Opnieuw nederlaag voor Broekster Boys

Hedgar Hoekstra in actie Flevo Boys - Br. Boys

Opnieuw nederlaag voor Broekster Boys.

Emmeloord- Broekster Boys is ook in de 4e achtereenvolgende wedstrijd tegen de top vier met lege handen achter gebleven. De wedstrijd in de polder was natuurlijk een bijzonder duel. Waar Jouke Dantuma als assistent-trainer bij Broekster Boys op de bank zat was het zijn zoon Frits die op het veld er met de drie punten vandoor ging. Maar gemakkelijk ging het niet voor Flevo Boys. De thuisploeg ging wel gelijk op zoek naar een treffer en had in eerste instantie ook het meeste balbezit. De vroege treffer van de uitstekend spelende Jelmer Dijkman was natuurlijk een domper voor Broekster Boys. Het lage schot vanaf de rechterkant ging onder de verder prima spelende doelman Sander de Boer door. Broekster Boys speelde vandaag met Leroy Sletering en Jacob Weidenaar in de basis voor de geschorste Hedzer Prins en de geblesseerde Jos Regnerus. De ploeg was een beetje op zoek naar de juiste balans en koos misschien weleens de vaak voor de lange bal. Toch kreeg het na een half uur steeds meer grip op de tegenstander. De eerste plaagstoot van Lucas Person werd gestopt door de sluitpost van Flevo Boys. Niet veel later mocht Piet Wessel Dijkstra een vrije trap nemen maar er zat te weinig kracht achter de bal om deze tot doelpunt te promoveren. Vlak voor rust kwam dan toch de gelijkmaker op het scorebord van Flevoboys. Een ingooi werd keurig verlengt waarop Riemer Doornbos een prachtige steekbal kon geven op Bauke Jan Douma die de kans prima afrondde. Een doelpunt uit het boekje aldus een van de TC- leden van Broekster Boys. Met een 1-1 ruststand ging Broekster boys tevreden naar de kleedkamer.

In de tweede helft waren de ploegen in eerste instantie nog aardig aan elkaar gewaagd maar vanaf de 54e minuut was Flevo Boys de bovenliggende partij. Het was aan keeper Sander de Boer te danken die met  4 a 5 fantastische reddingen zijn ploeg in de wedstrijd hield. Het was een spervuur aan kansen maar de bal ging er maar niet in. Zou het dan vandaag eens z’n dag worden waarop het weer eens mee zou zitten? Toen Broekster Boys in de 76e minuut zelf in de aanval ging was het Flevo Boys die het kil af wist te straffen. De lange bal vanuit achteren werd door de Broekster defensie verkeerd ingeschat waarna Johan Thiems zomaar alleen op kon stomen naar het doel. De Boer zat er nog dicht bij maar kon een doelpunt niet voorkomen. De 2-1 bleek later het kantelpunt in deze wedstrijd. Broekster Boys kon niet meer boven zichzelf uitstijgen en Flevo Boys liep daarna uit naar een 4-1 overwinning. Maar dat het een moeizame overwinning was gaven de Emmeloorders na afloop eerlijk toe. Frits Dantuma stond na afloop met een brede grijns samen met zijn vader de wedstrijd nog eens na te lopen. Deze keer stonden ze nog tegenover elkaar maar de gunfactor van beide naar elkaar was groot. Flevo Boys doet nog mee om het kampioenschap, Broekster Boys staat ondanks 4 nederlagen op rij nog steeds op de 5e plaats maar is de aansluiting met de top 4 nu wel definitief kwijt.

Dinsdag speelt Broekster Boys om 20.00 uur het inhaal –bekerduel tegen ONS Sneek op het eigen sportveld. Wederom een zware kluif voor de Broekster Boys. De winnaar plaats zich voor de kwartfinale en speelt dan thuis tegen DZOH voor een plek in de voorronde van de landelijke KNVB-beker. Daarna volgen weer wedstrijden in de competitie waar punten gehaald kunnen en moeten worden.

Klik hier voor het fotoverslag van Jacqueline Jongsma: https://photos.app.goo.gl/BdK3aU4zHUsYaECb8

Klik hier voor de korte samenvatting op Youtube: https://www.omroepflevoland.nl/sport/370167/flevo-boys-boekt-moeizame-overwinning-%20op-%20broekster-boys

Vergelijkbare berichten