2 oefenwedstrijden

Ruime overwinningen van Broekster Boys op BCV en LAC Frisia

Broekster Boys lijkt de winterstop prima door gekomen te zijn.
Na de belangrijke winst op Zeerobben (1-0)op 12 december hadden de jongens van Mulder en Boersma maar even vrij omdat er aangetreden moest worden in de prestigieuze Dantumadeelcup.
Net als vorig jaar ging de cup met de grote oren , meer dan verdiend, naar Broekster Boys.
SC Veenwouden werd in de finale met 3-1 verslagen

Broekster boys – BCV

Maandag 4 januari stond de eerste training weer op het programma maar ijzel gooide, net als bij alle andere verengingen in het noorden, roet in het eten van de oefenmeesters. Zaterdag 9 januari werd daarom een trainingsdag ingelast. ’s Morgens werden de oliebollen van oud/nieuw er uit gelopen, daarna volgde een lunch in de kantine en middags werd er afgetrapt tegen 1e klasser BCV. Dat Broekster boys dat nivo nog prima aan kan bleek uiteindelijk wel in de uitslag, De middenmoter werd met maar liefst 5-1 verslagen . In de 30e minuut was er een mooie rush van Abe Dreijer, zijn voorzet belande bij Jorrit Iwan Koolstra die de bal voorbij doelman vd Laan wist te krijgen. Rienk de Haas kon het leer daarna simpel binnen tikken , 1-0 . Vlak voor rust wist de goaltjesdief een breedtepass te onderscheppen en maakte daarmee zijn 2e van de middag.

Fedde Durk Kingma maakte het in de 2e helft even spannend door in de 60e minuut de aansluittreffer te maken. Broekster boys , waarbij alle spelers minuten maakten, liet zich echter niet van de wijs brengen. Hedzer Prins en Pîet Wessel Dijkstra ( 2 maal) lieten de score oplopen waardoor er na 90 minuten een mooie 5-1 overwinning op het scorebord stond.

Broekster boys – LAC Frisia

Maandag werd er rustig getraind want dinsdag 12 januari stond de volgende oefenpot al op de agenda. LAC Frisia, runner up in de 2e klasse zondag, kreeg, in een pittig duel, een lesje in effectiviteit. Waar de teams in de eerste helft gelijkwaardig aan elkaar waren werd de score in de 2e helft iets geflatteerd naar 6-2 getild. De doelpunten voor Broekster boys tot aan de rust werden gemaakt door Siemen Sake Kamstra en tweemaal Abe Dreijer . Hiermee werd de 3-2 ruststand bepaald. Ook in deze partij veel wissels aan Broeksterboys zijde. Piet Wessel Dijkstra en Rienk de Haas (2x) wisten na rust het halve dozijn vol te schieten 6-2.

Zaterdag as staat de volgende oefenwedstrijd al weer op het programma. Om 14.00 uur zal er in Leeuwarden afgetrapt worden tegen de plaatselijke 1e klasser Blauw wit 34. Ijs en weder dienende zal de Broekster Boys de 23e de competitie hervatten in de altijd beladen streekberby tegen Be Quick. De wedstrijd word dan gespeeld in Dokkum, aanvang 15.00 uur.