Broekster Boys 1 – BCV 1 ( 2- 1 )

Ook BCV kan Broekster Boys niet stoppen.

Damwâld. ( 04 nov 2017 )


Broekster Boys heeft ook zijn 4e thuiswedstrijd winnend weten af te sluiten.
BCV uit Burgum kwam deze keer op bezoek en de historie leert dat er dan geen grote uitslagen op het scorebord kwamen.
Ook nu werd het een overwinning voor de thuisploeg met het kleinst mogelijk verschil 2-1.

Sterk begin BCV, maar Broeksterboys is efficiënter.

BCV, voor aanvang van de wedstrijd op 4 punten van koploper BroeksterBoys, ging goed van start.
De toss ging voor de gasten dan weliswaar verloren (waardoor keeper Vonk het zonnetje in de rug had), maar het was duidelijk dat BCV hier voor de punten kwam.
De eerste 10 minuten speelde het mooi voetbal en werd er goed combinatiespel op de mat gelegd.
Tot kansen kwam het niet. Broekster boys wist echter in de eerste de beste goede aanval wel te scoren.
Na uitstekend verdedigend werk van de achterhoede kwam Broekster Boys er snel uit.
De prachtige aanval waarbij Jos Regnerus en Piet Wessel Dijkstra een hoofdrol hadden, leidde tot de 1-0 voorsprong.
Rienk de Haas haalde de trekker over. 2 minuten later had Piet Wessel Dijkstra kunnen scoren. Hendrik Bouma was met zijn snelheid zijn directe tegenstander de baas en gaf een perfecte voorzet op de inkomende Dijkstra.
Met een snoekduik a la Bep Bakhuis kopte hij helaas recht in de handen van keeper Tolman.
Het was uitstel van executie want in de 15e minuut werd de 2-0 op het scorebord gebracht.
Jos Regnerus blijft vriend en vijand verbazend met zijn goede spel en wist ook vandaag weer erg belangrijk te zijn.
Na een mooie 1-2 met Rienk de Haas omspeelde hij de keeper en zette hij Broekster Boys op een comfortabele 2-0 voorsprong.
BCV bleef het wel proberen maar het duurde tot de 32e minuut voordat Vonk voor het eerst serieus op moest treden.
Broekster boys had het als een waarschuwing moeten zien want 3 minuten later was er de aansluittreffer. Cor Pieter Pander had na een half afgeslagen aanval alle ruimte.
Zijn schot vanaf de linkerkant plofte bij de 2e paal in het netje. 2-1. Geel was er nog voor een vergrijp van Roel vd Meulen waarna scheidsrechter Pleiter voor de rust afblies.

De 2e helft was enigszins rommelig. Broekster Boys creëerde weinig kansen, BCV had door het langere balbezit een optisch overwicht maar wist ook niet tot echte kansen te komen.
Dat was mede een verdienste door de goede verdediging van Broekster boys want zowel het centrale duo Kooistra/Huizenga als de backs Durk vd Wal en Sander Jongsma lieten zich het kaas niet van het brood eten.
Invaller Harmen Vlietstra ( voor vd meulen) verslikte zich regelmatig in het goede optreden van Jongsma die met zijn snelheid, techniek en overzicht een vaste waarde is voor dit Broekster boys.
Xiao Mao kreeg halverwege de tweede helft een terechte gele kaart toen hij een gevaarlijke aanval onschadelijk maakte. Siemen Sake Kaamstra werd van achteren onderuit gehaald en daardoor was het gevaar uit de aanval gehaald.
In de 70e minuut was er een mooie actie van Rienk de Haas. Hij leek door de verdediging te slalommen maar werd ten koste van een kleine overtreding gestopt. De vrije trap van net buiten de 16 werd door Piet Wessel Dijkstra genomen maar de muur stond goed opgesteld. Even later werd de bal door BCV ingeleverd bij diezelfde Dijkstra maar zijn lepe trap werd nog net uit de kruising gegrabbeld. Broekster boys leek op weg naar de 3-1 maar toen de burgumer vlaggenist zijn vlag omhoog gooide kreeg hij de hoon van het publiek over zich heen. Pleiter nam het signaal over en BCV kwam daarmee goed weg. Omdat het 2-1 bleef probeerde BCV nog een keer alles uit de kast te halen. De inmiddels in Burgum wonende Riemer Doornbos zag het gevaar en probeerde een gevaarlijke uitbraak te onderscheppen. Hij raakte Vlietstra en dat leverde hem , na eerst de voordeelregel toegepast te hebben, een gele kaart op uit het zakje van de prima leidende Pleiter. In een alles of niets offensief in de slotfase is het bekend dat aanvoerder Cor de Jong mee naar voren komt.
In een hachelijke situatie was het kas Huizenga die de bal eerst van de lijn haalde waarna de Jong in de kluts gevaarlijk in kon koppen maar Pleiter had de overtreding al gezien.
Broekster boys wist daarmee de overwinning over de streep te trekken en dat is toch wel de verdienste van de Boer en zijn mannen.
Eerder werden dergelijke wedstrijden ( bv de 1e wedstrijd tegen Hardegarijp) in de slotfase nog wel eens weggegeven, en daarvan lijkt men geleerd te hebben.
Broekster boys blijft daardoor koploper en kan 18 november de strijd met CVVO en Leeuwarde Zwaluwen aan gaan voor de 1e periode titel.
Het doelsaldo kan dan wel eens bepalends zijn. Broekster boys gaat dan op bezoek bij ONT onder leiding van oud Broekster boys trainer Uilke Damstra.

Disndag as oefent Broekster boys voor de tweede keer tegen Kollum , nu thuis, aanvang 20.00 uur. Zaterdag hebben de spelers een vrije dag.

Vergelijkbare berichten