Broekster Boys 1 – Gorecht 1 ( 4- 5 )

Deceptie voor Broekster Boys.

Damwâld. ( 06 okt 2018 )

Het leek z’n mooie zaterdagmiddag te worden voor Broekster Boys. Prachtige omstandigheden, prima voetbal, strijd en een 3-1 voorsprong na ruim 75 minuten, leek de thuisclub op weg te zijn naar zijn eerste drie punten in de eerste klasse. Gorecht, vorig seizoen nog eindigend op een derde plaats, kwam terug naar 3-3. Broekster Boys rechte nog eens zijn rug en stond na 90 minuten met 4-3 voor maar ging toch met lege handen naar de kleedkamer. Gorecht scoorde nl in de 91e en 93e minuut en ging met een gestolen overwinning naar huis, Broekster Boys in mineur achter latende.

Prima spel en voorsprong voor Broekster Boys

Broekster Boys leek aardig hersteld te zijn van de smadelijke nederlaag een week eerder bij Drachtster Boys. Rienk De Haas mikte al in de eerste minuut op de lat, maar kon even later toch juichen toen teamgenoot Juryan Dantuma uit een corner de 1-0 binnen schoot. De vreugde was van korte duur want twee minuten later had ook Gorecht het net al gevonden. Remmert van Stempvoort schoot van net buiten de 16 meter de bal binnen. Niels Westerlaan, die zijn handen vol had aan de snelle Wout vd Velde, moest na ruim een kwartier het veld verlaten met een vervelende liesblessure. Sander Jongsma werd zijn vervanger. Jongsma speelde vandaag zijn (voorlopige) laatste wedstrijd voor Broekster Boys i.v.m. zijn opleiding bij de lucht mobiele brigade. Zijn inbreng zal Broekster Boys de komende tijd zeker gaan missen. Het schot van Omer Dahir, had na 20 minuten meer verdiend, maar ketste helaas via de onderkant van de lat het veld weer in. Wout vd Velde had daarna twee goede mogelijkheden voor de gastploeg maar keeper Jakko Veldstra stond goed opgesteld. Rienk de Haas bracht na een goede assist van Kas Huizenga Broekster Boys weer op voorsprong. De thuisploeg speelde met passie en smeet met zijn krachten. De altijd ijverige spits Juryan Dantuma had twee minuten later de 3-1 op zijn schoen maar schoot centimeter voorlangs. Ondanks de gemiste kansen ging Broekster Boys tevreden aan de thee.

Persoonlijk drama voor Hendrik Bouma

Hendrik Bouma leek direct na rust te scoren maar zijn lepe schot werd nog net met de hand gestopt door de uitkomende Willem Bouwkamp. Een paar minuten later was diezelfde Bouma het toneel van een persoonlijk drama. Bouma is met zijn snelheid een wapen van Broekster Boys. Hij liep na een prachtige steekbal van Jos Regnerus alleen op de goalie af maar de bal stuiterde op de laatste meters vreemd over het pas gerolde veld van zijn voet. Daarmee ging weer een scoringskans verloren. Waar iedereen dacht dat de vleugelaanvaller van teleurstelling bleef liggen bleek later dat hij er mogelijk een ernstige blessure aan de achillespees aan over lijkt te houden. Hij moest strompelend het veld verlaten en dat was extra zuur want ook Hendrik Bouma zou vandaag zijn laatste wedstrijd van het seizoen spelen. Bouma vertrekt nl dinsdag voor een lange reis naar Australië en zal pas over een jaar terugkeren. De blessure komt daarom voor hem op wel het meest ongelegen denkbare moment.

Hedgar Hoekstra kwam voor de pechvogel in het veld en was met zijn eerste actie gelijk belangrijk. Na een prachtige balbehandeling wist hij de vrijstaande Juryan Dantuma te bereiken die simpel de 3-1 binnen kon schieten. De voorsprong bleef staan tot de 77e minuut toen Broekster Boys finaal door de ondergrens zakte. Rik vd Hem scoorde de 3-2 waar de vlag van de neutrale assistent grensrechter omhoog ging maar Vredevoogd keurde na kort overleg het doelpunt goed. Kas Huizinga had twee minuten later alle tijd om een diepe bal rustig weg te werken maar koos hij voor een snelle en verre trap. Hij raakte de bal totaal verkeerd en gaf in de persoon van Mark Haverkamp Gorecht weer alle hoop. Haverkamp , die de hele wedstrijd aan de ketting lag bij Andries Dijkstra wist wel raad met dit cadeau en scoorde de onverdiende gelijkmaker. Broekster Boys leek te wankelen maar in de eerste de beste aanval stond het alweer op voorsprong. Ditmaal was het Hedzer Prins die de achterlijn haalde, zijn tegenstander omspeelde en de bal perfect op het hoofd van Juryan Dantuma plaatste. Met een gericht kopbal was er in de 83e minuut toch weer de dik verdiende voorsprong.

Gorecht scoort twee maal in blessuretijd

Gorecht was echter niet uit het veld geslagen na deze snelle tegengoal en ging vol op de aanval. De druk van de gasten werd steeds groter en Broekster boys speelde die laatste minuten angstig, en liet zich al een tijdje te ver terug zakken. Het kreeg in blessure tijd daarvoor de deksel op de neus want Hein v Marrum wist de gelijkmaker te maken. Het drama was compleet toen Mark Haverkamp diep in blessuretijd ook nog de winnende treffer wist te scoren. Hij schoot, in buitenspelpositie, een slecht verwerkt schot in de rebound binnen. Protesten werden door Vredevoogd weggewimpeld en gaf daarvoor ook nog eens geel voor de fel protesterende Piet Wessel Dijkstra. Het was zout in de wonden van Broekster Boys. Gorecht, op dit moment geen hoogvlieger, ging met een gestolen overwinning naar huis. Broekster Boys mag uithuilen en na gaan denken hoe in deze klasse te overleven. Als je zelf vier keer scoort en niet wint moet je de fouten bij jezelf zoeken. Drie doelpunten waren aan eigen tekortkomingen te danken. Tel daarbij op een aantal cruciale beslissingen van het arbitrale trio, de frustratie na afloop van de wedstrijd, het verlies van Bouma en Jongsma , de blessures van Westerlaan en vd Wal ( opgelopen in de eerste competitiewedstrijd) dan zal menig supporter zich ernstig zorgen maken. Trainer Zwart was uiteraard zwaar teleurgesteld met het vertoonde spel in het laatste kwartier en het weggeven van de drie dik verdiende punten. De wedstrijd word echter over 90 en een paar minuten beoordeeld en daar staat Broekster Boys op dit moment steeds aan de verkeerde kant van de streep.

As zaterdag staat de derby tegen Be Quick Dokkum op het programma. Als er dan weer zo gespeeld zal als in het laatste kwartier dan moet men vrezen voor een lastige middag en een lang en zwaar seizoen.

De foto’s en de link door Jacqueline Jongsma:

Vergelijkbare berichten