Krachtpatsers Broekster Boys winnen ook thuis van ONS Sneek

Klaas van der Meulen scoort namens Broekster Boys tegen ONS Sneek

Krachtpatsers Broekster Boys winnen ook thuis van ONS Sneek

Damwâld – Trainer Patrick Zwart moest net als in de uitwedstrijd tegen ONS flink puzzelen om een elftal op de been te brengen want ook deze keer waren 3 basis spelers om diverse redenen niet in staat om op het Damwaldsters voetbalveld te acteren.  Het was destijds (1-2 overwinning) een “Houdine act” volgens de verslaggever.  En net als een half jaar geleden gingen ook aan deze wedstrijd twee nederlagen op rij aan vooraf. Het zal toch niet…….

In de eerste helft waren de beste kansen voor Broekster Boys. Piet Wessel Dijkstra had in het eerste kwartier twee levensgrote kansen maar strandde beide keren voor keeper Boersma.  Er werd een harde strijd gespeeld en centrale verdediger Abe Koopmans was daarvan na een paar minuten al bijna  het slachtoffer van geweest. De pillen van de verzorgster deden gelukkig hun werk waardoor Koopmans op zijn tandvlees de wedstrijd uit kon spelen.  Broekster Boys deed niet onder voor de ploeg die op “pole position” stond om de eerste plaats in de ranglijst over te nemen.  Waar in Sneek de thuisploeg veel beter was dan Broekster Boys ( maar dus wel met 1-2 verloor) waren de ploegen in de eerste helft minstens gelijkwaardig. De 1-0 van Jan Tijtsma zette de wedstrijd in vlam. Een prachtige dieptepass van Piet Wessel Dijkstra was op maat voor de van eigen helft weg sprintende Tijtsma. De spits omspeelde de uitgekomen doelwachter en schoot beheerst binnen.  De staf van ONS had hevige protesten en daarom was het maar goed dat er een onafhankelijk trio de wedstrijd begeleide. Niet veel later was ONS dicht bij de gelijkmaker maar Ottema kon de vrije trap niet tot doelpunt bekronen.

In de tweede helft kwam ONS beter in zijn spel . Of dan nou kwam door invaller Tahboun of dat de krachten bij de thuisploeg wat wegvloeiden zal altijd een vraagteken blijven. De gelijkmaker na ruim een kwartier spelen had een bijzonder inleiding. Een overtreding op de middenlijn mocht door , waarbij Broekster Boys zich liet verrassen. Ottema speelde de bal knap voor en de assist werd door Kleen simpel binnen geschoten. De protesten kwamen nu van de thuisploeg en dat leverde keeper Sander de Boer een gele kaart op. ONS kreeg steeds meer grip op het spel maar de spelers van Broekster Boys vochten als Leeuwen. 10 minuten na de gelijkmaker werd een counter van Broekster Boys genadeloos afgemaakt.  De net van een blessure terugkomende Lucas Peterson  gaf de bal van links perfect op maat voor de inkomende Klaas vd Meulen die de bal “a la Sangore” onhoudbaar en keihard in de bovenhoek knalde.  Mooier zouden ze zeker niet gaan vallen deze wedstrijd. De 2-1 voorsprong werd met hard werken verdedigd maar dat viel niet altijd mee op het zware en hier en daar  hobbelige veld. De krachten vloeiden langzaam weg maar trainer  Zwart was niet bang om zijn jeugdige bankspelers in te brengen. Dat betekende dat naast basis speler Daniel Reitsema en invaller   Jildert Elzinga twee spelers hun debuut zouden gaan maken voor Broekster Boys 1.  Leroy Sletering en Jacob Weidenaar mochten hun opwachting maken op het moment dat ONS juist meer aandrong om de gelijkmaker te forceren. Het werd dan ook nog bloedspannend eindfase zeker omdat scheidsrechter Agricola een kleine 10 minuten blessuretijd bij telde. Het werd een ware omsingeling rond het doelgebied van de Boer maar de keeper, die ook volgend seizoen gewoon bij Broekster Boys blijft spelen, wist met enkele fantastische reddingen een tweede doelpunt voor ONS te voorkomen.  En ook die laatste minuten was een kopie van de heenwedstrijd waar ONS ook veel druk wist te zetten om er een gelijkspel uit te slepen. Beide keren lukte het niet! Het bleef gelukkig bij de 2-1 en daarmee wist Broekster Boys dus beide wedstrijden tegen ONS winnend af te sluiten. En met de wetenschap dat aan het eind van de wedstrijd er gewoon 4 JO-19 spelers in het veld stonden is dat een zeer knappe prestatie. ( en een compliment voor de aanstormende jeugd). De frustratie leverde Germen de Jong (staflid ONS) na afloop van de wedstrijd nog een rode kaart op omdat hij de scheidsrechter onheus bejegende.

Drie belangrijke punten voor BB en dure verliespunten voor ONS want van de top vier wist alleen Oranje Nassau te winnen. De top vier (Pelikaan S, Oranje Nassau Groningen, ONS Sneek en Blauw Wit’34) staat nu op max 4 punten van elkaar en dat kan nog wel eens een leuke strijd gaan worden. Broekster Boys staat nog steeds keurig 5e ( op 7 punten van de koploper ), maar krijgt zaterdag weer een topper voor de kiezen. Er word dan om 14.00 uur afgetrapt in de uitwedstrijd tegen de Leeuwarder ploeg Blauw wit ’34 die na de 4-1 nederlaag tegen Oranje Nassau Groningen niet opnieuw puntverlies zal willen lijden. De laatste keer dat er punten weggesleept werden door Broekster Boys is al weer een poosje geleden. In 2013/14 werd er met 2-3 gewonnen. De nu tot ervaren spelers behorende Hedzer Prins, wist daar als 20 jarige te scoren. Hoe het nu, 10 jaar later,  zal aflopen zullen we volgende week ervaren.

Klik hier voor het fotoverslag van Jacqueline Jongsma: https://photos.app.goo.gl/etxUWV1VjcpG5bED8

Vergelijkbare berichten