Broekster Boys 1 – Drachtster Boys 1 (1 – 1 )

Broekster Boys revancheert zich tegen Drachtster Boys.

Damwâld. ( 16 febr 2019 )

Broekster Boys is niet meer de onervaren ploeg zoals het de competitie dit seizoen startte.
De heenwedstrijd tegen Drachtster Boys werd kansloos met 7-0 verloren maar Broekster Boys is niet meer te vergelijken met de eerste seizoenshelft.
De ploeg is inmiddels dusdanig gegroeid dat geen enkele tegenstander zomaar even de drie punten binnen haalt. Ook zaterdag speelde de thuisploeg zoals we al weken zien en dat leverde een mooi punt op tegen de nummer drie in de tussenstand.
Het jeugdige Broekster Boys was gelijkwaardige aan de ervaren ploeg uit Dachten: 1-1.

Drachtster boys begon de wedstrijd goed, speelde compact en was dreigend maar de beste kansen waren in de eerste helft voor de thuisploeg.
De snelle Hedgar Hoekstra blijft een wapen. In de 6e minuut leverde de vleugelspeler weer een perfecte voorzet af ,maar Bauke Jan Douma had het vizier nog niet op scherp.
Hoekstra zelf had 10 minuten later de 1-0 op zijn schoen maar Emile Peters redde uitstekend. Achterin speelde Niels Westerlaan weer een fantastische wedstrijd.
De 19 jarige back had sterkhouder Said Hassan aardig in de tang. De beste kans was overigens wel voor diezelfde Hassan toen hij in de 39e minuut een prachtige actie maakte maar het leer spatte via onderkant lat het veld weer in.
Twee minuten later een uitgelezen kans voor Broekster Boys. De verdediging van Drachtster Boys moest aan de noodrem trekken toen een snel genomen vrije trap van Piet Wessel Dijkstra op Hedgar Hoekstra een strafschop opleverde.
Het buitenkansje werd helaas niet benut want Riemer Doornbos schoot de bal tot ieders teleurstelling net voorbij de verkeerde kant van de paal.
Vlak voor rust leek toch de 1-0 op het scorebord te komen toen Vincent Hoekstra druk gaf op de bal. De terugspeelbal werd door het hobbelige veld geheel gemist de keeper Peters.
De bal leek het doel in de rollen maar hobbelde ook nu net langs , opnieuw, de verkeerde kant van de paal. Rust 0-0.

Drachtster Boys kwam goed uit de kleedkamer. Het drukte Broekster Boys naar achteren.
Said Hassan schudde met een weergaloze actie twee verdedigers van zich af , de voorzet werd door Sicco Brouwer binnen gewerkt. 0-1
Drachtster Boys bleef in de tweede helft de bovenliggende partij maar kon de score niet uitbreiden. Topscoorder Rob Schokker lag aan de ketting bij Kas Huizenga en kwam daardoor vandaag niet in het spel voor.
Na een uur spelen kwam Broekster Boys langszij. Een perfecte pass van Riemer Doornbos door het centrum van de tegenstander kwam bij de sprintende Piet Wessel Dijkstra terecht.
Dijkstra maakte geen fout en schoot de bal beheerst langs Peters. 1-1. Maar ook Jakko Veldstra hield Broekster Boys vandaag op de been.
Een schot van Aziz Geyek leek het doel in te gaan maar de keeper zweefde de bal uit de kruising. Drachtster Boys kreeg nog een paar mogelijkheden maar Broekster Boys bleef op de been.
Piet Wessel Dijkstra verslikte zich in de 89e minuut in de bal en had zomaar de winnende kunnen maken maar eerlijk gezegd was dat wat teveel van het goede geweest want ook Geyek had Drachtster boys op voorsprong kunnen zetten maar steeds stond een been of de keeper in de weg.
Broekster Boys pakte uiteindelijk een mooi punt en was daar tevreden mee. Drachtster Boys zal daar andere gedachtes over hebben ondanks dat het in de rangschikking over Winsum klom.
Oranje Nassau pakte zaterdag de tweede periode, Broekster Boys staat daarin op een verrassende derde plek boven Drachtster Boys en Winsum.
Belangrijk is echter het winstpunt in de totaalrangschikking want de eerste klasse is net als de ere divisie ongelofelijk spannend.
Het verschil met de laatste plek en het linker rijtje is slechts 6 puntjes.

Dinsdagavond speelt Broekster Boys uit tegen Marum voor een plek in de volgende ronde van de KNVB- beker.
Een treffen tegen oud Broekster Boys trainer Jan Mulder uit Drachten. De winnaar van dit duel speelt later dit jaar thuis tegen de winnaar van Harkemase Boys 2 – Drachtster Boys.
Voor beide ploegen dus een mooie uitdaging om zich te plaatsen voor de volgende ronde .

Klik hier voor het fotoverslag van Jacqueline Jongsma:

Vergelijkbare berichten