BB 1 - De Walde 1 ( 3 - 1 )

Broekster Boys herstelt zich na misstap

Damwâld. ( 26 sept 2015 )
Groot was vorige week de teleurstelling bij Broekster Boys.
Een nederlaag en rood voor de beide keepers. Broekster Boys keek vooruit en ging zaterdag voor een goed resultaat.
Derde keeper Karim Oortgijsen is geblesseerd. Op de goal bij Broekster Boys stond tegen de Walde de 17 jarige keeper Jakko Veldstra. Veldstra maakte een uitstekend debuut. Op de bank zaten alleen drie veldspelers. Ook goalgetter Rienk de Haas startte weer op de bank.

Broekster Boys benut te weinig kansen in eerste helft

Vanaf het begin was het Broekster Boys dat kansen wist te scheppen. Een mooie actie van Durk van der Wal op links stelde Piet Wessel Dijkstra in staat om te scoren. Keeper Stoffelsma wist het schot te stoppen. Geart Hiemstra van de Walde ontving geel na een overtreding. De vrije trap van Piet Wessel Dijkstra werd daarna gestopt door Stoffelsma. Siemen Sake Kamstra mocht daarna scoren, maar zijn schot werd gestopt door Stoffelsma. Halverwege de eerste helft bereikte een verre pass Abe Dreyer. Dreyer wist met een prachtige lob keeper Stoffelsma te passeren ( 1-0 ). Daarna ging een schot maar net naast. Na een solo belandde een schot van Geart Hiemstra op de bovenkant lat. De Boys waren gewaarschuwd. Toch bleven de Damwâldsters de bovenliggende partij. Piet Wessel Dijkstra en Hendrik Bouma misten daarna kansen. Een schot van Siemen Sake Kamstra belandde wel in de goal en dat betekende de 2-0. Broekster Boys had een redelijke voorsprong, maar er waren teveel kansen gemist. Een uitval van de Walde werd gevaarlijk via Jouke Jan de Vries. Toch leek er niets aan de hand. Via de voet van Kas Huizenga belandde de bal achter keeper Veldstra (2-1) Net voor het rustsignaal kwam Hendrik Bouma alleen voor keeper Stoffelsma. Het schot van Bouma werd gestopt en zo was er een ruststand van 2-1 voor de thuisploeg.

In de rust was besloten Durk Wijnsma te laten spelen ten koste van Remco Kooistra. Een vrije kans voor Geart Hiemstra van de Walde belandde op de paal. Broekster Boys zwijmde. De Walde werd in de tweede helft steeds sterker. Broekster Boys begon steeds onnauwkeuriger te spelen. Keeper Veldstra hield zijn goal schoon na schoten van de tegenpartij. Broekster Boys begon te wisselen. Rienk de Haas kwam in veld ten koste van Abe Dreyer. Andries Dijkstra kwam in het veld ten koste van Sjoerd Westra. Een vrije trap van Hette-Pieter Wink werd een prooi voor keeper Veldstra. Kas Huizenga van de thuisclub ontving geel voor een onhandige actie met keeper Stoffelsma. De thuisclub begon het laatste kwartier aan te dringen, maar de uitvallen van de Walde bleven gevaarlijk. Tien minuten voor het eindsignaal had een mooie van actie van Hendrik Bouma een beter lot verdiend. Een mooie actie van Rienk de Haas werd ook geen goal. In blessuretijd wist invaller Rienk de Haas toch nog te scoren ( 3-1 ). Scheidsrechter Dijkstra floot daarna voor het eindsignaal. De Broekster Boys aanhang was opgelucht met deze overwinning. Opvallend is ook, dat Rienk de Haas momenteel de topscorer is bij Broekster Boys met vier doelpunten. In totaal scoorde Broekster elf doelpunten. Alleen Zeerobben scoorde vaker met vijftien doelpunten. Broekster Boys deelt met Be Quick, Zeerobben en VEV’67 de eerste plaats met negen punten