Derby van de walden eindigt onbeslist.

Damwâld- Dinsdagavond werd de inhaal wedstrijd Broekster Boys – FC Burgum gespeeld. De harde kern verwelkomde de spelers met een knallend vuurwerkspektakel. Broekster Boys probeerde de rode lantaarndrager direct zijn wil op te leggen en creëerde binnen enkele minuten een aantal opgelegde kansen. Het resulteerde in de gewenste vroege voorsprong want de voorzet van Lucas Peterson was een prooi voor Vincent Hoekstra, 1-0 na 6 minuten spelen! Dat beloofde veel goeds voor de ruim 250 toeschouwers, maar door een foutieve ingreep in de defensie kwam Remco Bouius halverwege de eerste helft zomaar oog in oog met keeper de Boer te staan. Hij  bracht daarmee de beide club weer in evenwicht.  Waar het eerste kwartier flitsend was, was het daarna erg zoeken.  Mede door de blessure van Burgumer Abe Koopmans, die tot zijn spijt  deze belangrijke wedstrijd tegen zijn oud teamgenoten moest missen, waren er weer wat wijzigingen de basis opstelling. Automatismen liepen daardoor wat minder goed en het geplaagde FC Burgum compenseerde met inzet het aantal afwezigen bij de bezoekende club.

Broekster Boys werd eigen wapens bestreden en had het daar moeilijk mee. In de tweede helft waren er voor beide ploegen kansen om de volle winst te pakken maar spectaculair was de wedstrijd niet. De 1-1 hield stand tot het einde van de wedstrijd. Daarmee al weer de derde puntendeling op rij voor Broekster Boys dat deze wedstrijd op meer gerekend had.  Henk Koning was tevreden met het verdiende punt en ziet daarmee weer mogelijkheden om de laatste plaats binnenkort over te doen aan een andere ploeg.

Zaterdag speelt Broekster Boys alweer thuis, nu tegen de nummer twee , WHC. Gezegd mag worden dat dit een van de betere teams in deze competitie is en het wordt daarom vast een moeilijke partij. In de uitwedstrijd was Broekster Boys kansloos en kreeg het met 4-0 klop! De wedstrijd in Damwoude kent een aanvangstijd van 14.30 uur

Vergelijkbare berichten