( Damwâld 27mrt 2018)

Ard de Graaf, Algemeen Directeur van sc Cambuur, Assistent-trainer Sipke Hulshof, Ron de Boer, trainer van Broekster Boys en clubwatcher Geert van Tuinen van sc Cambuur waren dinsdagavond in de kantine van Broekster Boys de hoofdgasten.

Onder leiding van Geert van Tuinen werd het een bijzonder leuke avond. Ard de Graaf gaf uitgebreid uitleg aan de aanwezigen hoe sc Cambuur de toekomst tegemoet gaat met het nieuwe stadion achter het WTC in Leeuwarden west. Op sheets werd het een en ander duidelijk gemaakt en in de hele uiteenzetting van de Graaf vlogen de miljoenen investeringen die de nieuwbouw gaat kosten de aanwezigen om de oren.

De Graaf heeft de nodige ervaring met het realiseren van een nieuw stadion daar hij van 2006 tot 2011 Commercieel Manager was bij PEC Zwolle. In die periode werd het nieuwe stadion van de Zwollenaren gerealiseerd. De Graaf was zeer positief over de haalbaarheid van het nieuwe Cambuur stadion ondanks de kritische vragen die door Geert van Tuinen werden gesteld.

Na de pauze was het de beurt aan assistent-trainer Sipke Hulshof om de vragen van Geert van Tuinen te beantwoorden. De vragen betroffen vooral de tegenvallende resultaten tot nu toe en spelers die niet of helemaal aan de verwachtingen voldeden. Sipke had overal een goed antwoord op maar gaf ook aan dat in de spiegel kijken nooit verkeerd is. Ook wij als technische staf zitten er weleens naast, doelend op het afstoten van de beide keepers Harm Zeinstra en Leonard Nienhuis.

Ook trainer Ron de Boer van Broekster Boys ontsnapte niet aan enkele kritische vragen van Geert van Tuinen. Over het niet verlengen van Ron de Boer zijn contract bleef het onduidelijk wat zich achter schermen had afgespeeld. Geert van Tuinen hielp op hilarische wijze Ron de Boer aan een antwoord door te stellen, eigenlijk gaat jullie dit geen barst aan wilde je maar zeggen, of is het niet zo Ron, de trainer van Broekster Boys lachte eens en gaf dit volmondig toe. Na afloop werden de hoofdrolspelers bedankt voor de leuke avond en ontvingen zij nog een lekkere attentie geheel in de paasdagen stijl.

Sponsoravond 2018