroeg gekozen om de lange bal te spelen wat de aantrekkelijkheid van de wedstrijd niet ten goede kwam.  Maar er zou nog genoeg gebeuren…….

Daniel Reitsema kreeg na een ingreep een gele kaart voorgeschoteld en ook Erwin Vos ging na een nare overtreding van achteren in het welbekende boekje. Deze gele kaart was misschien wel de aanleiding voor veel irritatie , gevloek, getier en gescheld op het veld. Broekster Boys kwam in de 39e minuut op voorsprong. Jan Tijtsma kapte en draaide op de rand van de 16 en tot verbazing van keeper Hessel  Huisman kwam de spits tot en schot wat tot doelpunt werd gepromoveerd.   En paar minuten later kreeg diezelfde Tijtsma een gele kaart toen hij een duel verloor en zijn gram op de verdediger haalde. Op slag van rust sloeg de vlam helemaal in de pan toen Erwin Tabak Hedzer Prins hard onderuit haalde. De daaropvolgende worstelpartij  voor de bank van ‘t Fean hoort niet op de voetbalvelden thuis. De staf van de thuisploeg deed nog wat olie op het vuur  en scheidsrechter Stoffer keek het van een afstand aan, gaf ( tot ieders verbazing) geen kaarten en blies “verstandig” voor het rustsignaal. In de rust riep het arbitrale  trio de aanvoerders en enkele “schuldigen” in hun kleedkamer. Wat daar precies besproken is blijft een raadsel maar aan het begin van de tweede helft werden alsnog een aantal kaarten en maatregelingen genomen. Erwin Tabak kreeg geel voor zijn overtreding op Prins, Vincent Hoekstra kreeg ook een gele kaart voor zijn acties in de worstelpartij  en de teammanager  van ‘t Fean , Steven From,  mocht met rood de tribune opzoeken door zijn ophitsende optreden  in de worstelpartij en zijn “staredown” met Hoekstra.

De tweede helft wilde Stoffer de zaak kort houden. Hij zou deze wedstrijd nog een aantal gele prenten laten zien om alles in bedwang te houden. De wedstrijd golfde op en neer en ’t Fean had een paar  mogelijkheden om de gelijkmaker te maken maar ook Brokster Boys bleef gevaarlijke in de omschakeling. Er  werd gestreden om elke bal met hier en daar wat theater aan beide zijden. Toen Niels Westerlaan bestraft werd met een gele kaart werd het wederom erg onrustig. Stoffer had Westerlaan volgens hem zelf in de worstelpartij al geel getoond maar vriend en vijand hebben dit niet gezien. Discussie met spelers, assistenten en de onrust rond het veld zorgde opnieuw voor veel commotie.  Stoffer bleef bij zijn beslissing en Westerlaan was het kind van de rekening en moest onterecht en gefrustreerd  het veld verlaten. Met 11 tegen 10 rook ‘t Fean  kansen en zette alles op alles om een punt binnen te slepen. Vincent Hoekstra gooide echter roet in hun eten door op formidabele wijze de 0-2 te scoren. Net over de middenlijn ontving Hoekstra de bal, zag de keeper ver voor zijn doel staan en schoot de bal van die afstand onhoudbaar tegen het net. Helaas geen beelden van dit doelpunt maar als men even googelt naar het doelpunt welke Ziyeck deze week maakte,  heeft dan een goed beeld. Dit doelpunt ging de wereld over maar dat had dus ook zomaar het doelpunt van Hoekstra kunnen zijn. De vreugde uitspattingen waren enorm en pasten in het beeld van de wedstrijd.  ‘t Fean was nog dicht bij de aansluittreffer toen de onderkant lat werd geraakt maar de bal stuiterde het veld weer in . De weer fantastisch keepende Sander de Boer wist met een geweldige redding een al geteld doelpunt te voorkomen door de bal uit de bovenhoek te tikken. Daarna was het geloof wel weg en eindigde de wedstrijd in en 0-2 overwinning voor de Broek. Uiteraard werd er nog lang nagepraat over wat zich allemaal op en rond het veld afspeelde. Stoffer zal de wedstrijd op zijn terugreis naar Rotterdam nog wel eens nagelopen zijn.  Met 10 gele kaarten en 2 rode ben je soms de tel kwijt want hij vergat Tijtsma op het wedstrijd formulier te noteren. Of was dat dan toch de kaart die op Westerlaan zijn naam genoteerd zou zijn ? We zullen het nooit weten. Hoe dan ook, de scheids oogde rustig maar zal wel eens leukere  wedstrijden hebben gefloten. De wedstrijd is inmiddels geschiedenis en Broekster Boys heeft ‘ t Fean voorlopig op afstand gezet. Met 12 punten nestelde BB zich netje op de 6e plaats in de tussenstand,  ‘t Fean zal voorlopig nog wel even  rode lantaarndrager blijven met slechts 1 puntje uit 8 wedstrijden.

Woensdagavond speelt Broekster Boys een uitwedstrijd tegen Dronrijp. Bekerwedstrijden zijn ook weer bijzondere partijen en tegen de koploper van de zondag derde klasse zal ook dit zeker geen eitje worden. Zaterdag as speelt Broekster Boys dan weer voor de competitie thuis tegen Leeuwarder Zwaluwen.  Aanvangstijd weer zoals gewoonlijk om 14.30 uur. Na afloop van de wedstrijd is er live muziek in de kantine. Klik hier voor een foto impressie van de wedstrijd tegen t Fean gemaakt door onze huisfotograaf Jacqueline Jongsma: https://photos.app.goo.gl/WVHFzEWQZMp448QdA

Vergelijkbare berichten