Saamhorigheid en mooie opbrengst bij benefietconcert Broeksterwald

Broeksterwâld. Vrijdagavond 12 mei was er dan het lang verwachte benefiet concert voor Rienk Rozema uit de Falom. Rozema liep bij een auto ongeluk in maart 2016 een dwarslaesie op. De werkgroep Doch it foar Rienk had het concert bedacht. Een prachtige lijst artiesten kwamen naar de Pipegael.

In de morgenuren meldde presentator Willem Waldpyk zich af i.v.m. griep. Gelukkig was er een vervanger. Gaatze Bosma uit de Westereen was bereid om belangeloos de presentatie te verrichten. Net na negenen beet Sjoukje Nutma uit Dokkum het spits af met een hit van Coldplay. Rienk Rozema was vorig jaar naar het concert van Coldplay geweest en wist de opening zeker te waarderen.

Daarna volgde Wyger Smits met zijn optreden. Smits trad ook nog op met zijn dochter, die piano speelt. Ook Gerrie Dantuma was van de partij en ook zij wist net als Smits het publiek te boeien. De lokale artiesten traden echt op met de gedachte “Ik doch it foar Rienk “. Bij de wisseling van de artiesten was het Gaatze Bosma, die het publiek bezighield met zijn mooie optredens. Het publiek zong telkens uit volle borst mee. Het trio Jacob de Boer wist ook het goed te publiek te vermaken. En dan een mooi moment. De heit en mem van Rienk ( Sape en Thea ) wisten de commissie Doch it foar Rienk te verrassen met een prachtig bos bloemen. Dit uit een grote waardering voor de commissie, die het geld voor een Berkelbike bij elkaar wilde schrapen.

Dan was het de beurt aan Emile van de Hunekop, die de zaal wist te boeien met zijn bekende liedjes. Het bekende lied “Ruchhouwer” werd goed meegezongen. Emile trad op tijdens het benefietconcert vanwege het feit, dat dit wel een bijzonder doel was. Inmiddels was de teller op 9000 euro komen te staan. Daarna kwam de groep “Boulevard” op de planken. Dit was een meesterlijk optreden van een coverband, die zijn sporen zo langzamerhand goed heeft achter gelaten. Vele bekende acts zoals “Brabant” van Guus Meeuwis kwamen langs. Alles werd luidkeels meegezongen. En de slotact werd “Music was my First love”. Hierbij kwam ook Rienk Rozema op het podium. De dames van Boulevard wisten deze prachtige avond dan ook met een hoogtepunt af te sluiten. En Rienk werd zowaar in het middelpunt gezet.

Alle aanwezigen hadden een prachtige en een onvergetelijke avond beleefd. Via facebook bedankte de groep Boulevard voor de geweldige organisatie van de commissie Doch it foar Rienk. Het publiek was ook fantastisch, aldus de coverband. En de voorlopige opbrengst : 11694 euro.

Benefietconcert