Verslag Halecup

Zaterdag 24 aug werd er in Damwoude onder een warme omstandigheden voor de 2e keer gestreden om de Halecup. Titelverdediger Broekster Boys opende het toernooi tegen het nieuwe FC Burgum. De Burgumers hadden tot dusver goede resultaten geboekt in hun voorbereiding terwijl Broekster Boys alleen de 3-0 nederlaag tegen vv Buitenpost in de aanloop van dit toernooi had gespeeld. Broekster Boys kwam prima voor de dag en wist een knappe 2-0 zege te boeken op de buren uit de 2e klasse. De tweede wedstrijd werd gepeeld tussen 1e klasser zondag vv GAVC en de kampioen van de tweede klasse zaterdag Leeuwarden Zwaluwen. De Leeuwarders waren een maatje te groot de ploeg uit Grou en boekten een verdiende 3-0 overwinning.

Vooraf aan de aftrap van het goed bezette toernooi was Geert van Tuinen ook weer van de partij. Om zijn eigen wijze opende Geert het toernooi met diepte interviews met de trainers. Het was duidelijk dat de sportjournalist van omrop Fryslân meer dan gemiddeld geïnteresseerd is in het Friese amateur voetbal want de vragen en opmerkingen uit afgelopen periode van de aanwezige clubs / trainers werd met een knipoog belicht. In de tweede ronde kreeg GAVC opnieuw met 3-0 klop. Deze keer was het de thuisclub die de Grouwster kansloos lieten. Het jeugdige team o.l.v. Patrick Zwart en assistent trainer Jouke Dantuma knokte voor elke meter en het duo zag de aanstormende talenten uit de A junioren hun kans grijpen. Gelijktijdig werd op het kunstgras de wedstrijd tussen FC Burgum en Leeuwarder Zwaluwen gespeeld. Het was duidelijk te zien dat beide ploegen over veel talent beschikken. Leeuwarder Zwaluwen gooide er in de slotfase een alles of niets offensief tegenaan om de 2-1 achtstand ongedaan te maken maar de Burgumers speelde het prima uit en gooiden met de 3-1 de wedstrijd op slot.

De organisatie was tevreden over het verloop. Veel publiek, prachtig weer, doelpunten en natuurlijk blij met de sponsoren van het toernooi: Autofirst Eriton, Jilderda Bloemen, www.design-stoelen.nl, Kobo Motoren, Schildersbedrijf Harry Kempenaar, Talenbox Fokkinga en Venema Betonboringen. Mede door hun bijdrage stond er voor elke ploeg in de kleedkamer het nodige fruit klaar om weer even op krachten te kunnen komen.

In de derde ronde maakten drie ploegen nog aanspraak voor op de eindoverwinning. Fc Burgum moest winnen van GAVC maar was wel afhankelijk van de uitslag tussen BB –LZ. GAVC kwam op een 1-0 voorsprong, FC Burgum kwam langzijn maar miste in de slotfase een strafschop waardoor de ploeg op 4 punten bleef steken. De winnaar van het toernooi moest dus komen uit het onderlinge duel tussen Broekster Boys en Leeuwarder Zwaluwen. De warmte leek steeds meer een rol van betekenis te gaan spelen maar toch werd er na goed overleg gewoon 2x 18 minuten gespeeld. Leeuwarden Zwaluwen kwam verdiend op voorsprong en de Broekster Boys spelers moesten alle zeilen bijzetten om de schade tot het ene doelpunt te beperken. Ook in deze wedstrijd werd een elfmeter trap beslissend. Leeuwarder Zwaluwen kwam op 2-0 en dat zou uiteindelijk genoeg zijn voor de eindoverwinning. Voor een ieder die de geschiedenis weet van beide clubs, weet dat het woordje “doelsaldo” altijd een lading blijft houden. Deze keer waren het de Zwaluwen die op doelsaldo de wisselbeker mee naar huis mochten nemen en daarmee ook gelijk een uitnodiging kregen voor het 3e Halecup toernooi welke volgend seizoen gespeeld gaat worden. Het sportieve gedeelte stond onder leiding van de prima acterende scheidsrechters Aart de Zeeuw en Sven Keller. Na afloop van de prijsuitreiking bleef het nog lang gezellig met muziek van de Kolkeblazers.

Uitslagen:

  • Broekster Boys -FC Burgum 2-0
  • vv GAVC – Leeuwarder Zwaluwen 0-3
  • Broekster boys – vv GAVC 3-0
  • Fc Burgum -Leeuwarder Zwaluwen 3-1
  • Broekster Boys -Leeuwarder Zwaluwen 0-2
  • Fc Burgum -vv GAVC 1-1

Eindstand Halecup:

  • 1 Leeuwarder Zwaluwen 3-6 6-3 ( winnaar op doelsaldo, meeste gescoorde doelpunten)
  • 2 Broekster Boys 3-6 5-2
  • 3 FC Burgum 3-4 4-4
  • 4 vv GAVC 3-1 1-7

Volgende week starten de bekerwedstrijden. Op het gemeentelijk sportpark in Damwoude staat dan weer een prachtig wedstrijd op het programma. Broekster Boys is voor de beker poulewedstrijden ingedeeld met Gruno, Oerterp en Be Quick Dokkum. De derby tegen de Dokkumers staat voor zaterdag 31 augustus op het programma. Iedereen is welkom op het Halehonk. Aanvang wedstrijd 14.30 uur . De toegang is gratis.

Klik hier voor de foto impressie van de Halecup door Jacqueline Jongsma.

Vergelijkbare berichten