Broekster Boys 1 – FVC 1 ( 2- 2 )

Broekster Boys speelt gelijk in eerste bekerwedstrijd tegen FVC

Damwâld. ( 1 september 2018 )

Afgelopen zaterdag de eerste bekerwedstrijd voor Broekster Boys. Tegenstander was FVC uit Leeuwarden onder leiding van Jan Schulting, oud trainer van Broekster Boys.

Broekster Boys startte uitstekend en kwam binnen het half uur op een 2-0 voorsprong. Met goed en verzorgd voetbal was Broekster Boys de bovenliggende partij. Na twee identieke voorbereidende acties van de razendsnelle Hendrik Bouma, was het Juryan Dantuma die tweemaal de jeugdige keeper van FVC wist te passeren.

De tweede helft gaf een ander beeld van de wedstrijd. FVC kwam prima uit de rustpauze vandaan. De mannen uit Leeuwarden waren steeds wat feller in de duels en hadden een veldoverwicht. Dit resulteerde ook in twee doelpunten, waarvan de eerste een wonderschone knal in de bovenhoek van de goal was. Na geklungel achterin bij Broekster Boys werd het ook nog 2-2. Broekster Boys kreeg nog een prima aantal kansen op de overwinning, echter wist invaller Vincent Hoekstra net niet het net te vinden. Tot slot belandde een vrije trap van Piet Wessel Dijkstra via een blunder van de keeper op de paal.

Al met al een zeer nuttige bekerwedstrijd voor Patrick Zwart en zijn mannen met aan het eind een terechte uitslag. Op naar volgende week: Lac Frisia.

Vergelijkbare berichten