Zwaagwesteinde 1 - BB 1 (1 - 6 )

Broekster Boys laat zich niet verrassen door de Westereen

Damwâld. ( 14 nov 2015 )

De Westereen. Het is een feit, dat streekderby’s voor veel voetbalteams niet als gemakkelijk wordt ervaren. Het verschil op de ranglijst kan groot zijn, maar vaak spelen merkwaardige krachten mee in het voetbalspel. Broekster Boys moest het zaterdag opnemen tegen Zwaagwesteinde zm. Bij de mannen uit de Westereen speelt Jelle van der Wal. Bij Broekster Boys broer Durk van der Wal. Durk is sinds de derde wedstrijd tegen VVI geblesseerd.

Sterke start van beide teams

Vanaf het begin zochten beide teams de aanval. Broekster Boys was in de eerste tien minuten meer aan de bal.
De Westereen bleef gevaarlijk. Na tien minuten wist Rienk de Haas een vrije trap via de binnenkant van de paal onhoudbaar binnen te schieten ( 0-1 ).
Jelle van der Wal had daarvoor al geel ontvangen. Toch was het na bijna een kwartier René Nauta, die een solo prachtig afrondde en zo werd het 1-1.
Grote vreugde in het kamp van de Westereen. Enkele minuten later kreeg Nauta een geweldige kans. Deze keer ging zijn schot net over.
Zwaagwesteinde wist met zijn wilskracht het Broekster Boys moeilijk te maken. Toch wisten de Damwoudsters het spel naar zich toe te trekken.
Halverwege de eerste helft kwam een verre bal bij Abe Dreyer en hij maakte de 1-2. Een goed schot van Hendrik Bouma werd gestopt door keeper Uitterdijk.
René Nauta werd namens de thuisclub nog eens gevaarlijk, maar keeper Krol wist goed op te treden.
Tien minuten voor de rust wist Abe Dreyer van dichtbij te scoren ( 1-3 ).
Broekster Boys werd sterker. Een prachtige solo nu vanaf links, wist Abe Dreyer wel vijf man te passeren.
Dreyer werd neergelegd in het strafschop gebied en dat betekende een penalty. Dreyer nam zelf de elfmeter en dat betekende de 1-4 en een hattrick voor uitblinker Dreyer.
Ruststand 1-4.

Na de rust kreeg Broekster Boys heel veel kansen, maar het scoren bleef uit.
Zwaagwesteinde kwam zo nu en dan naar voren. Pure wilskracht en dat is zondermeer een verdienste van de mannen uit de Westereen.
Een goal kon niet uitblijven en het was uiteindelijk verdediger Kas Huizenga, die de 1-5 aantekende.
Abe Dreyer verliet het veld en Hedzer Prins was zijn vervanger. Een vrije trap van Rienk de Haas verdween halverwege de tweede helft weer in de goal en dat betekende 1-6.
Piet Wessel Dijkstra van Broekster Boys schoot daarna nog eens op de lat. Broekster Boys liet daarna de teugels vieren, maar men bleef alert.
Broekster Boys bleek deze wedstrijd toch goed te kunnen spelen tegen een team, dat fysiek sterker is. Dat was een grote verdienste.
Uiteindelijk wist Broekster Boys met 1-6 te winnen en mocht tevreden van het veld stappen.
De Boys bezetten nu de derde plaats en Rienk de Haas staat derde bij de topscorers. De Haas maakte er in totaal negen doelpunten.