Prima winst voor Broekster Boys na matige start

Damwald- Voorafgaand aan de wedstrijd werd Sander de Boer in het zonnetje gezet. De keeper werd als speler van het jaar gekroond en ontving de bloemen en een blijvende herdenking namens de supportersvereniging uit handen van Pier Postma.  

Stiens kwam zaterdag op bezoek en die wilden na de het prima resultaat van vorige week op Be quick Dokkum opnieuw stunten. De ploeg speelde hoog druk en probeerden daarmee de opbouw van Broekster Boys te verstoren. Een prima kans na een minuut of tien werd overgeschoten en daarmee kwam BB goed weg. Toch kwamen de gasten op voorsprong, al was daar wel een strafschop voor nodig. Het duel dat Hedzer Prins aanging werd door Dennis Smit dusdanig zwaar ingeschat dat Fedde Akkerman vanaf 11 meter raak mocht schieten. De voorsprong voor Stiens was gezien het spel op dat moment misschien wel verdiend maar hield niet lang stand. BB kwam steeds meer in zijn spel en dat leidde in de 39e minuut tot de aansluittreffer. De van de A junioren overgekomen Sebastiaan Plooy bracht zijn directe tegenstander in verlegenheid waarna zijn voorzet een niet te missen kop kans was voor Abe Koopmans. Vlak voor rust kreeg ook Broekster Boys een strafschop toen Jan Tijtsma onreglementair tegenhouden werd. De spits verzilverde zelf de strafschop. Daarmee ging Broekster Boys dus met de voorsprong de kleedkamer in.

Vlak na rust een bevrijdende treffer voor Lucas Peterson. Een prachtige actie van Bauke Jan Douma gaf de naar vorm zoekende vleugelspits het vertrouwen waar hij om zocht. De streep verdween achter keeper Zunnenberg en de ploeg vierde de treffer met Peterson wetende dat hij dit precies nodig had. De 3-1 was gelijk het breekpunt in de wedstrijd want de Stiensers kwamen er in de tweede helft eigenlijk niet meer aan te pas. De mooiste treffer van de dag ging naar Sebastiaan Plooy. Na het uitspelen van zijn directe tegenstander zocht Plooy de verre hoek en deed dat met uiterste precisie. De bal verdween onhoudbaar in de hoek van de goal. Een wereldgoal!! Het spel werd daarna weer wat rommeling en beide trainers gaven hun wisselspelers speelminuten. Enkele minuten voor het einde maakte Tijtsma zijn tweede doelpunt van de wedstrijd. De spits lijkt zich snel aangepast te hebben aan het spel van Broekster Boys. Koel werd de keeper omspeeld maar ook de snel toegelopen verdediger werd op het verkeerde been gezet. Met de 5-1 overwinning is een goede stap gezet naar de volgende bekerronde al moet er volgende week nog wel even voor gespeeld worden. Dan word er gespeeld op het hoofdveld van Be Quick Dokkum dat St Anna deze week met maar liefst 8-1 klop gaven. Een nederlaag kan dodelijk zijn want ook Stiens is nog niet kansloos om de volgende ronde te halen.

Klik hier voor het fotoverslag van Jacqueline Jongsma:https://photos.app.goo.gl/Cww3jd4Cj4jd9fgW6

Vergelijkbare berichten