Be Quick Dokkum 1 – Broekster Boys 1( 3- 2 )

Broekster Boys verliest weer in blessuretijd.

Dokkum. ( 13 okt 2018 )

En weer stond Broekster Boys met lege handen…… Na het zure verlies van vorige week was het deze keer Be Quick die Broekster Boys met 0 punten naar huis stuurde.
Broekster Boys speelde een prima eerste helft en kwam op slag van rust op een 0-2 voorsprong.
De tweede helft was voor de thuisploeg, scoorden ze twee keer snel achter elkaar en de wedstrijd leek op een verdiend gelijkspel af te stevenen toen invaller Koopmans in de 91e minuut alsnog de winnende voor de thuisploeg maakte.

De derby van het noorden werd op 16 november 1997 voor het laatst op het nivo van de eerste klasse gespeeld. Het werd toen 1-1 en lang leek ook nu een gelijkspel het resultaat te worden.
De gemoederen in de derby zijn overigens al jaren “gemoedelijk” maar het blijft toch altijd de derby der derby’s.
Het was in eerste instantie een aftastend begin van beide ploegen. Waar Be Quick kan bouwen op een stevig fundament ( met daarin de vaste waarde trainer Henk Konings) en eerste klas ervaring is Broekster Boys dit jaar als promovendus weer aan het bouwen met een nieuwe trainer en werkt het aan een nieuw team met inpassen van veel jonge spelers.
Een aantal a- junioren doen dat verdienstelijk. Hedgar Hoekstra is na het uitvallen van Hendrik Bouma misschien wel de nieuwe rechtsbuiten.
De lange speler bewees met zijn snelheid en goede voorzetten zijn waarde en was vanaf de aftrap direct zijn mannetje al voorbij.
Het bleef eerst bij een waarschuwing maar toen Jos Regenerus hem in de 15e minuut met een mooie pass de diepte instuurde werd het uiteindelijk wel 0-1.
Het schot van Hoekstra kon door keeper Eelke Krol maar half verwerkt worden maar daar was Juryan Dantuma als de kippen bij om de bal alsnog binnen te schieten. De beste kans voor Be Quick kwam 10 minuten later .
Frits Veenema maakte een mooie rush over de rechterkant, maar werd dit uiteindelijk door de verdediging goed opgelost. Toen 3 minuten later een drinkpauze ingelast werd (en dat op 13 oktober !) was er gelijktijdig een blessure behandeling voor Kas Huizenga.
Even later had Rudolf Bangma de gelijkmaker op zijn schoen maar vriend en vijand was verbaast dat de bal niet in het dak van het doel geschoten werd maar voorlangs ging.
Kas Huizenga kon het niet meer bijbenen met zijn opgelopen spierblessure. Trainer Zwart moest daarbij improviseren en bracht aanvaller Vincent Hoekstra in als nieuwe vleugelverdediger.
Hedgar Hoekstra kreeg nog een geweldige kans toen hij een diepe bal goed onder controle kreeg en mooi voor de verdediger langs sneed.
Ynte Koopbal deed een uiterste poging om de aanvaller van het scoren af te houden. In het duel gingen beide spelers naar de grond. Scheidsrechter Bellensen liet doorspelen maar zat er helemaal naast.
Hoekstra wist met moeite de rust te halen en had de schoenafdruk in zijn buik staan. Be Quick en Koopal kwamen goed weg…….. De druk van de thuisploeg werd langzaam maar zeker groter en Andries Dijkstra en Niels Westerlaan moesten keeper Jakko Veldstra bij staan om de 0 te houden door de bal voor de lijn te keren.
Ook Veldstra zelf hield met een aantal goede reddingen Broekster Boys in de race.
Op slag van rust was het Juryan Dantuma die een slecht ingespeelde pass van Be Quick onderschepte. Hedgar Hoekstra werd aangespeeld en dat leidde uiteindelijk tot een identieke goal voor Dantuma.
Broekster Boys ging met 0-2 aan de thee maar wist ook dat Be Quick sterk uit de kleedkamer zou komen.

10 minuten na rust kwam de aansluittreffer. Ynte Koopal stond zo vrij als een vogel en kon vanuit de corner in het 5 meter gebied zomaar raak koppen.
Broekster Boys ging in de persoon van Jos Regnerus in de aanval. De speler werd dusdanig gehinderd en moest met vallen en opstaan de bal onder controle zien te houden.
Voordeel gaf de Bellensen aan maar daar kon in deze situatie nooit sprake van zijn. De bal werd door Krol naar voren geschoten en daar maakte invaller Janco Wiersma met een geweldige volley een prachtig doelpunt .
Uiteraard gingen spelers verhaal halen bij de scheids en dat leverde Hedzer Prins een “praat- kaart” op. Bellensen had overigens duidelijk zijn dag niet op de dag van de scheidsrechter.
Vele beslissingen vielen in het voordeel van de thuisploeg uit en dat zat dus ook niet mee.

Broekster Boys kreeg op een of andere manier maar geen grip op het steeds maar hetzelfde spelletje van Be Quick.
Met een lange bal werd steeds het middenveld overgeslagen en diepte gezocht op de vleugels. Het leverde nog een aantal kansen op voor de thuisploeg die in de tweede helft een duidelijk veldoverwicht wisten te creëren.
Twee minuten voor tijd gaf de 17 jarige invaller Sabuni een prachtige bal op Hedzer Prins die het strafschopgebied in dribbelde. In een uiterste poging de bal onder de uitkomende Krol door te schieten probeerde Prins nog een strafschop te versieren.
Het leverde hem zijn tweede gele kaart op. Broekster Boys moest met 10 man het karwei klaren maar kreeg opnieuw in blessuretijd de deksel op de neus.
Verdediger Aaron Beintema kon geheel vrij de bal voor de goal brengen waar invaller Gert Jan Koopmans de feestje voor Be quick in de 91e minuut compleet maakte. 3-2

Be Quick staat er met 9 uit 4 punten goed voor, Broekster Boys blijft rode lantaarndrager met 0 punten. Zaterdag komt Sv Bedum op bezoek in Damwoude.
Dan een nieuwe poging om van de hatelijke nul af te komen.

Kik hier voor het fotoverslag van Jacqueline Jongsma:

Vergelijkbare berichten