Broekster Boys 1 – Groningen 1 (1- 1 )

Broekster Boys pakt op de valreep nog een punt tegen vv Groningen.

Damwâld. ( 02 febr 2019 )

De tweede seizoenshelft is met een overwinning op Zeerobben fantastisch begonnen voor Broekster Boys; door die overwinning klom Broekster Boys naar de 8e plek op de ranglijst van 1E.
Ook werd de leiding genomen in de tweede periode. Ongekende weelde in Damwoude dus eigenlijk, zeker te bedenken dat de eerste periode met maar drie punten werd afgesloten…
De ploeg van Patrick Zwart kon de afgelopen weken (de wedstrijd tegen d’Olde Veste ’54 werd afgelast) genieten van die weelde, maar er is natuurlijk niks mooiers dan mooie, belangrijke wedstrijden spelen, winnen en op die manier het goede gevoel vasthouden.
Dit keer moest vv Groningen het slachtoffer worden, tegen wie Broekster Boys nog wat recht te zetten had.
De wedstrijd zou echter eindigen in een gelijkspel: 1-1.

Tegenvaller voor Broekster Boys was dat Juryan Dantuma niet mee kon doen, hij werd vervangen in de spits door Bauke Jan Douma.
Niels Westerlaan mocht na een schorsing gewoon weer beginnen op de linksbackpositie en Jakko Veldstra werd wegens een blessure in het doel vervangen door Sijbren Terlouw.
En ook Andries Dijkstra was nog niet van de partij. Trainer Patrick Zwart kreeg het dus gewoon weer voor elkaar om elf spelers de (dit keer niet kunstmatige) wei in te sturen.
Het was koud voor de trouwe supporters langs de lijn, dus de jongens moesten voor veel vuurwerk gaan zorgen!

De eerste echte vuurpijl wordt ontstoken in de negende minuut: Hedgar Hoekstra raakt met een vlammend schot de paal, al werd de bal onderweg nog aangeraakt door de goalie van vv Groningen.
Na een kleine twintig minuten spelen verschuift het spel langzaam richting de helft van Broekster Boys. Er komen ook kansen voor vv Groningen: de bal wordt na een corner op de paal geschoten en een aantal minuten later kan Sijbren Terlouw redding brengen bij een vrije schietkans voor een aanvaller van vv Groningen.
Broekster Boys kan tussendoor ook wat gevaar stichten, maar Hedgar aarzelt net iets te lang na een mooie bal van Piet Wessel Dijkstra.
Het ontbreekt te vaak aan een goede eindpass om tot echt grote kansen en dus tot scoren te komen, maar eerlijkheid gebiedt te zeggen dat het hobbelige veld (en de warrige leiding) ook niet echt meewerken.
In de 34e minuut is daar dan toch een mogelijkheid voor Broekster Boys na goed werk van Jos Regnerus en Bauke Jan, maar het schot van Piet Wessel wordt goed gepakt door Spoor. Broekster Boys lijkt het op de rails te krijgen, maar krijgt in de 37e minuut toch het deksel op de neus: Walstra kan een fraaie voorzet knap tot doelpunt promoveren, 0-1.
Net voor de rust bereikt Piet Wessel met een mooie bal Hedgar, die op zijn beurt uiteindelijk Vincent Hoekstra vindt, maar het schot van Vincent treft geen doel. Ruststand dus 0-1.

In de tweede helft pas echt vuurwerk in de laatste minuten. In het begin zijn er wat kansjes te noteren voor vv Groningen; Broekster Boys kan daar weinig tegenover stellen.
Veel mensen achter de bal bij vv Groningen, dat ondanks (of juist dankzij) het statische centrale verdedigingsduo ook weinig weggeeft.
Noemenswaardig is het debuut van Ruerd Kloosterman bij Broekster Boys. Rond de 70e minuut komt er weer wat ‘leven in de brouwerij’ als Piet Wessel aan mag leggen voor een vrije trap.
Spoor kan echter stijlvol pareren. De duels worden feller en er volgt, zoals wel vaker dit seizoen (de supporters zijn verwend), een spannende slotfase.
In de 83e minuut lijkt Broekster Boys op 1-1 te komen, maar Spoor staat tot tweemaal toe op de goede plek bij pogingen van Piet Wessel om het lederen monster tegen de touwen te jagen.
Ook Jos krijgt de rebound er niet in. In de 90e minuut voorspelde ondergetekende dat er een gelijkmakende treffer zou komen; en zo geschiedde een seconde later.
Jos maakt het de keeper lastig bij een hoge bal, waarna de bal voor de voeten valt voor invaller Omer Dahir. Omer schuift de bal in het lege doel en zorgt met zijn eerste competitietreffer voor Broekster Boys voor 1-1!
Weer een doelpunt in de slotfase, weer veerkracht getoond. Een verdiend gelijkspel, meer zat er vandaag eigenlijk ook niet echt in. Broekster Boys blijft hierdoor boven vv Groningen.

Volgende week staat er een uitwedstrijd tegen Oranje Nassau op het programma, de nummer twee op de ranglijst en nu aan de leiding in de tweede periode.