Swingend Broekster Boys heeft geen kind aan Drachtster  Boys: 5-1

Damwâld-Het was genieten zaterdag in Damwâld. Waar Drachtster Boys jaren de bovenliggende partij was zijn de rollen inmiddels wel omgedraaid. Vorig seizoen won Broekster Boys al twee keer maar na afgelopen zaterdag lijkt deze trend zich voort te zetten. Broekster Boys begon gelijk strijdvaardig en wilde zich de kaas niet van het brood laten eten want binnen 22 minuten stond er al een mooie 2-0 voorsprong op het bord. Met de ervaring uit Doha weten we inmiddels dat de wedstrijden dan nog alle kanten op kunnen vliegen maar Broekster Boys had deze waarschuwing goed ter harte genomen. Met goed spel werd Drachtster Boys terug gezet op eigen helft. Het duurde tot de 18e minuut voor de score geopend werd. Een goede aanval leek te stranden maar toen Niels Westerlaan een bal van de achterlijn toch (verrassend) weer terug kon koppen was Jan Tijtsma er als de kippen bij om af te drukken. De Anjumer werd hartstochtelijk toegejuicht door zijn oud ploeggenoten. De ploeg uit Anjum onder leiding van oud BB speler Remco Kooistra hadden hun vrije zaterdag aangegrepen om hun oud speler een hart onder de riem te steken. Tijtsma groeide en scoorde met een hard gedrukt schot. Een paar minuten later werd de score verdubbeld. Piet Wessel Dijkstra lijkt zijn vorm van weleer weer gevonden te hebben want na een sublieme  individuele actie wist hij van een kleine 20 meter de bal hard in de kruising te jagen en daarmee Emiel Peters het nakijken gaf. Broekster Boys bleef goed spelen maar verzuimde door te drukken. In plaats van afstand te nemen leek Drachtster Boys zichzelf  vlak voor rust een impulsinjectie te geven maar keeper Sander de Boer bleef alert en hield het doel tot de rust op slot.

Vlak na rust weer een prachtige aanval die door Piet Wessel Dijkstra hard en secuur in het doel werd geschoten. Waar voor rust Drachtster Boys even mocht hopen werd dit direct na rust direct afgestraft. De 3-0 was de genadeklap en Broekster Boys ging swingend door. Het was een lust voor het oog  om weer eens te zien hoe de Damwalders elkaar weer wisten te vinden. Binnen het kwartier liep de thuisploeg uit naar 5-0. Goed voetbal, snelle counters, en prima positiespel leverden doelpunten op voor opnieuw Jan Tijtsma en Vincent Hoekstra. De mooiste aanval van de dag moest toen nog komen. Een aanval zoals die ook in Doha nog niet gezien werd!  Over veel en diverse schijven leek wingback Niels Westerlaan een prachtige aanval af te ronden maar zijn gekrulde schot vloog net langs de verkeerde kant van de paal. Het had de kroon op deze dag kunnen zijn voor de snelle verdediger. Het goede spel had de nodige kracht gekost en Drachtster Boys mocht van geluk spreken dat de thuisploeg wat gas terug nam om niet tot een grote zeperd veroordeeld te worden. Sterker nog, Joost Bosma mocht met een prima schot de Broekster Boys keeper verrassen met een schot in de bovenhoek. De spreekwoordelijke eer was gered maar het leverde de in degradatienood verkerend club uit Drachten verder niks op. De 5-1 overwinning was verder niets om op af te dwingen en een mooi resultaat om de competitie- winterstop in te gaan. Broekster Boys staat daar stevig op de 5e positie,  en een voorlopige 2e plaats in de 2e periode.

Zaterdag dan echt de laatste wedstrijd voor de winterstop. Broekster Boys treedt dan voor de KNVB beker aan tegen LTC uit Assen. De ploegen speelden enige jaren terug nog tegen elkaar maar bij beide ploegen is zoveel veranderd dat een vergelijking met die duels niet gemaakt kan worden. Een overwinning levert wel de volgende knock out ronde op. Broekster boys zal alles doen om een beslissing vanaf de 11 meter te voorkomen, want ja Doha……., we weten hoe dat af kan lopen.

De wedstrijd heeft een aanvangstijd van 14.00 uur.

Klik hier voor de fotoverslag van Jacqueline Jongsma: https://photos.app.goo.gl/7YgLDWpRFqRFNrTj6

Vergelijkbare berichten