Belangrijke en verdiende winst op Zeerobben.

Harns- in de vierde wedstrijd was het volgens Zeerobben al aan of aanhaken. Beide ploegen hadden vooraf aan de wedstrijd 3 punten behaald en een andere overeenkomst was dat beide ploegen in blessuretijd van Olde Veste hadden verloren. De wedstrijden tussen Zeerobben en Broekster Boys zijn bijna niet te voorspellen en als je dan vooraf zou zeggen dat het 1-3 zou gaan worden , dan heb je wel kijk op het spelletje…..

Broekster Boys begon uitstekend aan de wedstrijd. Zeerobben werd vroeg onder druk gezet en dat leverde Hedgar Hoekstra de eerste kans op na 9 minuten spelen. Zijn snoeiharde schot werd nog door het keepersbeen van Jacob de Vries gekeerd maar een minuut later mocht hij toch vissen toen hij het schot van Lucas Peterson niet goed klem had. Wie anders dan de altijd jagende Vincent Hoekstra tikte de 0-1 binnen. Het regende daarna kansen voor Broekster Boys maar de ploeg was onnauwkeurig in de afronding en had pech dat Lucas Peterson na 20 minuten op de paal schoot. Het doelpunt van Riemer Doornbos werd afgekeurd vanwege duwen en trekken maar een tweede doelpunt kon bijna niet uitblijven. De vrije trap (10 minuten later) van Hedgar Hoekstra werd licht van richting veranderd en daardoor was keeper de Vries kansloos. 0-2 na een half uur spelen. Zeerobben leek klaar voor de knock out maar Broekster Boys was te mild en verzuimde de wedstrijd definitief naar zich toe te trekken. Zeerobben kwam in de eerste helft niet verder dan een vrije trap op doel die keurig door Sander de Boer gepareerd werd.

Vlak na rust leek Piet Wessel Dijkstra de beslissende 0-3 te maken maar ook deze keer wilde de bal maar niet tussen de palen verdwijnen. Zeerobben kreeg hierdoor wat geloof in de wedstrijd en leek na de 1-2 van Martijn Hefferich ( een kopbal vanaf een meter voor het doel) halverwege de tweede helft weer terug te komen in de wedstrijd. Zeerobben kreeg nog een aantal mogelijkheden maar ook Broekster Boys had veel eerder de wedstrijd op slot kunnen gooien. Kansen waren er volop en een fraai hakje van Lucas Peterson rolde maar net langs de verkeerde van de paal ( of de goede kant vanuit Zeerobben perspectief) Toch kwam de verdiende maar ook opgeluchte 1-3 op het scorebord toen Vincent Hoekstra een corner van naamgenoot Hedgar net voldoende toucheerde dat het een doelpunt opleverde. En daarmee was de wedstrijd gepeeld! Trainer Zwart gunde daarna de jeugdige talenten Roel Broersma en Erik Wolters nog wat speelminuten en de overwinning kwam ook niet meer in gevaar. Een opstootje in de laatste minuten tussen Abe Koopmans en Godert Attema leverde beide heren een boeking op.

Als Broekster Boys blijft strijden voor elke meter kunnen er nog leuke wedstrijden en punten komen. Of dat zaterdag tegen Pelicaan S gaat lukken is de vraag. De gedoodverfde kampioen liep zaterdag tegen Olde Veste een onverwachte 3-1 nederlaag op en zal zich vast willen revancheren. Maar Broekster Boys zal er alles aan doen om zijn huid zo duur mogelijk te willen verkopen. De wedstrijd in Oostwold wordt om 1500 uur afgetrapt.

Klik hier voor het fotoverslag van Jacqueline Jongsma: https://photos.app.goo.gl/4BsDSaH4de8MnpbC6

Vergelijkbare berichten