Jaaroverzicht Broekster Boys 3

Jaarovericht ‘it Tredde’ 2021

De laatste dagen van 2021 staan voor de deur. Een periode van genegenheid en gezelligheid (al zitten wij nog te wachten op ons teamuitje, Eelse Weidenaar en Menno Zwaagstra). Het is ook een periode van de kerstboom, lekker eten, oliebollen, carbid en vuurwerk, de Fryske Top 100, een terugblik op 2021 en vooruitblik op het nieuwe jaar. Ook wij met ‘it Tredde’ staan stil bij 2021.

Over de periode tot aan de zomer kunnen we kort zijn. De jonge honden mochten enkele oefenwedstrijden spelen maar de oudgedienden Kas Huizenga, Freerk Haisma en Gerwin Peterson waren buitengesloten door premier Rutte.

De zomerperiode is iedereen naar verwachting goed doorgekomen. Het voetbal even laten voor wat het is en het vochtgehalte hoog houden was het streven. De medische staf van Broekster Boys – bestaande uit Norbert Beerstra, Theunis Doornbos en Raymond Mulder – waren geïmponeerd en trots toen zij de spelers van ‘it Tredde’ weer voor het eerst op het trainingsveld zagen verschijnen. Nog nooit hadden zij bij aanvang van het nieuwe seizoen zo’n afgetrainde selectie gezien. Helaas was er wel één dissonant in de vorm van Freerk Haisma.

Nog voor de eerste wedstrijd was er al heuglijk (nou ja, heuglijk..) nieuws vanuit ‘it Tredde’. Vrijdag 3 september 2021 stapten Gerwin Peterson en zijn vrouw Tjitske in het huwelijksbootje. Een zomerse dag met een prachtige ceremonie en geweldig feest (feest, wat is dat?) maakten deze dag op en top!

De zware voorbereiding op het nieuwe seizoen bestond uit het spelen van een selectief toernooi. Op 4 september stond het Luut van der Molen toernooi op het programma. De eerste prijs werd direct binnen geharkt maar dat was meer te danken aan de zeer grote selectie van die dag. Er waren meer spelers dan tenues en er waren bijna meer spelers van ‘it Twadde’ dan van ‘it Tredde’. Maar ja, een hoofdprijs is een hoofdprijs.

Een week later stond de eerste competitiewedstrijd op het programma met direct een derby tegen Be Quick Dokkum 6. Een gelukkige overwinning (0-1) werd binnengesleept met dank aan good old Robert Teerstra. Deze man ranselde alles uit de goal en zelfs een penalty was een prooi voor Robert.

De volgende wedstrijd tegen VV Waskemeer 3 leverde ook een overwinning (2-0) op. Deze dag – 2 oktober – staat ook bekend van signalen van een aardbeving in Damwâld. Met een verwoestend schot via de binnenkant van de paal wist Jack Kempenaar de wedstrijd open te breken. Dat deze inslag serieus genomen moet worden blijkt wel uit het feit dat het doel nog steeds trilt en het doelnet inmiddels is vervangen.

Een week later werd VV Zwaagwesteinde 4 vrij eenvoudig aan de zegekar geregen. Met een doelpunt cadeau van de scheidsrechter stond er een 1-8 op het wedstrijdformulier. De wedstrijd was dusdanig eenvoudig dat zelfs Tsjerk Tamme Haakma een helft durfde te keepen.

Dan noteren wij 23 oktober 2021. Een memorabele dag. Op bezoek bij Blue Boys 2 (Nij Beets) ging het al voor de wedstrijd alle kanten op. Tijdens het inschieten waren er regelmatig spelers in het naastgelegen zwembad te vinden om ballen te vissen. Vervolgens werden de mannen uit Damwâld in verroering gebracht door een oud vrouwtje die deze wedstrijd in goede banen zou leiden. Een knotsgekke wedstrijd zou het worden. Uiteindelijk was Harry Wijnsma na zo’n 70 minuten op Bonairse temperatuur geraakt en liet hij zien dat hij voetballen niet verleerd is. De ene actie nog mooier dan de andere met uiteindelijk een 3-4 overwinning. Reactie van Eelse Weidenaar: ‘dizze wedstryd sil ik nea ferjitte’.

Een week later ging ‘it Tredde’ op bezoek bij ’t Fean 58 5. Tegen dit team bestaande uit een koelkast en 10 spelers hadden de ‘Broeksters’ weinig in te brengen. ’t Fean 58 was erg fanatiek, beetje te fanatiek in ons optiek. Hopelijk weten zij gauw te promoveren.

Na een gelijkspel en een verliespartij zou 6 november wel even gewonnen worden van de nummer laatst, VV Buitenpost 5. Wel balbezit maar nauwelijks kansen. Uiteindelijk hielden we een puntje over aan dit duel, mede dankzij twee doelpunten van linksback Hein van der Meulen.

Op een woensdagavond werd er gespeeld tegen VV Holwerd 3. Het hele seizoen waren er nog nooit zoveel spelers van ons eigen team aanwezig bij een wedstrijd. Blijkbaar kunnen wij beter doordeweeks spelen dan zaterdags. Hoewel wij de betere kansen hadden, stond aan het eind een 3-3 gelijkspel op het fictieve scorebord.

Zaterdag 20 november werd er afgereisd naar Drogeham om het daar op te nemen tegen hun tweede. Nou ja, tweede… Wij waren redelijk op sterkte maar Drogeham 2 had niet bepaald een zwak team op de been. Voor de tijd werd er een gezamenlijke foto gemaakt en een dag later bleek dat er redelijk veel spelers van hun eerste deelnamen. Er werd een 3-2 nederlaag geleden. Gelukkig hebben we de foto’s nog:

https://www.facebook.com/vvdrogeham/photos/pcb.1848858041942904/1848855615276480/?type=3&theater

Zaterdag 11 december was de laatste competitiewedstrijd van 2021. Oostergo 2 kwam op bezoek. Een ‘veilige’ 2-0 voorsprong verdween als sneeuw voor de zon. Uiteindelijk wist linksback Hein van der Meulen in deze wedstrijd weer voor het doel van de tegenstander te verschijnen en de 3-2 te maken.

Tot zover 2021 waarin we momenteel de 3e plek betreden. Een plek waar we meer dan tevreden mee zijn. Met veel moed en plezier zullen wij de tweede seizoenshelft tegemoet gaan. Hopelijk dan ook weer met supporters langs de lijn.

Langs deze weg wensen wij iedereen alvast een fijne kerstperiode en een gelukkig en gezond 2022!

Broekster Boys 3, ‘it Tredde’

Tsjerk Tamme Haakma, Andries Wiegersma, Tjeerd van Seggeren, Ype-Eelco Visser, Eelse Weidenaar, Menno Zwaagstra, Jack Kempenaar, Taeke Jellema, Leon Doetjes, Rutger Rozendal, Kas Huizenga, Gerwin Peterson en Freerk Haisma

Vergelijkbare berichten