Pelikaan S komt in slotfase goed weg bij Broekster Boys

Damwâld – Afgelopen zaterdag was Broekster Boys gastheer om koploper Pelikaan S te ontvangen. De ploeg uit Oostwold heeft al langere tijd de ambitie om te promoveren en daarbij zijn de wedstrijden tegen Broekster Boys de afgelopen jaren wel eens een struikelblok geweest. Broekster Boys (op de 5e plaats) zou alles weer moeten geven voor een goed resultaat waarbij Pelikaan S zich geen puntverlies meer mag veroorloven. De wedstrijd onder leiding van Fijke Hoogendijk kwam maar moeilijk op gang. Het zware veld zal daar misschien ook debet aan zijn geweest, alhoewel dat normaal gesproken in het voordeel van de thuisploeg zou moeten zijn. Toch was het dus lang aftasten en konden beide ploegen niet overheersen. Een rommelige fase luidde het eerste doelpunt van Pelikaan S in. Zonder echt een kans te creëren stond het zomaar 0-1 toen Bellgroub in de woud van benen de bal binnen wist te frommelen. Verdiend of niet de voorsprong voor de koploper was een feit. 10 minuten later had Jan Tijtsma de gelijkmaker moeten scoren toen hij na kappen en draaien 3 spelers achter zich liet. Zoekend naar de lege hoek achter keeper van der Lei ging de bal helaas langs de verkeerde kant van de paal. Broekster Boys kwam wat beter in zijn spel en was op weg naar de gelijkmaker. Een bal van wederom Jan Tijtsma werd van de lijn gehaald en Pelikaan deelde hier en daar wat tikken uit om het spel te ontregelen. Het koste de ervaren Jos Hooiveld een gele kaart.

De tweede helft gaf wel wat hetzelfde spelbeeld. Er werd meer verwacht van het spel van de koploper maar ze konden dit niet echt waar maken. Broekster Boys kroop langzaam maar zeker meer naar voren maar kreeg in de 60e minuut de deksel op zijn neus toen, voor een onnodige maar ook een onschuldige actie, een vrije trap werd gegeven op de zijkant van het veld. De harde en lage trap van Bellgroub werd door vele verkeerd ingeschat. Klaas van der Meulen probeerde nog redding te brengen op de achterlijn maar de bal ging er gewoon in. Met nog een half uur te spelen kroop Pelikaan S juist in zijn schulp en werd het spel zoveel mogelijk ontregeld. Het leverde de pelikanen 3 gele kaarten op, de Boys kregen er twee. Natuurlijk hier en daar wat opstootjes en het werd nog even billenknijpen voor Pelikaan S. Abe Koopmans wist met een fraaie goal de aansluittreffer te maken en dat was het sein voor een alles of niets poging. Broekster Boys probeerde een en ander te forceren en ook Sander de Boer liet van zich spreken door de een op een situatie de bal goed te keren. De kopbal even later,  van Jos Regnerus deed de keeper van Pelikaan S tegen de paal belanden waarvoor hij enkele minuten verzorgen kreeg maar hij meer een adempauze nodig had. Even later een vrije trap die op een haar na gemist werd door de inkomende Abe Koopmans en in blessure tijd had de omhaal van Vincent Hoekstra een puntje op kunnen leveren als de bal 10 cm meer naar rechts was gegaan. De handen gingen bij Pelikaan S omhoog toen scheidsrechter Hoogendijk voor het eindsignaal floot. Een teken dat de Groningers erg blij waren met deze overwinning.

Broekster Boys gaat volgende week op bezoek bij Gorecht. De Boys hebben daar wat recht te zetten omdat in de thuiswedstrijd de Groningers er onverdiend met de zege vandoor gingen.

Klik hier voor het fotoverslag van Jacqueline Jongsma: https://photos.app.goo.gl/NrLoBUKKuU8h5hWY8

Vergelijkbare berichten