Winst voor BB na fantastische eerste helft en spectaculair slot

Damwâld – Broekster Boys blijft vriend en vijand verbazen , of is het inmiddels gewoon een stabiele eerste klasser geworden? De ploeg is in ieder geval de laatste jaren onder trainer Zwart een team geworden die van elke 1e klasser kan winnen. Afgelopen dinsdag speelde Broekster Boys nog verdienstelijk gelijk (1-1) tegen 4e divisionist Buitenpost waar het in de slotfase van de wedstrijd de winnende op zijn schoen had. Tegen Winsum in de competitie spelen soms weer andere krachten en het was de vraag hoe Broekster Boys uit de winterstop was gekomen als het weer echt om de punten zou gaan. Beide ploegen speelde 8 keer eerder tegen elkaar: 5 overwinningen voor de Groningers, 1x een gelijkspel en 2x een overwinning voor Broekster Boys.

De start van de wedstrijd was overduidelijk voor Broekster Boys. In de eerst 20 minuten waren er al vier opgelegde kansen voor de thuisploeg. Met prachtig combinatie voetbal werden de gasten volledig weggespeeld maar de doelpunten bleven uit. Toen Winsum er door een snelle counter vandoor ging was het tegen de verhouding ineens 0-1 door een doelpunt van Yume Ramos. 1 uit 1 riep trainer Fred de Boer, waarmee hij een kleine knipoog gaf naar Broekster Boys die nul uit vier kansen hadden gehaald. Broekster Boys moest zich even herpakken maar ging daarna door zoals het was begonnen. In korte tijd werd het publiek vermaakt en herstelde Broekster Boys de opgelopen achterstand. Zoals eerder gezegd speelde Broekster Boys prima voetbal en met vermakelijk tikkie takkie voetbal werd de stand /rangorde hersteld.  Bauke Jan Douma wist uit de rebound van het gepareerde schot van Vincent Hoekstra de gelijkmaker te noteren. Vier minuten later stond de voorsprong al weer op het score bord toen de Winsum een eigen goal maakte voordat Jos Regnerus de bal binnen mocht tikken. Broekster Boys ging door en de 3-1 van Bouke Jan Douma leek de genadeklap voor Winsum en een grote uitslag lag misschien wel in het verschiet.  Assistent trainer Dantuma was na afloop lyrisch over zijn ploeg en noemde de eerste helft zelfs oogstrelend voetbal. 

In de tweede helft gaf Winsum meer druk naar voren. Het was inmiddels al vanuit een 1-5-3-2 systeem overgegaan naar 1-4-3-3 om een aansluit treffer te forceren. De tweede helft was minder aantrekkelijk voor de thuis toeschouwers maar ze zagen wel strijd. Beide teams kregen kansen en BB verzaakte door te drukken. Toen in de 71e minuut Menno Mulder na een goede aanval de 3-2 scoorde werd het oppassen geblazen. Scheidsrechter Buitenhuis , die eerder in de wedstrijd veel toe liet, begon ineens overal voor te fluiten en dat leverde Winsum een aantal vrije trappen uit op gevaarlijk posities. Gelukkig beschikt Broekster Boys over een betrouwbare keeper. Sander de Boer hield zijn ploeg met een aantal geweldige reddingen op de been en Broekster Boys leek op weg naar zijn volgende overwinning. In de slotfase werd het ineens een dolle boel.  De bal die Hedzer Prins op zijn buik controleerde werd ineens bestraft als hands (binnen het beruchte gebied). Buitenhuis wees zonder pardon naar de stip waarna hij een minuten lang protest onderging. Aanvoerder Doorbos moest het met geel bekopen en ook verdediger Koopmans kreeg het geel later nog te zien. Het kon echter niet voorkomen dat Yume Ramos de toegekende strafschop beheerst in schoot. De 3-3 was onterecht maar stond inmiddels wel op het score bord. De corner van Piet Wessel Dijkstra zorgde in extremis toch voor de winst voor Broekster Boys. In een alles op niets poging gingen de verdedigers mee naar voren. Keeper Meijer kon de druk niet aan en liet de hoge bal van Dijkstra zomaar uit zijn handen glippen waardoor invaller Sander Jongsma de winst binnen schoot. Verslagenheid bij Winsum, vreugde bij Broekster Boys. Broekster Boys bleef op deze super-saterday zijn vijfde positie behouden en dat is heel knap te noemen.

Volgende week zaterdag wacht de uitwedstrijd tegen het lastige VV Groningen. De ploeg staat in de degradatiezone en zal alles geven om de belangrijke punten in eigen huis te houden. In de korte historie dat de ploegen elkaar tegenkwamen in competitie verband werd er in Groningen nog niet gewonnen. Beide uitwedstrijden gingen (met 5-1 en 3-2) verloren. We gaan zien of de negatieve balans doorbroken kan worden. De wedstrijd zal om 14.30 uur afgetrapt worden.

Klik hier voor het fotoverslag van Jacqueline Jongsma: https://photos.app.goo.gl/Arqopg5c5wBPhLKF7

Vergelijkbare berichten