BB 1 - VEV`67 (4 - 2 )

Broekster Boys weet VEV’67 te verslaan

Damwâld. ( 31 okt 2015 )

Broekster Boys lijkt weer op de weg terug door de bekeroverwinning van 0-5 op Sleat. Zaterdag kwam koploper VEV’67 op bezoek. Zeerobben en VEV’67 waren voor de wedstrijd de koplopers. Broekster Boys had met VVI drie punten minder dan de koplopers. Het blijft spannend in de klas I. Bij Broekster Boys wordt Durk van der Wal nog node gemist.
Tegen VEV’67 had trainer Jan Mulder op de rechtsback Abe Dreyer opgesteld. Dreyer speelde een uitstekende partij.

Sterke eerste helft van Broekster Boys

Na een kwartier kwam Hendrik Bouma alleen voor VEV’67 doelman Kleiker. Bouma hield de bal te lang vast en zodoende wist Kleiker de bal te onderscheppen. Enkele minuten later een kans voor de Leeksters. Doelman Krol was gepasseerd, maar Kas Huizenga wist de bal corner te trappen.
Daarna twee keer Hendrik Bouma alleen voor keeper Krol, maar beide keren miste Bouma. De eerste keer de bal te ver vooruit en het tweede schot ging ver naast.
Broekster Boys was veel sterker. Na een half uur werd het 1-0 door Siemen Sake Kamstra. Uit een corner van Abe Dreyer kwam de bal voor de voeten van Kamstra en dat betekende een verdiende voorsprong.
Enkele minuten later miste Kas Huizenga een verre bal. Jeffrey Visser liet daarna een zacht schot los waarop doelman Krol zich verkeek. Het betekende 1-1. In blessuretijd wist Piet Wessel Dijkstra uit een voorzet van Abe Dreyer toch nog de 2-1 aan te tekenen.
Direct na dit doelpunt was het tijd voor de thee.

Na de thee kwam VEV’67 sterk uit de startblokken. Visser van VEV’67 schoot tegen keeper Krol op. Daarna schoot Gerhard van der Berg op de lat.
En zowaar wist Marwin van Wijk na tien minuten in de tweede helft de Leeksters naast Broekster Boys te schieten ( 2-2 ).
Doelman Krol wist VEV’67 daarna van scoren af te houden.
Na een kwartier ontving Jeffrey Visser van VEV’67 een rode kaart na een overtreding net buiten de zestien. De Leeksters gingen door en probeerden toch de score op te voeren. Halverwege de tweede helft kwam Broekster Boys terug.
Hendrik Bouma schoot vanaf links een voorzet op de lat. Keeper Kleiker verkeek zich. Direct daarna schoof Siemen Sake Kamstra de bal in het strafschopgebied naar Rienk de Haas en de stand werd 3-2. In de zeventigste minuut scoort weer Rienk de Haas via Dantuma en Kamstra van dichtbij ( 4-2 ).
Met nog twintig minuten te spelen leek de overwinning binnen.
Abe Dreyer werd daarna nog vervangen door Remco Kooistra. Kooistra ontving een verre bal en werd daarna gehaakt in het strafschopgebied. Scheidsrechter Jager uit Nieuwolda liet gewoon doorspelen. Broekster Boys hield de voorsprong vast. Een kopbal van Marwin van Wijk belandde in de handen van doelman Erik Krol. Na drie minuten blessuretijd floot scheidsrechter Jager voor het einde. Een verdiende 4-2 winst.

Broekster Boys kwam naast VEV’67 en VVI op een gedeelde tweede plaats op de ranglijst.