Frits Dantuma per direct naar Broekster Boys

( Damwâld jan 2020)

Frits Dantuma is de kersverse versterking voor eerste klasser Broekster Boys. Het overschrijvingsverzoek van Dantuma van Harkemase Boys naar Broekster Boys is deze week door de KNVB bevestigd.
Dantuma, geboren in Dantumadeel, neemt de nodige ervaring met zich mee en is per direct inzetbaar. Hij kwam naast Harkemase Boys eerder uit voor ONS Sneek, HHC, FC Emmen, SC Cambuur, Cambuur <19. In de jeugd maakte Frits ook zijn speelminuten op de velden in Damwoude en speelde daar voor vv de Walden en Broekster Boys.
Frits hoopt na zijn eerste seizoenhelft bij Harkemase Boys, en door een wijziging in zijn werk bij Broekster Boys zijn plezier in het “spelletje” weer terug te vinden.” Ik zie de stap naar Broekster Boys als een mooie kans waar ik super veel zin in heb en ik zal dan ook vol gas geven bij deze mooie club: aldus Frits

Frits wordt bij Broekster Boys herenigd met zijn broer Juryan.
Samen in een team spelen is een droom die voor beide broers in vervulling gaat.
Trotse vader Jouke Dantuma , die eveneens bij SC Cambuur en FC Emmen heeft gespeeld is op dit moment assistent trainer bij Broekster Boys onder leiding van Patrick Zwart.
Het nieuws dat Frits voor Broekster Boys gaat spelen is fantastisch, aldus het trainersduo.
Frits kan een belangrijke spelers bij ons worden, zijn ervaring en spelinzicht is wat we heel goed kunnen gebruiken om onze doelstelling (handhaving in de eerste klasse) te bewerkstelligen.
Donderdagavond zal Frits voor het eerst op het trainingsveld verschijnen.

frits Dantuma