Balk 1 – Broekster Boys 1 (1 – 0 )

Nog drie finales voor Broekster Boys na verlies bij vv Balk.

Balk. ( 20 april 2019 )

De uitgangspositie was duidelijk, als er gewonnen werd bij vv Balk zou Broekster Boys volgend seizoen gewoon weer eerste klasser zijn.
Met een gehavend team ( het centrale duo Huizenga-Dijkstra was door blessures afwezig) ging Broekster Boys de strijd aan tegen Balk.
In een erg matig duel speelde Balk zich na de 1-0 overwinning definitief veilig. Voor Broekster Boys, nog altijd aan de goede kant van de streep , liggen er 3 finales in het verschiet.

De wedstrijd Balk –Broekster Boys was deze dag niet van een erg hoog nivo.
De twee Friese dorpsclubs moeten het beide hebben van eigen spelers en af en toe geluk hebben met een “aanloper” uit een van de buurtdorpen.
Een andere overeenkomst is dat beide clubs de portemonnee gesloten houden voor nieuwe spelers. Een hele andere visie dan enkele topclubs in de eerste klasse zoals aankomend kampioen HZVV of de kampioen van de 2e klasse J : Pelikaan S. Clubs die jaarlijks flink in de buidel tasten om hun sportieve ambities waar te maken.
Daar is natuurlijk niets mis mee, maar verklaart wel het verschil tussen spelen in het linker of rechter rijtje. Een uitschieter daargelaten.
De doelstelling voor de beide dorpsclubs is ook hetzelfde: handhaving in de eerste klasse. Balk is daar na de 1-0 overwinning inmiddels zeker van maar Broekster Boys mag nog even flink aan de bak.
Met de thuiswedstrijd tegen HZVV in het verschiet en vervolgens de confrontatie met het in degradatienood zijnde Gorecht en Be Quick Dokkum, moeten er nog een paar puntjes gesprokkeld worden.

Afgelopen zaterdag zat dat er niet echt in. De eerste helft was een gelijk opgaande strijd waar beide ploegen maar weinig goede kansen creëerden.
Toch leed Broekster Boys verlies want na een kwartier moest vleugelspeler Vincent Hoekstra naar de kant.
Met een elleboog luxatie vertrok de speler naar Antonius ziekenhuis om later op de dag met een gipsarm weer aan te sluiten bij zijn ploeg.
Einde seizoen voor de aanvaller. Ook Riemer Doornbos mag de volgende wedstrijd aan de kant blijven.
Hij overleefde nog een forse tackle van achteren van Schelte Reitsma die tot verrassing van vriend en vijand onbestraft bleef.
De wat warrig leidende scheidsrechter Lips had geel maar ook rood kunnen geven maar liet het toe. Toen Doornbos even later een veel lichtere overtreding maakte werd hij wel bestraft met een gele kaart.
En dat was zijn vijfde,…….. en dus mag hij de wedstrijd tegen HZVV aan zich voorbij laten gaan.

Balk kwam in de tweede helft op een 1-0 voorsprong vanuit een corner.
Hette Pieter Wink kopte tussen drie man raak en dat bleek later de winnende treffer te zijn.
Sijbren Terlouw wist even later met een prima redding zijn ploeg in de race te houden want daardoor kreeg Niels Westerlaan de gelegenheid de bal uit de doelmond te halen.
Met enkele wissels en omzettingen probeerde Zwart het tij nog te keren. Het leverde nog enkele kansjes op voor Juryan Dantuma en Jos Regnerus maar de keeper van Balk kon vandaag niet gepasseerd worden.
En zo leidde Broekster Boys een zure nederlaag waar een puntje misschien wel verdiend was geweest. Ieder weet dat het zo niet werkt in de voetballerij.
De bal is rond is een wijs gezegde en dan moeten we maar hopen dat dit in de volgende wedstrijd ook het geval mag zijn.
Op 11 mei komt HZVV namelijk naar Damwoude. HZVV haalde fors uit tegen vv Groningen ( 11-2 !! ) en dacht het kampioenschap binnen te halen maar Oranje Nassau werkte op het andere veld niet mee.
Dat betekend dat HZVV het kampioenschap in Damwoude zal kunnen vieren als het op deze speeldag minimaal hetzelfde resultaat haalt als Oranje Nassau.
Broekster Boys wist HZVV in de uitwedstrijd nog te verslaan , maar met de huidige uitgedunde selectie lijkt een herhaling van die stunt verder weg dan ooit.
Op 2 mei oefent Broekster Boys thuis tegen Leeuwarder Zwaluwen. Aanvang wedstrijd 20.00 uur.

Klik hier voor het fotoverslag van Jacqueline Jongsma:

Vergelijkbare berichten