Bloed, zweet en tranen bij puntendeling Pelikaan S – Broekster Boys.

Oostwold- De wedstrijd Pelikaan S- Broekster boys had alles wat een supporter maar kan wensen. Pelikaan s was vooraf duidelijk favoriet voor de winst, zeker met de gedachte dat afgelopen week er nog wat personele problemen ontstonden bij Broekster Boys. De staf moest dan ook flink puzzelen en dat koste zeker de nodige zweetdruppeltjes om een stabiel middenveld te creëren tegen de gedoodverfde titelkandidaat. Alleen met strijd zou er een resultaat kunnen worden behaald en daarom werd er nog even teruggedacht naar de laatste confrontatie tussen beide clubs die in een 1-1 eindigde.. Ook toen werd een punt verdient door meer dan 100% inzet, en dat zou in deze wedstrijd hetzelfde kunnen betekenen.

De Broekster Boys supporters wisten niet wat hen overkwam, want binnen 5 minuten had de 17 jarige Lucas Peterson de gasten al op 0-2 gezet. Al in de 4e minuut werd een prachtige pass van Hedzer Prins door Lucas Peterson op waarde ingeschat. Musteba Albadawi liet zich verrassen door sterke Peterson die een beauty van een goal maakte. Hard en met een licht boog vuurde hij de bal in de verre kruising, onhoudbaar achter keeper vd Lei. Nog geen minuut later mocht vd Lei weer vissen want de steekbal van Bauke Jan Douma, die een paar uur eerder nog in het vliegtuig zat, werd opnieuw door Lucas Peterson verzilverd na een goede loopactie. Albadawi wist toen dat hij een moeilijke middag zou krijgen maar de stand was wel 0-2. Natuurlijk creëerde Pelikaan S in de resterende 85 minuten een bult aan kansen maar vond regelmatig de uitstekend acterende keeper Sander de Boer op hun weg. De ervaren Jan Hooiveld maakte na 26 minuten de aansluittreffer na goed aangeven van Jeroen Haan. Van dichtbij was de niet te missen kans het sein om in de achtervolging te gaan. Maar het strijdbare Broekster Boys bleef stand houden en haalde de rust met 1-2.

Na de rust was het vooral Pelikaan S die de grootste mogelijkheden kreeg, de defensie kraakte, maar keeper de Boer was ,samen met zijn ijzersterke defensie, bijna niet te verslaan en daardoor bleef Broekster Boys geloven in een resultaat. Iedereen zette een tandje bij en dat is juist het kenmerk van dit Broekster Boys: als het niet mooi kan moet er tot op het tandvlees gestreden worden. Een kwartier na rust moest de sterk spelende Jos Regnerus vervangen worden. In een kopduel met Farid Balvaneh scheurde de middenvelder zijn rechter bovenooglid en moest met een bebloed gezicht het veld verlaten. Balvaneh raakte ook gewond maar probeerde met een tulband door te spelen maar moest zich even later toch laten vervangen. De gelijkmaker van Fabian Stevens ruim 10 minuten voor tijd deed het ergste vrezen, maar Broekster Boys bleef keihard werken en smeet met energie. Jildert Elzinga mocht zijn droomweek bekronen met zijn debuut in het eerste elftal. Afgelopen woensdag had hij zijn eerste minuten gemaakt in de wedstrijd Jong Broekster Boys – Jong blauw wit, en mocht door dat goede optreden zijn eerste minuten maken in de hoofdmacht. Er daarmee brak opnieuw een talent uit eigen kweek door. Dat mag zeker een compliment waard zijn voor het huidige beleid van Broekster Boys. Lucas Peterson en Hedgar Hoekstra (paal) hadden zelfs voor drie punten kunnen zorgen maar om eerlijk te zijn was dat dan een gestolen overwinning geweest. Na de nodige extra minuten werd er dan tot vreugde van Broekster Boys afgefloten. Gelukstranen bij de gasten, verdriet bij de thuisclub. Bloed, zweet en tranen……. Wat kan voetbal toch mooi zijn!

Volgende week speelt Broekster Boys weer thuis. Leeuwarder Zwaluwen komt dan op bezoek. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

Klik hier voor het fotoverslag van Jacqueline Jongsma: https://photos.app.goo.gl/qMY2YNHQepqK5N5eA

Vergelijkbare berichten