BB 1 - Hurdegarijp 1 (0 - 0 )

Geen doelpunten bij Broekster Boys tegen Hardegarijp

Damwâld. ( 07 nov 2015 )

Vorige week wist Broekster Boys met 4-2 te winnen van koploper VEV’67. Afgelopen zaterdag moest Broekster Boys aantreden tegen het fysiek sterke Hardegarijp. Fysieke teams zijn niet de teams, waar Broekster Boys graag tegen voetbalt. Toch zijn er ook dit soort teams, die in de tweede klas zoals Hardegarijp. Winst voor de thuisclub hangt dan af van dat ene sterke moment.
Helaas was dat moment tegen Hardegarijp niet aanwezig.

Saaie eerste helft met een paar kansen

In het eerste kwartier zagen de toeschouwers Berwout Beimers namens Hardegarijp naast schieten en Hendrik Bouma namens Broekster Boys.
Halverwege de eerste helft leek Hardegarijp even gevaarlijk te worden, maar echte kansen kwamen er niet. Broekster Boys kreeg de beste kans.
Piet Wessel Dijkstra kwam alleen voor keeper Oosterhuis. Dijkstra richtte verkeerd en zo ging het schot naast. In de slotminuut wist routinier
Tjeerd Rijpma een gevaarlijke voorzet van Abe Dreyer van de thuisclub onschadelijk te maken.
Ruststand 0-0.

In de rust werd Remco Kooistra van Broekster Boys vervangen door Jelmer Wijbenga. De tweede helft eenzelfde spelbeeld.
In de beginfase ontving Beimers van Hardegarijp geel. Kas Huizenga van Broekster Boys had voor de rust geel ontvangen. Rienk de Haas werd namens de thuisclub enkele keren gevaarlijk.
Invaller Jelco Witteveen van Hardegarijp werd halverwege de tweede helft gevaarlijk, maar een goeie redding van keeper Krol hield de stand in evenwicht.
In het laatste kwartier kwam het gevaar tot twee maal toe van vrije trappen specialist Rienk de Haas. De Haas schoot eerst een vrije trap hoog in de goal, maar keeper Oosterhuis tikte de bal tot corner.
In de slotfase krulde de Haas de vrije trap laag in de rechterhoek, maar weer wist Oosterhuis de bal te stoppen.
In de slotfase verstoorde een zware regenbui het voetbal. En de wedstrijd eindigde zoals hij was begonnen ( 0-0 ).
Fysiek sterke teams zijn moeilijk te bestrijden voor te Broekster Boys. Misschien was het publiek de grote verliezer.
De voetballers werkten immers heel hard voor een goed resultaat.
Door de andere uitslagen in de tweede klas I. wordt het zowel boven als onderin spannend. Drie koplopers zijn er te weten Zeerobben, VVI en VEV’67. Broekster Boys volgt op twee punten. Onderaan nu Fean’58 met daarboven drie teams met één punt meer.

Volgende week speelt Broekster Boys in en tegen Zwaagwesteinde om vijf uur.