Broekster Boys 1 – d`Olde Veste `54 1 ( 0- 7 )

DIKKE TIK voor Broekster Boys.

Damwâld. ( 03 nov 2018 )

Het duel tussen de twee laagst geklasseerde teams van de eerste klasse heeft voor Broekster boys wel een erg vervelend resultaat opgeleverd. Na de lastige wedstrijd van vorige week (2-1 verlies Noordscheschut) werd er de afgelopen week prima getraind en was er hoop op een goed resultaat tegen Olde Veste. De ploeg uit Steenwijk had nl maar 1 puntje meer verzameld. Het degradatieduel eindigde in een ontluisterende 0-7 nederlaag.

Het eerste half uur was het een leuke wedstrijd om naar te zien. Het was misschien geen hoogstaand voetbal maar de ploegen waren aardig aan elkaar gewaagd. De eerste kans na bijna een kwartier was voor Olde Veste. Het schot van Nick Kuiper werd uitstekend gekeerd door Jakko Veldstra. De thuisclub had met Piet Wessel Dijkstra en Hedgar Hoekstra een paar mogelijkheden maar gescoord werd er niet. Na een half uur kwamen de gasten gelukkig op voorsprong. Een aanval van Broekster boys werd onderbroken met een lange trap naar voren. Deze werd eerst nog redelijk verwerkt maar toen Hedzer Prins te kort op de keeper terug kopte was Gerald Kloeten er als de kippen bij en liet met een droge schuiver Veldstra kansloos. 3 minuten later was het assistent scheidsrechter Renkema die in de fout ging. Zelfs de supporters van Olde Veste gaven ruiterlijk toe dan het doelpunt van Nick Kuiper nooit goedgekeurd had mogen worden want de speler ontving de bal ruim een meter in buitenspel positie. Olde Veste blij, Broekster boys de pineut want de thuisclub ging met een 0-2 ruststand naar de kleed box.

Een halve omhaal van Olde Veste werd door Jakko Veldstra nog prima gepareerd maar na een kwartier in de tweede helft ging het helemaal mis bij Broekster boys. Zelf kwam het niet meer aan voetballen toe en het hield daarbij ook nog eens open huis achterin. De vrije trap van Mark Homme van der Veen ging er via de muur / afgedekte hoek bij de eerste paal in , en 5 minuten later was het al 0-5 door Daan Postma en een wel erg goedkoop gegeven strafschop tegen Andries Dijkstra. Nick Kuipers was de doelpuntenmaker. Olde Veste scoorde daarna nog maar eens twee maal en de frustratie liepen op. Het koste Riemer Doornbos een gele prent toen hij op het middenveld doorjoeg op de bal maar de speler daarbij meenam in zijn onnodige sliding. Andries Dijkstra voelde zich niet begrepen door scheidsrechter Groenewegen. De bal wegtrappen leverde hem ook geel op. Eerder in de wedstrijd had Niels Westerlaan ook al geel gezien na shirtje trekken. Broekster Boys heeft na 7 wedstrijden 3 punten en is en blijft daarmee rode lantaarndrager. Het is duidelijk dat de vele blessures, wisselingen in het team en de doorstroom van jonge spelers te vroeg komt om een rol van betekenis in de eerste klasse te kunnen spelen. De 27 tegendoelpunten is misschien wel de grootste zorg.

Zaterdag speelt Broekster boys thuis in de beker tegen buurtgenoot Rijperkerk.

Hier vindt u het fotoverslag van Jacqueline Jongsma .

Vergelijkbare berichten