Broekster Boys 1 – GRC Groningen 1 (6 – 3 )

Strijdend Broekster Boys korfbalt GRC Groningen naar nederlaag 6-3.

Damwâld. ( 5 sept 2020 )

Broekster Boys heeft zich zaterdag prima hersteld van de teleurstellende puntendeling van vorige week tegen tweede klasser t Fean’58.
In de tweede bekerwedstrijd tegen zondag eerste klasser GRC Groningen liet Broekster boys zien snel van zijn fouten te kunnen leren, al verliep het eerste kwartiertje nog was stroefjes.

GRC was in de 7e minuut voor het eerst gevaarlijk maar scoorde wel direct. Het doelpunt werd ingeleid door een laconieke actie die uiteindelijk door Yannick v Duyn afgestraft werd 0-1.
Het trainersduo Zwart/Dantuma zag het gevaar en wist door een omzetting het spel te kantelen.
Broekster Boys kreeg daarna meer grip op het spel van GRC en wist na een kwartiertje de gelijkmaker binnen te tikken.
Hedgar Hoekstra liep op snelheid zijn man voorbij en de afgemeten voorzet werd door Vincent Hoekstra binnen getikt. 1-1. 10 minuten later was het weer Hedgar die zijn directe tegenstander Jason Spanninga de baas was. In een mannelijk duel bleef de aanvaller staan, ging er met de bal vandoor, zijn tegenstander armen gebarend achtergelaten.
De scheids vond het geoorloofd en het was de inleiding voor de 2-1. Wie anders dan Vincent H maakte het kwarweitje af 2-1.
Piet Wessel Dijkstra leek de thuisploeg nog voor rust naar een grotere voorsprong te schieten maar zijn schot teisterde de paal.
De rebound werd door Vincent Hoekstra overgeschoten. Ook doelpuntenmaker van Duyn raakte voor rust nog de paal en zo stond dat ook weer in evenwicht.

Spektakel in tweede helft met doelpuntenfestijn.

In de tweede helft wist Broekster Boys de voorsprong uit te breiden.
De kopbal van Hendrik Bouma op een voorzet van Hedgar Hoekstra werd in eerste instantie gekeerd maar Bauke Jan Douma was er als de kippen bij om het leer nog een tikkie te geven.
De 3-1 zou vertrouwen moeten geven maar 10 minuten later was het alweer gelijk. Seraus Haysheray maakte na een prima actie de 3-2 en Jason Spanninga bracht zijn team een paar minuten later weer geheel terug in de wedstrijd.
Broekster Boys kon opnieuw beginnen maar liet er geen gras over groeien. Het schot van Piet Wessel Dijkstra leek voorlangs te gaan maar gelukzoeker “Vinnie” geloofde in de bal en zette de thuisploeg weer op voorsprong.
Vlak voor het einde schoot kopte Bauke Jan Douma zijn tweede binnen, ditmaal uit de corner van PW Dijkstra. Vincent Hoekstra wist zelfs zijn vierde van de dag binnen te schieten. Hij mocht de afronding doen van een prachtige aanval over diverse schijven.
Op randje van buitenspel wist hij de teruggetrokken bal van Piet Wessel Dijkstra achter Rutger vd Berg te schieten. En zo moest de keeper al voor de zesde keer vissen. (Een sport die overigens door veel voetballiefhebbers gedaan wordt maar liever niet op zaterdagmiddag.)
Over de gehele wedstrijd gezien een terecht resultaat en dat was te danken aan de collectieve strijd. En dat is precies wat de thuisclub nodig heeft om resultaat neer te zetten.
Met vier doelpunten was Vincent Hoekstra natuurlijk de gevierde man maar een compliment gaat zeker nog uit naar de kleinste man van het veld Niels Westerlaan.
De linksback ging voorop in de strijd en toonde aan dat het dan voor zijn directe tegenstander lastig kan worden.

Volgende week speelt Broekster Boys zijn derde bekerwedstrijd , uit tegen GVAV Rapiditas.
De wedstrijd in Groningen heeft een aanvangstijd van 17.00 uur .
Bij winst of een gelijkspel gaat Broekster Boys dan in de koker voor de volgende ronde

Klik hier voor het fotoverslag van Jacqueline Jongsma:

Vergelijkbare berichten