Broekster Boys 1 – Forward 1 ( 11 – 1 )

Broekster Boys heeft afgelopen zaterdag goede zaken gedaan in het bekertoernooi.
Na de teleurstellende en onnodige nederlaag tegen SV Bedum vorige week heeft de ploeg van Ron de Boer zich goed weten te revancheren.
Zondag 2e klasser Forward werd het slachtoffer van de dadendrang en ging met een 11-1 nederlaag richting huis.

De uitgangspositie vooraf was duidelijk. Bedum had nl ook de 2e wedstrijd tegen Winsum met 3-4 gewonnen en bij winst zou Broekster boys weer helemaal meedoen.
Dat aan het einde van de voorronde het doelsaldo bepalend kan zijn is duidelijk.
Broeksterboys overtrof de 7-0 van Winsum tegen Forward en heeft door deze prachtige 11-1 uitslag zaterdag in te teven Winsum genoeg aan een gelik spel.

Het was eenrichtingsverkeer zaterdag. De doelman van Forward had het zwaar te verduren en mocht en de 1e helft al 4 keer vissen.
Daarentegen kwamen de Forward spitsen slecht een keer bij het doel van Vonk maar dat leverde wel direct een tegendoelpunt op.
Efficiënt waren die Groningers dus wel! Laurens jan vd Hoef moest in de 1e helft het strijdveld verlaten met een vervelende hamstring blessure.

De 2e heft hetzelfde beeld. Een oppermachtig BB liet de score oplopen tot maar liefst 11-1 en raakten bovendien nog 4x lat en paal.
Het ene doelpunt was nog mooier dan de andere. Ook Hendrik Bouma moest met een schouderblessure het kunstveld verlaten .
De Boer had toen al drie keer gewisseld maar BB bleef ook met 10 man heer en meester. Yurjan Dantuma en Piet Wessel Dijkstra maakten deze wedstrijd een hattrick, Siemen Sake Kamstra en Rienk de Haas wisten 2x te scoren . Harry Wijnsma maakte de 11e.

Zaterdag speelt BB dus tegen Winsum. Winst of gelijkspel betekend door naar de knock out ronde, bij verlies zal Winsum naar de volgende ronde gaan.

Saillant detail: trainer Ron de Boer mag het opnemen tegen de club die hij verliet om bij Broekster boys aan de slag te kunnen.
De kennis van de trainer zou dus zo maar bepalend kunnen zijn voor de strijdwijze.
Hoe dan ook , het zal een mooie finale worden in deze afsluitende voorronde van de beker.

Vergelijkbare berichten