PKC’83 weet wedstrijd tegen Broekster Boys te kantelen (3-1)

Groningen- Broekster Boys begon de wedstrijd tegen PKC voortvarend. De ploeg uit Groningen was voor aanvang van de wedstrijd rode lantaarn drager, maar zoals al in de voorbeschouwing genoemd is dit niet de plek waar PKC hoort te staan. Broekster Boys ging het duel prima van start. Piet Wessel Dijkstra was met een vrije trap dicht bij de openingsgoal maar ook PKC kreeg mogelijkheden. Het was  de eerste helft een onderhoudende wedstrijd waarbij Broekster Boys de thuisploeg aardig in de tang had. Het wachten was misschien wel op het verlossende doelpunt en de gehele  BB aanhang stond al te juichen toen Vincent Hoekstra de bal binnen leek te knikken. Het houtwerk stond een doelpunt in de weg en in  de rebound wist Jan Tijtsma in een wir- war van benen de bal net niet over de lijn te krijgen. 6 minuten was het dan toch raak. Een scherp voorgegeven corner werd door Abe Koopmans onhoudbaar binnen gekopt en bracht BB daarmee op een verdiende voorsprong. Bryan Inge was dicht bij de gelijkmaker maar poeierde de bal hard op buitenkant paal en kwam BB met de schrik vrij. Ondanks het goede spel van Broekster Boys kwam PKC toch langszij. In een razendsnelle counter  was het Rob Schokker die bal via onderkant lat binnen kopte. Een tik voor Broekster boys die daarna de weg wat kwijt raakten. Het goede spel werd door PKC overgenomen en drukte daarmee Broekster boys terug. Het bleef in een onderhoudende partij tot aan de rust 1-1.

Na de pauze was het echter een andere wedstrijd. PKC nam het heft in handen en kreeg de controle over het spel. Niels Westerlaan was in de pauze met een blessure in de kleedkamer achter gebleven en later in de wedstrijd moest ook spits Jan Tijtsma met een slepende blessure het veld verlaten. De ruimtes tussen de linies werden in de tweede helft veel te groot. En daar wist PKC het beste mee om te gaan. Broekster Boys werd gewaarschuwd toen PKC op 2-1 leek te komen maar het doelpunt werd afgekeurd vanwege randje buitenspel. Het was echter uitstel van executie want  niet veel later was het opnieuw Rob Schokker de het net wist te vinden en PKC met een rake kopbal op voorsprong zette.  Veel kansen waren er verder eigenlijk ook niet in deze wedstrijd.  Een prachtige aanval van Broekster Boys had meer op kunnen leveren dan de gegeven corner.  De minimale achterstand kon echter niet omgebogen worden. De slag op middenveld werd vaak verloren en de spelers van PKC waren in de eindfase steeds de betere ploeg.  In blessure tijd gooide Kay Bootsma de wedstrijd op slot door de 3-1 aan te tekenen en de verdere blessure tijd was te kort om nog op een goed resultaat te mogen hopen.

De eerste klasse lijkt dit jaar een spannende strijd te gaan worden. de ploegen staan na 5 wedstrijden allen nog dicht bij elkaar en de uitslagen tot nu toe doen vermoeden dat elke ploeg van iedereen punten kan gaan pakken. Dat belooft nog wat voor de komende weken. Zaterdag aanstaande speelt Broekster Boys de altijd beladen wedstrijd tegen Oranje  Nassau. De Groningers hebben twee puntjes meer dan Broekster Boys en zullen dit zeker willen handhaven of uitbreiden. De wedstrijd in Damwoude begint om 14.30 uur

Klik hier voor het fotoverslag van Jacqueline Jongsma: https://photos.app.goo.gl/VLwQRo2ShsLxKFdSA

Vergelijkbare berichten