Verslag Halecup 2018

Broekster Boys winnaar 1e editie Halecup.

( Damwâld augustus 2018)

Broekster Boys is afgelopen zaterdag winnaar geworden van de 1e editie van de Halecup. De Halecup, die in het leven is geroepen om iedereen weer lekker warm te maken voor een nieuw voetbalseizoen, de trainers nog een keer de gelegenheid te geven om te experimenteren met de teamsamenstelling voordat de beker en competitiewedstrijden van start gaan en voor de supporters om kennis te maken met de nieuwe selecties. En, die doelstellingen zijn zeker behaald. Als slagroom op de taart mocht de thuisclub Broekster Boys zelf de wisselbeker op gaan halen.

Het toernooi, welke mede mogelijk gemaakt werd door de sponsoren: Meubelaxi, Interprimiar Talenbox, AutoFirst Eriton en Venema betonboringen, was een groot succes. Het deelnemers veld was dan ook van goed nivo met behalve de thuisploeg ( 1e klasse zaterdag) Be Quick Dokkum (1e klasse zaterdag) Vv Bergum (zondag 1e klasser) en 2e klasser VV Hardegarijp. Teams die aan elkaar gewaagd zouden zijn.

De middag begon met een mooi interview door Geert van Tuinen, het sportgezicht van Omrop Fryslân. Hij wist op zijn eigen wijze de geschiedenis, de verwachtingen voor het nieuwe seizoen, nieuwtjes en anekdotes van de 4 trainer te delen met het publiek. Daarna ging het sportieve deel van start.

Vanwege de droogte was het hoofdveld “verboden” terrein en daarom werd het programma iets aangepast (wedstrijden van 30 minuten) waardoor het toernooi op alleen het kunstveld toch door kon gaan.

Broekster Boys nam de aftrap voor zijn rekening tegen vv Bergum. Beide teams kregen een paar mogelijkheden maar gescoord werd er niet. Dat was ook zo bij alle andere confrontaties tussen de aanwezige 1e klasser. Want Boekster Boys, vv Bergum en Be Quick wisten in de onderlinge duels niet te scoren. Of dat wat zegt over de aanvallende of verdedigende kwaliteiten laten we graag in het midden. VV Hardegarijp werd daardoor bepalend wie de Halecup in ontvangst mocht nemen. Bergum en Be Quick wisten beide deze duels met 1-0 te winnen. Toen Broekster Boys in de laatste wedstrijd ook op 1-0 kwam ging de organisatie het draaiboekje raadplegen hoe de bijzondere strafschoppenserie tussen drie ploegen een winnaar op moest leveren. Het schema lag al klaar, maar kon even later weer de kast in. Broekster Boys maakte een eind aan deze illusie van de nog nooit vertoonde strafschoppenserie tussen drie ploegen door tegen het einde van de wedstrijd de 2-0 binnen te schieten. Het werd daarmee winnaar van de Halecup. Na afloop was er nog de gezellige nazit met DJ Dicky. De organisatie kon terugkijken op een prachtig toernooi als start van het seizoen. De vele positieve reacties geven voldoende input om dit toernooi een jaarlijks terugkerend evenement te laten worden. De Halecup zal dan ook zeker een vervolg krijgen.

” Het fotoverslag van Jacqueline Jongsma vindt u hier. “

Vergelijkbare berichten