Broekster Boys 1 – Hurdegarijp 1 ( 2- 1 )

Broekster Boys wint in slotfase van Hardegarijp.

Damwâld. ( 24 febr 2018 )


In de derde competitie wedstrijd na de winterstop moest Broekster Boys thuis aantreden tegen Hardegarijp. Omdat het hoofdveld onbespeelbaar was, werd er gespeel op het kunstgras. De eerdere ontmoeting eindigde in een 3-3 gelijkspel. Ook in deze wedstrijd waren beide ploegen erg aan elkaar gewaagd. Broekster Boys mistte de geblesseerden Siemen Sake Kamstra, Laurens Jan van der Hoeff, Hedzer Prins en keeper Johan Vonk. Door wintersport waren de gebroeders Andries en Piet Wessel Dijkstra afwezig.

Het eerste wapenfeit was voor Broekster Boys: Rienk de Haas schoot een vrije trap van een meter of 35 maar rakelings naast de goal. Net daarna kon aan de andere kant BB-keeper Jakko Veldstra net voorkomen dat een kopbal van Hessel Breeuwsma- na een indraaiende voorzet van Alban Miftari, in het doel verdween. Na een kwartier spelen kreeg Miftari geel na een grove charge op BB-aanvoerder Riemer Doornbos. Het spel werd slordiger en beide ploegen waren geenszins dreigend. Na een half uur schoot Riemer Doornbos van afstand op doel. Keeper van Schepen kon deze zwabberbal maar net keren. Uit de (kort genomen) corner die daaropvolgende schoot Rienk de Haas maar eens op goal. Deze ging via de lat net over. Net daarna wist de Haas Hendrik Bouma weg te steken met een mooie bal. Helaas voor de thuisploeg aarzelde Bouma wat te lang en kon Hardegarijp de bal uitverdedigen. Net voor rust kwam BB op een 0-1 achterstand. Ralph Wietses kon-zonder aangevallen te worden- zo doorlopen en wist de bal mee te geven aan Anne Kromhout. Na een goede voorzet kon Miftari met zijn hoofd scoren.

Meteen na rust kwam BB weer op gelijke hoogte. Na een voorzet van Bouma, kwam de bal –via de Haas- bij Juryan Dantuma. Hij schoof de bal voorbij doelman van Schepen. Na een kwartier spelen kreeg Hardegarijp een vrije trap rondom de ‘16’. Hoewel de prima leidende scheidsrechter Walters al had gefloten meende Miftari nog door te moeten gaan op Riemer Doornbos. Hij werd terecht met een tweede gele kaart van het veld gestuurd. Hardegarijp moest het laatste halfuur dus met 10 man spelen. Toch kreeg Hardegarijp net daarna een uitstekende kans. Na een mooie omhaal van Rick de Groot kwam de bal bij Hessel Breeuwsma. Doelman Veldstra wist echter uitstekend de redden op zijn inzet. Broekster Boys had in de man-meer-situatie meer balbezit. Dit resulteerde pas 5 minuten voor tijd in de eerste goede kans. Na een voorzet van Sander Jongsma kon Bouma de bal net niet vol raken. Zo bleef het 1-1 en leek de wedstrijd ook af te stevenen op een gelijkspel. In de 90e minuut kwam na uitstekend verdedigen van Kas Huizenga de bal bij Jos Regnerus. Na een geweldige actie speelde hij de bal naar Rienk de Haas. De topscorer van de competitie wist wel raad met deze kans: 2-1. Een vreugde uitbarsting bij spelers, staf en publiek. Niet kort daarna duwde doelman van Schepen – net daarvoor kreeg hij al geel na een overtreding op Hendrik Bouma – Juryan Dantuma omver: strafschop. Helaas miste Juryan Dantuma de penalty na matig inschieten. Net daarna blies scheidsrechter Walters het laatste fluitsignaal.

Broekster Boys blijft enigszins in het spoor van koploper Leeuwarder Zwaluwen. De naaste concurrenten van BB kwamen echter niet in actie. Volgende week wordt er gespeeld tegen VVI uit Idskenhuizen.

Vergelijkbare berichten