Broekster Boys 1 – Drachtster Boys 1 (0 – 3 )

Broekster Boys uitgeschakeld door effectief Drachtster Boys..

Damwâld. ( 02 maart 2019 )

In de 8e finale stond een mooie bekerwedstrijd op het programma.
Broekster Boys was gastheer voor Drachtster Boys. Twee weken geleden hield de promovendus de ambitieuze ploeg uit Drachten nog op 1-1 maar zaterdag ging Drachtster Boys veel beter met de kansen om dan Broekster Boys en won uiteindelijk met 0-3.
Drachtster Boys had zijn lesje wel geleerd bij de voor hen teleurstellende 1-1.
De ploeg begon scherp aan de wedstrijd en drukte Broekster Boys direct terug op eigen helft. In de 2e minuut al de eerste grote kans maar Rob Schokker knikte de bal enkele centimeters naast.
Het antwoord van Broekster Boys was de vrije trap van Piet Wessel Dijkstra die keurig uit het doel gezweefd werd door Emile Peters.
Zoals gezegd was Drachtster boys in de eerste helft de bovenliggende partij. De corners van Drachtster Boys waren steeds gevaarlijk en in de 19e minuut was het dan ook raak.
Aziz Geyek zag de sterk spelende Dennis Hoekstra van achteruit opstomen en lag de bal panklaar bij de 2e paal. De volley van Hoekstra trof dodelijk het doel.
Dat het tot aan de rust bij 0-1 bleef was voor Broekster Boys teleurstellend. Het had de tegenstander namelijk pijn kunnen doen omdat hun goede spel geen 100% kansen opleverde.
Het laatste kwartier van de eerste helft was Juryan Dantuma dicht bij de gelijkmaker maar Peters kon nog net zijn vingers tegen de bal krijgen waardoor het een corner werd.
In dat “damwaldster kwartiertje” waren er ook mogelijkheden voor Jos Regenerus, Riemer Doornbos en Hedgar Hoekstra. Maar allen wisten het doel niet te raken.

De peptalk van trainer Zwart kon een minuut na rust de prullenbak in.
Schokker wist direct na rust (minuut 46) de 0-2 aantekenen en dat was het breekpunt in de wedstrijd. Delachance Sabuni was vandaag weer een lust voor het oog.
De kleine middenvelder was met zijn slimme bewegingen regelmatig aanvoerder Siad Hassan de baas.
Het leverde hem de titel man van de wedstrijd op, maar helaas geen overwinning voor zijn ploeg. Een afzwaaiende voorzet van Hedgar Hoekstra leek in de korte hoek te gaan verdwijnen maar Peters was weer alert.
Piet Wessel Dijkstra schoot net naast, een handsbal werd weggewuifd, en ook toen na de wissel Andries Dijkstra- Bouke Jan Douma achterin 1 op 1 werd gespeeld kon Broekster Boys niet meer in de wedstrijd komen.
Bergtop maakte in blessuretijd nog de 0-3 maar dat was meer voor de statistieken.

De conclusie na afloop was dat Drachtster Boys veel efficiënter met zijn kansen om was gegaan dan de thuisploeg. Drachtster Boys mag zich nu opmaken voor een wedstrijd in de kwartfinale waar een ticket voor het grote KNVB toernooi en de bijbehorende financiële bonus te verdienen valt.
Broekster Boys kan zich nu volledig focussen op lijfsbehoud in de eerste klasse. De komende 3 wedstrijden zijn cruciaal want dan er staan wedstrijden op het programma tegen de directe concurrenten.
Te beginnen met de uitwedstrijd as zaterdag in en tegen Bedum.

Klik hier voor het fotoverslag van Jacqueline Jongsma:

Vergelijkbare berichten