Broekster Boys 1 – Be Quick Dokkum 1 (2 – 0 )

Bliksemstart Broekster Boys tegen Be quick Dokkum.

Damwâld. ( 31 aug 2019 )

De eerste ronde van de poulewedstrijden leverde voor Broekster Boys gelijk een thuisderby op tegen Be Quick Dokkum. De laatste wedstrijd van vorig seizoen eindigde in een bloedeloze 0-0. En ook in deze wedstrijd spatte het er niet vanaf.

Vooraf aan de wedstrijd werd Juryan Dantuma gehuldigd. Hij werd gekozen tot speler van het afgelopen seizoen. Na de huldiging door Pierke Postma, (Juryan kreeg een bokaal en een prachtig bos bloemen uitgereikt) kwam Juryan zijn vriendin Anneke met hun pasgeboren dochtertje in een Broekster Boys tenue hem op het veld verrassen. Uiteraard werd dit mooie tafereel op de foto vastgelegd.

De wedstrijd was pas 28 seconden oud toen Broeksters Boys op voorsprong kwam. Delachance Sabuni bereikte Hedgar Hoekstra met een prachtige pass. De snelle buitenspeler omspeelde de keeper Eelke Kooistra en bracht Broekster Boys dus op een wel erg snelle voorsprong. Broekster Boys domineerde het spel lange tijd. Jos Regnerus was nog dicht bij een doelpunt maar daarbij bleef het. Be Quick kwam voor rust nog tot een mogelijkheid maar bracht Broekster Boys niet van de wijs.

Vlak na rust werd de voorsprong verdubbeld. Na een prachtige en snel gespeelde aanval kwam de bal bij Hedgar Hoekstra die het overzicht behield en de bal bij de vrijstaande Jonathan Sabuni kreeg. De vleugelaanvaller wist wel raad met zijn vrijheid en scoorde beheerst de 2-0. Daarmee was gelijk de angel uit de wedstrijd. Broekster Boys controleerde het spel en tweede klasser Be Quick was niet bij machte om de eerste klasser pijn te doen. Het spel in de tweede helft was dan ook meer een schaakspel dan aantrekkelijk voetbal maar daar zal het warme weer ongetwijfeld debet aan zijn geweest. Be Quick had door een fout van de BB verdediging de aansluittreffer kunnen maken toen het een elfmetertrap kreeg na een overtreding op de rand van het strafschopgebied door Riemer Doornbos. Scheidsrechter Rutger Werkhoven wees naar de stip. Invaller Gert Jan Koopmans eiste direct de strafschop op maar schoot de bal ruim een meter langs de verkeerde kant van de paal. Daardoor bleef het 2-0 en zat de wedstrijd op slot.

Zaterdag speelt Broekster Boys in de tweede ronde tegen Gruno. De uitwedstrijd start om 17.00 uur.

Vergelijkbare berichten