Broekster Boys 1 – Be Quick 1 (0 – 0 )

Broekster Boys en Be Quick delen de punten en vieren gezamenlijk de Derde helft.

Damwâld. ( 25 mei 2019 )

Er is maar een derby van het noorden en dat is natuurlijk BB-BQ.
“De walden tsjin de klaai”. Meestal zijn het ook mooie wedstrijden, sentimenten en strijd maar afgelopen zaterdag was het meer een weerzien van vrienden en bekenden.
Belangrijkste reden voor het matige optreden was misschien wel omdat er voor beide ploegen niets meer op het spel stond.
Broekster Boys had zich vorige week veilig gespeeld en voor Be Quick was het al duidelijk dat het volgend seizoen weer in de 2e klasse gaat acteren.
De derby als afsluiting van het seizoen had ook heel anders kunnen verlopen. Ooit werd er gespeculeerd dat het misschien wel zo zou komen dat men elkaar de punten zou gaan gunnen, maar punten geven aan de rivaal is ook niet zomaar gedaan.
Het voorbeeld daarvan zag men in de “voorwedstrijd” tussen beide reserve elftallen.

Broekster boys 2 had eigenlijk 3 punten nodig voor directe handhaving.
Be Quick was al lang veilig in de reserve 1e klasse.
De reserves van BB waren de bovenliggende partij. Toen Jeroen Jongsma de thuisploeg na een prachtige assist van Bouke Jan Douma, op voorsprong bracht was het wachten op het tweede doelpunt maar deze bleef uit.
En als we het dan hebben over het wel of niet gunnen van punten kwam men ook hier bedrogen uit.
In de laatste minuut werd er een strafschop versierd die vervolgens door Jelmer Mullender knap op de paal geschoten werd .
Maar daar stond Raoul Buwalda, die de rebound beheerst binnen schoot, 1-1 Saillant detail: Raoul , spits bij Be Quick 2, is de zoon van bestuurslid voetbalzaken bij Broekster Boys, Anton Buwalda.
En als er dan ergens iets geregeld kan worden is het wel aan de etenstafel bij de Buwalda’s zou men denken.
Maar ook hier lag het mes gewoon op tafel en er worden onderling dus geen cadeautjes gegeven! Omdat Marum in Leeuwarden ook gelijk speelde werd de nacompetitie ontlopen en spelen de reserves van de beide verenigingen volgend seizoen weer gewoon de derby.
Maar oei , wat was het daar even spannend.

De eerste elftallen gaan elkaar volgend seizoen dus niet meer in competitie verband treffen.
In de wedstrijd om des keizers baard , wilde men vooral niet van elkaar verliezen en daarom werd het misschien wel een bloedeloze 0-0.
Rudolf Banga en Frits Veenema waren dicht bij een doelpunt maar keeper Jacco Veldstra stond steeds goed op zijn plaats.
Aan de andere kant was het juist keeper Eelke Kooistra die Hedgar Hoekstra en even later Omer Dahir en Jos Regnerus van een doelpunt af hield.

De tweede helft ging wat als een nachtkaars uit. Er waren aan beide kanten wel een paar kleine kansjes maar spannend werd het niet meer.
Trainer Zwart gunde zijn wisselspelers nog minuten en bracht A- junioren Ruerd Kloosterman en Jonathan Sabuni .
Ook de “smarige wissel” Bouke Jan Douma, die de zo belangrijke pass in de voorwedstrijd gaf, kwam nog binnen de lijnen.
De beste kans was vlak voor tijd toen invaller Jonathan Sabuni na een prachtige actie in scoringspositie kwam maar het niet voor elkaar kreeg de bal tegen de touwen te jagen.
En dus eindige ook deze wedstrijd in een puntendeling.

Een compliment voor de sfeeracties rond het veld van deze derby.
De rivaliteit tussen beide ploegen werd snachts al ingeluid met spandoeken op beide sportcomplexen, de opkomsten met rood/zwarte rookpotten, vuurwerk en een prachtige line up met de pupillen van Broekster Walden.
De aanhoudend zingende en trommelende supporters en als afsluiting een prachtige avond verzorgd door de Kolkenblazer. De muziek , aangeboden door de selecties van Broekster Boys, werd een succes voor een avond vol vertier (en bier) .
De teams van beide clubs genoten en bleven lang met elkaar na praten. Wat dat betreft kon men geen betere afsluitende thuiswedstrijd bedenken ,maar wat gaan we volgend seizoen deze derby missen. Wie weet kan FC Bergum, de nieuwe club van scheidend Be Quick trainer Henk Konings, via de nacompetitie deze plek overnemen.

Het seizoen zit er op voor Broekster Boys en zoals al vermeld in het verslag van vorige week , heeft dit team een geweldige prestatie geleverd met de rechtstreekse handhaving.
Want vergeet niet dat het al weer 15 jaar geleden is dat Broekster Boys voor het laatst twee jaar achtereen in de eerste klasse acteerde.

Klik hier voor het fotoverslag van Jacqueline Jongsma:

Vergelijkbare berichten