Broekster Boys 1 – FC Burgum 1 (1 -3 )

Prima oefenpot voor zowel Broekster Boys als FC Burgum.

Damwâld. ( 22 aug 2020 )

22 augustus stond bij iedereen in de agenda genoteerd vanwege de Halecup, maar covid-19 werd zonder te spelen winnaar van dit toernooi.
Bestuur en organisatie besloten het toernooi niet door te laten gaan vanwege de recente uitbraak in Dokkum en omgeving.
Toch speelde de thuisploeg een wedstrijd tegen FC Burgum, maar dit mocht alleen doorgang vinden zonder publiek.

Om half drie werd er afgetrapt door Broekster Boys. De thuisclub nam gelijk het heft in handen en was de eerste periode ook sterker.
Na een kleine drie minuten het eerste schot op goal maar keeper Tolman stond goed opgesteld en liet zich niet verrassen.
De eerste keer dat FCB voor het doel kwam was het wel gelijk raak. De ervaren Robert Stelpstra zag zijn maatje Justus Boomsma vrij staan en bediende hem op maat.
Met een droge knal bracht hij de gastploeg tegen de verhouding op voorsprong. Broekster Boys liet zich niet uit het veld slaan en ging door zoals het aan de wedstrijd was begonnen.
Het leverde een paar kansen op. De grootste was misschien wel toen Hendrik Bouma zomaar alleen naar Tolman op kon stomen.
Zijn schot kwam helaas niet tussen de palen en ook Vincent Hoekstra kon, door ingrijpen van de verdediger, geen gevaar meer stichten. Niet veel later een prachtige combinatie door het midden. Piet Wessel Dijkstra ging achtereenvolgens 1-2tjes aan met Vincent Hoekstra en Bouke Jan Douma, maar zijn schot werd gestopt door de prima acterende Arjen Tolman.
Het laatste kwartier nam FC Burgum het initiatief over. Robert Stelpstra kwam in prima positie maar zijn schot werd op uitstekend gepareerd door nieuwkomer Sander de Boer. De keeper liet net als in de voorgaande oefenwedstrijd zien een prima vervanger te zijn voor de vertrokken Terlouw.
Toch kon hij niet voorkomen dat het voor rust nog 0-2 werd. Een vrije trap van FCB werd in de 16 gepompt en de van Harkema overgekomen spits Stelpstra wist slim bij zijn directe tegenstander weg te draaien wat hem in een scoringspositie bracht.
Met een bekeken schot bracht hij de ruststand op het scorebord.

In de tweede helft hield FC Burgum het initiatief.
Merijn Feenstra pakte geel toen hij een uitbraak van Broekster Boys onreglementair onderbrak. Maar daarna pakten de gasten het initiatief terug zonder overigens echt gevaarlijk te worden.
Hedgar Hoekstra wist zichzelf vanuit een counter goed vrij te spelen maar zijn schot ging over. De ploegen waren daarna redelijk aan elkaar gewaagd. Toen de jonge linksback Jorian Peterson, die zich prima staande wist te houden, maar eens de schroom van zich af wierp en mee naar voren ging wist hij met een bekeken voorzet vanaf de achterlijn Tolman de passeren en Vincent Hoekstra te bedienen die met een fraaie kopbal de aansluittreffer wist te scoren. De wedstrijd leek op 1-2 af te stevenen toen de van Broekster Boys overgekomen spits de Haas de mooiste van de dag wist te maken. Fedde Durk Kingma had even daarvoor een prachtige dribbel gemaakt en werd door Niels Westerlaan onder de voet gelopen wat FC Burgum een vrije trap opleverde. Rienk de Haas had bij Broekster Boys al bewezen een prima vrije trap in zijn benen te hebben en demonstreerde dat een minuut voor het einde met een prachtige trap. De krul van achterlijn ging er via de 2e paal in en daarmee werd de 1-3 eindstand bepaald.

Opnieuw een nederlaag voor een nog wat zoekend Broekster Boys, maar trainer Patrick Zwart was niet ontevreden.
Hij zag een goed strijdend Broekster Boys en ziet met dit team team zeker mogelijkheden.
“We hebben ze maar mooi even wat zand in de ogen gestrooid” gevolg door een grijs met een vette knipoog. Al met al een nuttige oefenwedstrijd. Beide ploegen waren goed aan elkaar gewaagd maar de zege voor FC Burgum mag wel verdiend genoemd worden. Volgende week starten de bekerwedstrijden al blijft het elke week afwachten of koning voetbal of covid-19 bepaald of er gespeeld gaat worden of niet.

Vergelijkbare berichten