ONT 1 - BB 1 ( 2 - 3 )

Broekster Boys start met winst.

Damwâld. ( 05 sept 2015 )

Het was weer een echte streekderby. De stad Dokkum tegen het dorp Damwâld. Uiteindelijk werd door Broekster Boys gewonnen. Toch waren de eerste twintig minuten volledig voor Be Quick Dokkum. De Dokkumers misten duidelijk een afmaker. Broekster Boys kreeg in het laatste kwartier van de eerste helft en in de tweede helft veel kansen.
Smet op de wedstrijd was zondermeer de rode kaart voor Jan Johannes Drost van Be Quick ( D ).

Heel sterk begin voor Be Quick Dokkum

Na het vuurwerk en de pupillen van de week brak de voetbalstrijd los. In de eerste minuten van de wedstrijd werd Siemen Sake Kamstra van de thuisclub even vast gehouden in het strafschopgebied, maar scheidsrechter Oosting uit Niekerk liet gewoon doorspelen. Be Quick kwam daarna goed in de wedstrijd. Broekster Boys was in die periode de onderliggende partij. Folkert van Dongera mocht in die fase geheel vrijstaand van dichtbij inkoppen. Van Dongera kopte tot ontzetting van het Dokkumer publiek naast. Een solo van diezelfde Dongera werd over de lat gewerkt. Daarna was het Ynte Koopal van de Dokkumers, die van dichtbij kon scoren. Zijn kopbal werd tot corner verwerkt door keeper Krol. De vele toeschouwers kregen een mooie eerste helft voorgeschoteld. Want in het tweede gedeelte van de eerste helft was het Broekster Boys, dat de klok sloeg. Piet Wessel Dijkstra kwam alleen voor keeper Jorna, maar zijn schot vloog over de goal. Daarna kregen drie spelers van Broekster Boys achter elkaar de kans om te scoren. De bal werd tot drie keer toe door de Dokkumers weggetrapt en een doelpunt voorkomen. Maar tien minuten voor de rust kwam Abe Dreyer plotseling voor keeper Jorna te staan. Dreyer wist de bal met een lob prachtig in de goal te werken ( 1-0 ). Enkele minuten later werd Abe Dreyer ten val gebracht in het strafschopgebied. Scheidsrechter Oosting liet gewoon doorspelen. Enkele minuten voor de rust mocht Be Quick een corner nemen. Keeper Krol miste, maar verdediger Kas Huizenga verrichtte uitstekend werk door de bal voor de doellijn weg te halen. Hendrik Bouma van de thuisclub ondernam daarna nog een solo, die uitstekend door keeper Jorna werd onderbroken.

In de beginfase van de tweede helft werd Abe Dreyer direct gevaarlijk, maar deze actie leverde alleen een corner op. Na een tiental minuten werd Riemer Doornbos van de thuisclub net even vastgehouden en ten val gebracht. Jan Johannes Drost moest hiervoor heel zwaar boeten en kreeg direct rood. Deze beslissing van de scheidsrechter was voor Be Quick een bittere pil. De vrije trap, die daarna volgde werd op fantastische wijze door Piet Wessel Dijkstra ingeschoten ( 2-0 ). Be Quick moest met een 2-0 achterstand en tien man verder. Be Quick liet het er niet bij zitten. Een schot van Rudolf Banga werd uitstekend gestopt door keeper Krol. Broekster Boys speelde achterin steeds beter. Men gaf geen kansen meer weg. Broekster Boys begon te wisselen. Riemer Kooistra werd vervangen door Durk Wijnsma. Een mooie voorzet van Abe Dreyer werd halverwege de tweede helft goed afgerond door Piet Wessel Dijkstra ( 3-0 ). De wedstrijd was gespeeld en een kwartier voor tijd kwam Abe Dreyer weer alleen voor keeper Jorna. Deze keer ging het schot van Dreyer net naast. Rienk de Haas mocht voor de thuisclub nog invallen. De Haas mocht met het nemen van een vrije trap beginnen, maar het schot werd gestopt door keeper Jorna. De wedstrijd kabbelde voort en er kwam geen verandering meer in de stand. Broekster Boys won verdiend met 3-0. Broekster Boys was zondermeer het meest effectief. Be Quick(D) miste teveel kansen. Abe Dreyer was na afloop een gelukkig mens. Hij speelde een uitstekende wedstrijd. Hij was een plaag voor de Dokkumers. Na afloop werd er nog een mooie foto gemaakt van de drie mannen van VCR te weten Rienk de Haas, Abe Dreyer en huidige Be Quick speler Piet Raap. Overigens voetbalden de Haas en Dreyer voorheen ook al bij jeugd van Broekster Walden